Mondanátok jó vámpíros filmeket?
Kárhozottak Királynője
Underworld
Interjú a vámpírral
Alkonyat
Van Helsing
Nagy hirtelen ennyi
Az én kedvenceim:
Kárhozottak Királynője
Interjú a vámpírral
Moon Child
Dracula 2: A mennybemenetel
Hali:)
A Twilight(Alkonyat) nekem is nagyon nagy kedvencem,de úgy gondolom,hogy ha vámpíros filmet szeretnél,akkor érdemesebb egy Interjú a vámpírral kezdeni,mert a Twilightban nem azon van a hangsúly,hogy VÁMPÍR,hanem a tiltott szerelmen...ettől függetlenül az Alkonyatot is bátran ajánlom:D
Dracula (92-esre gondolok, Francis Ford Coppola rendezésében)
meg persze a nézhető, de nem túl jó kategória (a legalja is fellelhető a felsorolásomban xD):
Penge 1-3
Buffy, a vámpírok réme (Bizony. xD Szörnyű tény, de készült film is, azon alapszik a sorozat.)
Dracula 2000
Ikerhatás 1-2
Vámpír Brooklynban
Vámpír angyalok
Aztán ott vannak még a jó öreg Stephen King-feldolgozások: A gonosz háza (1979), Vámpírok városa (1981), Salem's lot (2004)
Utóbbi három ugyanannak a könyvnek a feldolgozása.
Az Interjú a vámpírralt én is nagyon ajánlom. Valószínűleg az egyik legjobb vámpírfilm (régi motoros vagyok már 17 éves létemre, szóval elhiheted xD). A Kárhozottak királynője nem egy monumentális alkotás, de érdemes megnézni, mivel az Interjú a vámpírral folytatása.
Esetleg sorozatokat tudok még felsorolni:
Buffy, a vámpírok réme (az első két évad valódi szappanopera Angel és Buffy szerelmi vívódásával xD)
Angel
Moonlight
Blood ties
True blood (HBO-n megy, nem láttam még egy részt sem belőle, de bevallom, nem is tervezem, hogy nézni kezdem)
Valójában tényleg csak két filmet tudok ajánlani szívemből. Mindkettőt felsoroltam már: Interjú a vámpírral és a 92-es, Gary Oldman-es Drakula.
Ha nagyon érdekel a téma, és szeretsz olvasni, akkor könyveket tudok még felsorolni - ebben is megtalálható lesz a legalja, de Anne Rice-ban soha sem kell kételkedned. :)
Bram Stoker: Drakula
Stephen King: Borzalmak városa
Darren Shan: Vámpírk könyvek (sorozat)
Anne Rice: Vámpírkrónikák (sorozat)
J.R.Ward: Fekete tőr testvériség (sorozat, romantikus-erotikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!