Miért szeretik ennyire A hollót (1994)?
1. képregényfeldolgozás, vagyis sokak számára a sztori eleve ismert
2. a forgatás közben meghalt a főszereplő, és a halál jó reklám (a sztori szerint ugye lelövik.. és tényleg lelőtték)
A képi világa és a hangulata olyan erős, amivel viszonylag kevés amerikai szuperprodukció vetekedhet (itt persze nem költségességre gondolok).
És amellett, hogy elget tesz bizonyos akciófilmes elvárásoknak, vérbeli líraiság is van benne, és az egész film szívszorító.
Nekem is tetszik ez a film, és még misztikusabbá teszi, hogy Brendon Lee valóban meghalt abban a jelenetben, mikor lelőtték. És állítólag máig nem tudják, hogy maradt golyó a tárban.
Egyébként ezzel a filmmel futott be igazán.
Én imádom...
Engem főleg a sötét világa fogott meg. Utálom a fantasy filmeket, nem igazán vagyok oda az akció filmekért sem, de ez a film fantasztikus.
Egyrészt a történet (a lány meggyilkolása, amiért egy jó ügyért harcol) még valós alap is lehet, van benne egy kis romantikus szál is, a főszereplő meg egy rock sztár. Végre egy hozzám közelebb álló világot is lehet filmen látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!