Melyik országok készítik a legjobb és legrosszabb szinkront a filmekhez, sorozatokhoz?
A legrosszabb egyértelműen az oroszok és lengyelek, mivel náluk egy unott hang olvassa fel az egész filmet fapofával nulla beleéléssel. Iszonyat idegesítő.
A legjobbak: spanyol, német, magyar.
Amit az első hozzászóló mondott, azt hangalámondásnak nevezik, ami nem egyenlő a szinkronnal.
A kérdést amúgy nem lehet megválaszolni, mert minden ország, ahol szinkronizálják a filmeket, a sajátját tekinti a legjobbnak, a nyelv ismeretének hiánya miatt azonban a külföldiek nem képesek eldönteni egy helyi szinkronról, hogy az jó-e, vagy rossz.
Pl. csak a hangzás alapján nem lehet megítélni egy spanyol, vagy német szinkront, hiszen mi magyarok vagyunk, magyarul beszélünk, ők viszont nem.
A szinkron - mint ahogy az elnevezése is mutatja - annyit tesz, hogy az eredeti film szereplőinek szájmozgásához, az elhangzó dialógokhoz van igazítva, szinkronizálva az idegennyelvű hang, beleértve a szövegek hosszát, tartalmát, jelentését, és persze a színészi játékot.
A hangalámondás - ahogy ennek az elnevezése is mondja - szimpla szövegalámondás a meglévő hang mellé, mint pl. a dokumentumfilmek esetében is, amikor az eredeti hangsáv is hallható. A lengyeleknél is ez van (hallottam, szóval tudom, milyen, néztem lengyel tévét, ill. lengyel barátaim "motyogós"-nak nevezik a helyi hangalámondást), de magyarul is találkozhattunk vele, pl. a 80-as években, mikor még a vhs-korszakban nyugati filmek így kerültek kalózforgalmazásra hazánkban (pl. Rambo, Star Wars, Amerikai nindzsa, stb).
21:48-assal egyet értek. Nem lehet eldönteni, hogy egy ismeretlen nyelven milyen a szinkron.
Amúgy meg az a legjobb, ha nincs szinkron, csak felirat. Sokkal jobb eredetiben egy film, az az igazi - legalábbis szerintem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!