Mi a legjobb és a legrosszabb könyvadaptáció, amit láttál?
Rossz: A legutóbb a Katedrális sorozatot kezdtem el nézni. Hááát, nem sok köze van a könyvhöz. Kár, hogy így elszúrták. Szinte nézhetetlen. Legalábbis úgy, hogy már olvastam a könyvet.
Jó:...passz.
Két jó könyvadaptáció:
Nem vénnek való vidék
Mechanikus narancs
Csalódás:
Millenium trilológia
A tetovált lány még elment, de a másik két rész hatalmas csalódás volt.
Legrosszabb: Exodus. A filmnek köze nincs az amúgy zseniális regényhez, egész jeleneteket hagytak ki, ill. újakat írtak a film kedvéért, ennek (is) köszönhetően az egész történet mondanivalója alapvetően megváltozott. A szereplőket is teljesen eltorzították, stb.
Legjobb: na, ezen még gondolkodni kell :) Sok van.
Egy jó adaptáció szerintem nagyrészben azon múlik hogy hasonlóan képzelted-e el a regényt mint a forgatókönyviró és e rendező!
Vagy nem?
De jót én se tudnék mondani (legalábbis ami annyira jól sikerült volna)
Rosszat meg hát... :-)
Legjobb: Gyűrűk Ura / illetve a Remény rabjai, mert eredetiben csak egy novella volt, és hát a film sokkal ütősebb.
Legrosszabb: (sok van ami rossz) Eragon, Harry Potter 5-6
Legjobb: Mester és Margarita (istenkirály) ill. habár nem 100%-osan "történethű", de a Galaxis útikalauz stopposoknak is megjárja
Legrosszabb: nagyon vártam és ahhoz képest egy nulla volt: Merle - Malevil adoptáció
Legjobb:Egri csillagok(nagyon pontosan követi a könyvet,sokat idéznek a könyből),Gyűrűk Ura(a könyvet jobban szeretem,a filmet nagyon átírták,de jó)
Legrosszabb:Végtelen Történet....Fogalmam sincs,miért tudnak egy ennyire jó ifjúsági regényből,ilyen giccset csinálni...)
Legjobb: Így neveld a sárkányodat
Legrosszabb: Hááát... Nem sok ilyet láttam. Talán a Percy Jackson filmek.
Legjobb: Halálsoron (Stephen King)
Legrosszabb: Rémségek cirkusza (Darren Shan)
Nálam ezek állnak a skála két végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!