Star Wars vagy Star Trek?
nem értem miért hasonlítják a kettőt állandóan egymáshoz.
Teljesen más kategória a kettő.
A star wars egy jó kis fantasy, minden klasszikus elemet tartalmaz a jó és a rossz harcát, drámát stb. nem beszélve a látvány világról. Remek szórakozás bárkinek, nem csoda hogy kultikus lett.
A star trek meg egy tudományos fikció ami komolyabb témákkal is foglalkozik. Például a föderáció is egy kommunista utópikus társadalom ahol az emberiséget már a fejlődés hajtja nem a vagyon szerzés. Egyébként a sorozatban látható technológiák nagyon jövőbe látóak voltak, rengeteg 21. századi találmányt ihlettek.
"a föderáció is egy kommunista utópikus társadalom"
Inkább "post scarcity" társadalom. A klasszikus kapitalizmus és kommunizmus nem igazán értelmezhető benne.
nem teljesen egyenértékű számomra ez a válasz, mert én a star warst nem nagyon szeretem, persze vannak sorozatok vagy 1-2 film amik királyak, pl a Mando meg az Andor nagyon tetszik, vagy az új modern első rész film, amiben Obivan és még a fiatal Anakin pod racerezik (de gondolom azért, mert én ezt láttam elsőként)
viszont mint mondtam, én nálam kb a többi film rész vagy sorozat nem nagyon tetszik, egynek elmennek
viszont a star treket szeretem, de ott is az újakat (mivel azokat láttam először:D) az új filmek, régiekből volt pár jó évad vagy rész, az új sorozatokból meg csak a New world, a Discovery nem tetszett, nagyon át ment woke-ba
ha jól tudom a Star Trek Discovery sorozatot most el is kaszálták, és ki adtak valami nyilatkozatot, hogy hivatalosan nem a kánon tagja
A Star Trek jó kis könnyed sci-fi, űropera, komoly kérdések felvetésével. Lehet róla beszélni, meg lehet vitatni.
A Star Wars egy jó kis űrfantasy, nulla tudományos tartalommal, viszont izgalmas cselekménnyel és érdekes problémákkal.
Mindkettőt szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!