Miért tartják olyan sokan időpocsékolásnak a film- és sorozatnézést?
ez csak személyes vélemény, mert kinek mi, de én is már nagyon kevés időt szánok ezekre, főleg mert szerintem manapság nagyon kevés jó film és sorozat jön ki, gyártják non-stop a szemetet, kb ez a streaming átka
a másik, bár ez is csak személyes vélemény, de én mostanában inkább könyvet olvasok, pont ezért, mert azokban kevesebbszer csalódok mint a filmek és sorozatoknál, könyvben több időt adnak a történet és karakterek kidolgozására, valahogy összecsapottnak tűnik ezek után a filmek és sorozatok, persze van kivétel, de attól még így gondolom
Hozzád hasonlóan én is rengeteget tanultam a filmekből. Hatalmas műveltségre tettem szerint kedvenceim, a klasszikus hoolywoodi alkotások körében. Nem gondolnám, hogy káromra vált, hogy tizenötször megnéztem a Kettős kárigényt és kilencszer a Casablancát.
Ugyanakkor rengeteg egyéb elfoglaltság van a világon. Sport, nyelvtanulás, kapcsolatok kialakítása és erősítése, tanulás, hobbik stb. A filmek ezektől is vesznek el időt.Meg kell találni az arany középutat.
Álláspontom szerint az általad kifogásolt véleményt hangoztatók a végtelen Netflix-maratonokat űzőket veszik alapul. Ez valóban időpocsékolás, ha nincs semmi mögöttes cél, illetve az élet egyéb fontos területein nincs meg a teljesítmény.
Utoljára a See-t néztem, most nézem újra, és érdekes, nagyon sok rétege van abban az egymásra utalt világban.
Őszintén szólva, ezt nem tartom olyan jó, izgalmas korszaknak mint pl a 90s/2000s éveket, szóval nekem segít elviselni ezt a korszakot, a játékok is.
"Miért tartják olyan sokan időpocsékolásnak a film- és sorozatnézést?"
szerintem inkább arra gondolnak, amikor valakinek ez tölti ki az életét (és hát nem ritka az ilyen).
Nekem anno a Star Trek: Voyager abban segített, hogy autodidaktaként megtanultam használni a számítógépet, és az internetet, ezért a korosztályom egyes tagjainál jobban ismerem, és használom ezt, hiszen annak idején nemcsak számítógép, és internet nem volt, de mobil telefon sem. (1964-es vagyok, kb. egy hónap múlva a 6. X-emet töltöm.)
Nagyon érdekesnek találtam a Treknológiát, ami a Star Trek technikai dolgaival foglalkozik. Arról nem is szólva, hogy ennek a sorozatnak köszönhettem azt is, hogy háromszor jártam külföldön (1x Hollandiában, és 2x Londonban), ami így is hárommal több sok ismerősömnél.
Persze ez csak egy sorozat a sok közül, de ez volt elég jelentős az életemben. Más sorozatoknak is meg volt a maga kicsi haszna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!