Miért szeretik annyira az emberek a 1998as godzilla filmet?
Az egyik legrosszabb godzilla film
Több pénzt hozott volna ha az lenne a címe hogy jurassic park 4 és átnevezték volna godzillát egy dinóra
Mert az első. És amik utána jöttek Godzilla filmek, csak ötlethiányos kisemberek másolása.
A King Kong-ból is a Jessica Lange féle első a jó, talán még a Naomi Watts-os elmegy, mert legalább a szép nő ott tartja a nézői tekintetet, de amikor a Kong és Godzilla filmet megcsinálták, hát se eleje, se vége, nagyon gáz az is.
Jurassic Park 3 2001-ben volt...
Van egy, ha jól rémlik két évados rajzfilm sorozat folytatása. Sokaknak, mint nekem e miatt szerethető a '98-as, mert nélküle ez a sorozat nem lenne. Tény voltak "meh" lények benne.
Akik 1954-ben azt a Godzilla filmet nézték (Isirō Honda), kb. 14 évesek voltak, 1940 körül születtek. Kétlem, hogy rengeteg 84 év körüli felhasználója van az internetnek. Pláne életben.
A mai átlagembernek (jelentsen bármit is) az 1998-as az első.
De nem baj, könnyebb a gondolati torzítás.
Èn már akkor sem szerettem 😁
Úgy, hogy láttam az összes japán filmet az 54-estől kezdve.
De általánosságban egy bazinagy bukta volt, ès a franchise rajongói utálták mint a sz@rt 😀
Nem vèletlen, hogy 16 èv volt, mire újra bele mertek vágni a tèmába.
Mármint kik szeretik a nosztalgikus nézőkön kívül? A világ egyik legmélyebben utált filmje. Olyannyira, hogy bármikor felnézhetsz bármely nagyobb nemzetközi, szörnyfilmekkel foglalkozó fórumra vagy közösségi média oldalra, szinte mindenki a pokol legeslegmélyére kívánja a filmet a készítőivel együtt. A Godzilla rajongók a mai napig rendszeresen megvitatják, hogy mennyire rühellik ezt a filmet és brutálisan nekimennek annak, aki bármi jót merészel írni róla. Sok olyan rajongóval is találkoztam, akik nem hiszik el, hogy létezik olyan ember, aki szereti ezt a filmet.
Nemcsak a rajongók gondolják ezt, hanem szinte mindenki. Cikkek, könyvek sokasága szerint ez nemcsak a legrosszabb Godzilla film, hanem konkrétan minden idők egyik legrosszabb filmfeldolgozása. 1998-ban a film pont azzal vált híressé, hogy mennyire utálta mindenki, kritikusok, nézők, még maguk a készítők is. A producer és író, Dean Devlin immáron 26 éve folyamatosan bocsánatért esedezik, valahányszor szóba kerül a film, és nyíltan elismeri, hogy objektívan nézve szerinte is egy rossz film. Egy másik producere, Robert Fried szerint ez volt a legrosszabbul kezelt film, amit teljes pályafutása alatt látott. A rendező, Roland Emmerich meg elmondta, hogy kicsit se volt kedve elkészíteni, egyszerűen rátukmálták a filmet és bárhogy próbálkozott, nem tudott megszabadulni tőle. Később maga Emmerich kérte a stúdiót, hogy ne készüljön folytatás, pedig eredetileg 3 filmre szólt a licenszszerződésük.
Egy halk kisebbség szereti max a filmet, ők is főleg a nosztalgia miatt. De a Godzilla rajongók, alkotók és általánosságban a szörnyfilm kedvelők hangos többsége a legrosszabb filmek közé sorolja.
Komolyan mondom, nehéz kihangsúlyozni, hogy ez a film mennyire érzékeny téma a Godzilla rajongók számára. Rengeteg rossz emlékük fűződik hozzá, főleg azoknak, akik a 90-es évek eleje óta követték a gyártását és látták, hogy teljesen más film lett, mint amilyennek indult. Sok veterán rajongó véleményét olvastam és hallottam. Mind azt mondták, hogy életük egyik legnagyobb csalódása volt, amit máig nem tudtak feldolgozni. Amerikában a késő esti talkshowkban is a filmet gyalázták, annyira hírhedt lett. Még az újabb filmkészítők is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy soha az életbe még csak hasonló film se készüljön, és sokuk a legszívesebben végleg eltemetné Godzillát ezen változatát is. A '98-as Godzilla is csak azután vált valamelyest kedveltté és elfogadottá, hogy megváltoztatták a nevét és egy önálló szörnyet csináltak belőle. De ez a folyamat is évtizedekig tartott és még sokan így is utálják.
Tehát főleg csak a nosztalgia által elvakított emberek szeretik. Személyes vélemény: kiskoromban persze szerettem, mert nem sok hasonló filmet láttam, de már akkor is voltak benne részek, amiket gyengének éreztem. Komolyan csak ennyit sikerült kihozniuk belőle? Ha eltekintünk attól, hogy a filmnek szinte semmi köze Godzillához, akkor is legfeljebb egy középszerű szörnyfilm, ami roskadozik a legelcsépeltebb 90-es évekbeli agyatlan filmes klisékkel. Egy harmadrangú Jurassic Park másolat, amit arcátlan, szenvtelen pénzemberek tákoltak össze, nem több. Csúfosan belebuktak. De legalább belátták a hibájukat.
Egyébként az 1976-os King Konggal is hasonló a helyzet. Az a film is brutális kritikákat kapott, az eredeti King Kong ocsmány meggyalázásának tartották, a kritikusok és a King Kong kedvelők évtizedeken át rossz szájízzel értekeztek róla. Talán ma már kissé kedveltebb lett, de így is a leggyengébb King Kong feldolgozásnak tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!