Tyrion Lannister-ben ti is hatalmasat csalódtatok (spoiler)? A könyvben is így történt?
Úgy gondoltam, hogy újranézek néhány sorozatot. A Trónok harcát 2015-től nézem, és emlékeim szerint 2019-ben fejeztem be a 8. évaddal. Nagyon sokat felejtettem, az normális? Mármint a fontosabb eseményekre jól emlékszem, csak a részleteket felejtettem el. Némelyik olyan, mintha sosem láttam volna, olyan szinten nem emlékszem rá.
Tehát láttam, ahogyan megfojtotta Shae-t. Nagyon büszke voltam rá, de miután végzett vele, azt mondta: "Sajnálom", és még sírt is. Épp most nézem a sorozatot, képzeljétek el, hogy ismét kimondta, és megint, összesen 3-szor. A kérdés kiírása közben a sorozatot nézem egyébként. Úgy emlékeztem régről, hogy az apját jogtalanul gyilkolja meg. A tárgyalások után csodálkoztam, miért is volt régről ez az érzés, de most már értem. Az az egésznek a mondanivalója, hogy a nőt sajnálni kell a sorozatban, holott a lehető legmegalázóbb és legaljasabb módon tiporta le Tyrion-t minden ok nélkül -pusztán élvezetből és bosszúból-, aki egyébként végig a korrekt, rendes volt vele. De a saját édesapját képes volt azért megölni, mert az mondta Shae-ra, hogy szajha, ami amúgy igaz is. És ő érte nem mutatott semmilyen empátiát. Ez feminista propaganda, ami arra kondicionálja a férfiakat, hogy manginák legyenek, vagy könyvben is így volt? Abban is volt egyébként homoszexuális propaganda? Csak mert akkor nincs kérdésem az író politikai orientáltságáról.
Tywin Lannister-el egyébként tökéletesen egyetértek. Igazi férfi, gondolom ezért kellett ilyen méltatlanul meghalnia. Nyilván arra kell nevelni a fiatal férfiakat, hogy hagyják magukat legázolni ilyen metoo féle hadjáratokban, ki kell irtani belőlük az önvédelmet, a nőket meg arra nevelik, hogy úgy viselkedjenek, mint Shae. Amúgy abban a világban Tywin egy szerető apa volt, akkoriban természetes volt, hogy a Tyrion féléket kitették az erdőbe.
Két különböző dolog nagyon. Az egyik a sorozatban történik, a másik a könyvekben. Mint írtam a könyvben Ramsay nem ez a plot armoros szupergonosz és zseniálisnak sincs beállítva.
A sorozatban az eredeti főszereplőket, akikről a sztorinak szólnia kellene gyakran feláldozzák a számukra preferált karakterek kedvéért.
Nekem Jaime Lannister és Daenerys Targaryen a kedvenceim. De igazából egyiket sem utálom, mindegyikről szívesen olvasok.
A kedvenc házam a Targaryen, mert ők a legérdekesebbek. De a Starkok sem rosszak, illetve még a Martellek.
De olyan ház sincs, amit nagyon gyűlölnék.
Szia!
A 6. évad elején tartok a sorozatban. Úgy emlékszem, hogy a főveréb és a szektája álszent és hamis volt. De nagyon úgy tűnik, hogy igaz ember, amiért Cersei-t is megbüntette. Ennyiből szimpatikus, hogy egyformán bánik mindenkivel a látottak alapján. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon manipulatív, még ha nem is rossz szándékkal.
Nem vagyok biztos benne, de azt hiszem a Főveréb Savonarola szerzetesről van mintázva.
Egy szegény ember csak kevés úton tud felemelkedni Westeroson. Plusz a Főveréb a Folyóvidékről származik, amit a Lannisterek feldúltak Tywin parancsára. Szóval szerintem jogos, amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!