Ajánlanátok ilyen horrorokat?
Amik nem jumpscare-ekkel vagy gore-ral, hanem feszültségkeltéssel éri el a célját?
A jumpscareket nem szeretem, mert kiszámítható és olcsó megoldás, mintha a humorista nekiállna csikizni. Valamint egyszer sem ijesztett meg, pedig elég sok filmet láttam jumpscare-ekkel.
A gore pedig szimplán erőltetett, ha túl sok van, vagy túlságosan a vizuális sokkeltésen van a hangsúly, azt a gyomrom se bírja.
De van 1-2 horror, ami képes volt nyugtalanságot, félelmet kiváltani belőlem, e fenti kettő nélkül is. A 2015-ös A boszorkány és az 1980-as Ragyogás.
Videodrome
Jákob lajtorjája (1990)
Ómen
Az ördögűző
Horror in the high desert
Horror in the high desert: Minerva
Ezek szerintem elég jól, dokufilm stílusban készült horrorok. Eléggé lassú tempóban bontakozik ki a cselekmény, de szerintem pont ezért végig hátborzongató, mintha tényleg valami true crime filmet néznél.
Az első részt egyébként azt hiszem egy valódi youtuber eltűnése ihlette (snakebitmgee, a videói még mindig elérhetők), aki be akarta bizonyítani, hogy talált egy fura bejáratú barlangot a sivatagban, de nyoma veszett.
Köszönöm szépen! :D
Ú, a Midsommarrel szemezek egy ideje.
#5 A rendezőtől láttam a Nem-et, de igazság szerint nagyon nagyon nem tetszett. Így is ajánlod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!