Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Darth Vader csak szerintem...

Darth Vader csak szerintem túlértékelt?

Figyelt kérdés

Sokan az egyik legnagyobb sith nagyúrnak tartják. Szerintem egyáltalán nem volt annyira erős. A legtöbb jedi mester pl. Yoda, Mace Windu, de még Obi-Wan Kenobi is simán legyőzte volna. Obi-Wan le is győzte

Sidious ellen meg semmi esélye nem lett volna.

2024. febr. 3. 20:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
22%
#20 Tisztában vagyok vele. És? Amit Szent György Lukács csinál, az csakis tökéletes lehet? Egy olyan emberről beszélünk, aki a koncepció legalapvetőbb részeit is előszeretettel átírja menet közben. Csinálhat bármit vagy bárminek az ellenkezőjét, akármilyen gyenge magyarázatot farigcsál hozzá, a már-már vallásos hevületű rajongók be fogják fogadni a legképtelenebb húzásokat is (sőt azt fogják gondolni, hogy ez így tökéletes).
2024. febr. 4. 14:24
 22/38 anonim ***** válasza:
20%
Yoda nem bukott el? De,Yoda is elbukott.Legyőzte a Sith nagyúr.Vagy mindenki más történetet látott?Visszavonult remeteként akart meghalni,ne akarja senki bemesélni hogy előre látta azt hogy ő lesz Luk mestere.Ha Obi Wan nem küldi hozzá a kölköt,akkor magányosan,elfeledve,elbukva,társak és barátok nélkül hal meg.
2024. febr. 4. 15:43
 23/38 anonim ***** válasza:
87%
22: Mikor győzte le Yodát Palpatine? Azt a párbajt gyakorlatilag végig uralta Yoda, a kardjától is megfosztotta Sidioust. A végén az érkező klónok miatt menekülésre kényszerült
2024. febr. 5. 09:03
 24/38 anonim ***** válasza:
0%
Ezek szerint tényleg nem ugyanazt a filmet néztük,vagy esetleg készültek alternatív részek...
2024. febr. 5. 11:02
 25/38 A kérdező kommentje:
Én is úgy láttam, hogy Yoda van fölényben. Meg előtte Mace Windu is legyőzte Sidioust, mondjuk ott sokak szerint hagyta magát
2024. febr. 5. 14:22
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

24: Miért, mi is történt a párbajban?

Az elején Yoda kap egy erővillámot, válaszul Palpatine-t visszab*ssza a székébe. Ezután elkezdenek kardozni, ahol semmi érdekes nem történik (leszámítva azt, hogy Palpatine nyögdécsel az erőlködéstől - ami arra utal, hogy nem igazán ura a helyzetnek, miközben Yoda arca elég elszánt.

Ezután van egy vágás, hogy Mustafart mutassák, majd mire visszajövünk, Palpatine-nál már nincs fegyver, hanem gyáván podokat dobál. Tehát Yoda lefegyverezhette közben őt (amit a kivágott, félkész jelenetek meg is erősítenek). Ez az egyetlen pont, ahol Palpatine fölénybe kerül, amikor eltalálja Yodát az egyik poddal. Ezután Yoda visszadob rá egy podot, ami elől Palpatine épphogy elugrik, majd villámozásba kezd. Yoda kénytelen eldobni a kardját, hogy az Erővel felfogja a villámokat. A villámozás közepette egyértelműen ő kerül fölénybe. Amellett, hogy látszik, hogy a köztük lévő erőgömböt ő próbálja rálökni Sidiousra, ami közeledik is a Sith felé (kezd is nyögdécselni mint akinek fáj valami), a vágás is ezt erősíti meg, amikor Yoda szemére közelít a kamera. Azonban az erőgömb szétrobban kettejük közt, és Yoda úgy esik, hogy nem tud megkapaszkodni.

Yoda azért mondja hogy kudarcot vallott, mert azzal a szándékkal ment oda, hogy megölje Sidioust, és ez nem sikerült. A párbajt azonban elég egyértelműen dominálta, és Sidiousnak csak szerencséje volt a végén.

2024. febr. 5. 14:37
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
25: Maga Lucas is megerősítette, hogy Windu tényleg felülkerekedett rajta ott és akkor. Ez a "hagyta magát" főleg a könyvváltozatból ered, de nem az a kánon verzió (sose volt az)
2024. febr. 5. 14:38
 28/38 anonim ***** válasza:
18%
Yoda elbukott,ezen nincs mit szépíteni.Nem Palpatinnak volt szerencséje,hanem Yodának.Ha a haver csávó nem szedi fel a repülő csónakkal,meghal.Én ezt a verziót láttam.Ő /Yoda/ is tudta hogy csúfos kudarcot vallott,úgy is mint a Jedi rend vezetője,hisz éveken át a Sithek az orruk előtt építették a leendő birodalom alapjait.A szégyen és a tehetetlenség miatt vonult vissza remetének.A következő húsz évben,haláláig,egyszer sem próbált véget vetni a Sithek hatalmának.Miért?Mert tudta hogy semmi esélye/esélyük.Megpróbálhatta volna felkutatni az esetleg életben maradt Jediket,de inkább a magányt és a halált választotta.
2024. febr. 5. 15:25
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Media literacy is dead, I guess...

Azért szépen ignorálod úgy kb. a párbaj egészét.

A "haver csávónak" amúgy neve is van, Bail Organa (nem kicsi karakter), de úgy tűnik ezt sem tudod. Valszeg te tényleg nem a SW-t láttad, hanem valami mást.

2024. febr. 5. 16:33
 30/38 anonim ***** válasza:
22%

Akik szerint Yoda,és a Jedik nem buktak el-konkrétan az egész Star Wars sztorit kérdőjelezik meg.Hisz az egész sztori erről szól,ez az alapja az egész történetnek.

A Galaktikus Birodalom van a középpontban,a Sithekkel,akik diktatórikus módszerekkel egy egész galaxis felett uralkodnak.

A Jedik,az igazság és béke őrei gyakorlatilag annyit tudnak hogy kalózok,meg szedettvedett bűnbandák ellen sikerrel harcolnak.De egy erős uralkodó álltal irányított szervezett,képzett hadsereg ellen tehetetlenek.

Persze lehet vitatkozni,meg mi lett volna ha,meg mittudomén.De a történetben nincs olyan fejezet,hogy a Jedi rend harcol a Birodalom ellen,,mert van a Birodalom,de akkor már nincs Jedi rend,csak néhány elbújdosott túlélő,akik görcsösen próbálnak egy aktuális ifjút kitanítani.Aztán persze lehet lesz egy újabb sorozat,most Yodáról,ahogy próbál a mocsárból szervezkedni,meg sereget toborozni...

2024. febr. 5. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!