Látta valaki a Semmelweis c. filmet?
Kicsit szkeptikus vagyok a magyar filmekkel kapcsolatban, de ez valahogy felkeltette az érdeklődésemet, sokat olvastam már a dokiról.
Érdemes megnézni?
Én láttam, 2x is voltam a moziban megnézni.
Annyira, de annyira tetszett a film.
Szerintem ez a legjobb magyar film, amit valaha láttam, ami magyar. :)
Volt benne vicces jelenet, illetve szomorú.
Nagyon jól alakítják a szerepeket. Mondjuk a nő, aki a Bábolnából jött át, lehetett volna egy kicsit az arcmimikában gazdag.
Én egyébként is rajongok az orvostudomány iránt, így plusz egy ok, amiért megnéztem.
Most néztem meg a filmet és nekem nagyon tetszett.
Érdekes, hogy egy orvos statisztikai adatok gyűjtésével rájöjjön a sok halálozás okára.
Sajnos a kor népbetegsége a szifilisz őt is magával ragadta.
A filmet mindenkinek ajánlom.
4. Benedek István könyve anno nagy megütközést keltett, mert ő is írta a szifiliszt. Semmelweis megrekedt kb. ott, ahol a filmben is tartott. Szépen lassan leépült szellemileg. Volt, amikor hat órán át szónokolt a tudományos akadémián, és ő maga sem (!) tudta, hogy mit. Ugyanazokat ismételgette. Elfelejtette, hogy már egyszer elmondott dolgot, ellenségeket keresett ahol nem volt. Végül Döblingben, a diliházban halt meg, álló dákóval.
A fertőzést nem nemi úton, hanem boncolás során szerezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!