A Schindler listája című film miért ennyire elfogult?
Az egész film ki van hegyezve a nácik tetteire amit még
meg is értek.
Na de a film végén mikor megjelenik a hős szovjet katona,
akkor röhögőgörcsöt kaptam.
Figyelt kérdés
Az egész film egy vontatott tákolmány ahol a nácik mindenért a hibásak és csak ők képesek válogatás nélkül gyilkolni.
Na de a végén a hős szovjet hadsereg mindennek a teteje.
Nem is értem hogy lett ez a fos ennyire felpontozva.
Nem biztos hogy a filmmel van a gond ha valaki nem érti, csak ugye ezt sokkal nehezebb beismerni....
2023. aug. 15. 05:19
15/21 anonim válasza:
Kedves 13-as.PHD történelem diplomám van,megkérdezhetek te hol diplomáztál?Van érettségid?Mert àltalában a tudatlan prolik szoktak igy beszélni,úgy hogy meg sem érvelik..Elit gimnáziumban tanítok.Tényeket közöltem veled..Cáfold meg..Senki nem mondta hogy a szovjetek nem voktak bűnősők...
2023. aug. 15. 14:47
16/21 anonim válasza:
A film a zsidóság szempontjából mutatja be,de ezt 8 általánoss is lehetne érteni...Más nemzetek esetén màs nézőpontok vannak.Ez evidens.Mint ahogy az is hogy a történelmet mindig a győztesek írják.Ettől függetlenül tele vannak mar a könyvtárak minden nézőpont taglalásával..Persze ahhoz a 13-asnak be kéne iratkoznia egy könyvtárba..Esetleg tudnia kéne olvasni,értelmezni a dolgokat,de gondolom ezek egyike sem az erőssége...Én ugy tanítom a diákjaimat hogy semmit nem muszály elsőre elhinni,olvassanak utána s ha más nézetet alakítanak ki,vagy más a nézőpontjuk akkor azt tényekkel támasszák alá,probálom őket értelmiséginek nevelni.
2023. aug. 15. 14:52
17/21 anonim válasza:
Bocs, hogy közbeszólok, de a Schindler listája című film annyira "fos" volt, hogy csak 7 Oscar díjat kapott!!! Az, hogy neked nem tetszett, kedves Kérdező, egyéni meglátásod, ezért nem ítéllek meg, csak sajnálni tudlak. Egyébként azok a zsidók nem Auschwitz-ban éltek, hanem először Krakkóban, majd innen menekítette el őket Oscar Schindler a szintén német megszállás alatt lévő cseh Brünnlitz-be.
2023. aug. 15. 16:02
18/21 anonim válasza:
Amgúy elmondhatnád, hogy akkor szerinted hogy történt. A szövetségesek közt az volt a megállapodás, hogy azon terület felett rendelkezhetnek, amelyiket ők szabadítják fel. Szerinted Lengyelország nem az oroszok fennhatósága alá került a 2. vh után? Mert ezt állítod.
Az amcsik azért sürgették a partra szállást is, mert az oroszok megindultak keleten, ezért kellett sietni és végül így sikerült Berlinben találkozni.
Az, ami a #10-es leírt az történelmileg helyes.
2023. aug. 15. 16:44
19/21 anonim válasza:
Nem Berlinben találkoztak hanem az Elbánál.Berlint a szovjetek foglalták el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!