Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Schindler listája című film...

A Schindler listája című film miért ennyire elfogult? Az egész film ki van hegyezve a nácik tetteire amit még meg is értek. Na de a film végén mikor megjelenik a hős szovjet katona, akkor röhögőgörcsöt kaptam.

Figyelt kérdés

Az egész film egy vontatott tákolmány ahol a nácik mindenért a hibásak és csak ők képesek válogatás nélkül gyilkolni.

Na de a végén a hős szovjet hadsereg mindennek a teteje.

Nem is értem hogy lett ez a fos ennyire felpontozva.

2023. aug. 14. 18:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ennel mar csak a Madarak a dobozban idegesitobb nem is ertem hogy lehet a Netflix egyik legjobb filmje egy ilyen idegesito szar
2023. aug. 14. 18:10
 2/21 anonim ***** válasza:
80%
A nagyapám túlélte Aushwitzet..Egyedüliként a családból..A 6 éves testvére ott halt meg..És a 23 éves nővére is..A szovjetek szabadították fel..Ők ott akkor az életét mentették meg..Más kérdés hogy a kommunizmus sem volt jobb rendszer,de ezt akkor meg nem tudták..Javaslom olvass történelmet és menj el Aushwitzba..
2023. aug. 14. 18:12
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Rossz a kategória. Tetessétek át.
2023. aug. 14. 18:12
 4/21 A kérdező kommentje:

2.

Olvass te többet.

Nézz utána, hogy a szovjetek hány lengyel zsidót gyilkoltak le a második világháború alatt.

De gondolom te is 40 plusszos lehet akinek még a régi rendszer verte a fejébe a "nagy igazságot"

2023. aug. 14. 18:16
 5/21 A kérdező kommentje:

Az meg hazugság hogy akkor nem lehetett tudni.

A film 1993-ban lett bemutatva.

Szóval az egész film teljesen elrugaszkodik a tényszerűségtől és realitástól.

2023. aug. 14. 18:19
 6/21 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 4-es!Tisztába vagyok vele,történelem tanár vagyok..Viszont szerinted ha fogalmad sincs róla mit csinálnak a szovjetek mert 2 évig Aushwitzban a túlélésért küzdesz,akkor hogy fogsz tekinteni arra aki a tábort felszabadítja?

Hihetetlen sok a mostani buta fiatal..Nem vagytok képesek ok-okozatokat a helyén kezelni,s a történelmet az adott ember,az adott kor szemével látni..Mindenki tudja milyen mocskok voltak a szovjetek,1956-ban nagypapám is fellázadt ellenük..Ettől még 1945-ben az a kis szovjet katona a jövőt,az életet jelentette neki..

2023. aug. 14. 18:22
 7/21 A kérdező kommentje:

6.

Tanárként tisztában vagy vele, hogy Hitler szövetségben rohanta le Lengyelországot Sztálinnal?

Vagy a diákjaidnak is féligazságot tanítasz?

Nem a nácikat mentem, de a szovjet mosdatás es Hitlet démonizálása az egész háború miatt az bicskanyitogató.

2023. aug. 14. 18:26
 8/21 anonim válasza:
71%
Heteroszexuális kategória???
2023. aug. 14. 18:29
 9/21 anonim válasza:
100%
6-os mit hazudsz? Auschwitzot az oroszok szabadították fel? Aztán ezt hol álmodtad?
2023. aug. 14. 18:31
 10/21 anonim ***** válasza:
49%

Értő olvasás!Ki mosdatta a szovjeteket?Segíts már nekem ezt melyik mondatban írtam le..Érettségi tuti megvan?...

1945.01.27-én szovjet csapatok érték el Auschwitzott,akkor szabadult fel.Az embereket szélnek eresztették utána.Már aki túlélte..

A szovjetek szabadították fel..Azt ugye tudjátok hogy a Szovjetunió nem csak Oroszországból ,ezáltal nem csak oroszból állt..

Ahogy 1956-ban a bevonuló szovjet hadsereg közel 70%-a ukrán volt..Lévén ők voltak a legközelebb..Olvassatok történelemkönyvet..

2023. aug. 14. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!