Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Miraculous Awakening filmet...

A Miraculous Awakening filmet már látta valaki? Milyen?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék konkrét spoilereket, csak véleményeket, benyomásokat. Van annyira érdekes, mint a felkapott mozifilmek? Egy önálló történet, vagy pedig a sorozatba illik bele (mint pl a New York)? Hány évesek benne? (az előzetesben olyan 8-9 éveseknek néznek ki).

Amúgy néz/olvas még valaki Miraculoust? Ahogy látom, eléggé eltűntek a fanok (wattpadon is).

2023. júl. 28. 11:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Önálló történet a kezdetektől, nem illik bele a sorozatba, a filmnek lesz eleje és vége.

Én nézem, a Facebookon a Miraculous csoportban akadnak még aktívak.

(Viszont hozzátenném, hogy a 8 éves gyerek aki elkezdte nézni már nem nézi, mert nem is érti már, én meg 37 évesen tűkön ülve várom és fanficet írok. :D

2023. júl. 28. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Fenomenális volt. Imádtam. Még mindig a hatása alatt vagyok. Nézd meg, mikor tudod.

Önálló történet, az is érteni fogja, aki nem látta a sorozatot. Az elején Marinette és Adrien megkapja a talizmánokat, a végén pedig győzedelmeskednek a főgonosz fölött (vagyis nem pontosan... de happy end a vége). Nagy vonalakban a sorozat alapjait követi (szereplők, szupererők), de jelentős különbségek is vannak, nem nevezném kánonnak. A talizmánok, kwamik története, tudománya nagyon kevés szerepet kap, inkább a szuperhős csihi-puhin és a Ladynoir dinamikán van a hangsúly.

A Ladynoir dinamika pedig álomszerű. Az elején bal lábbal/manccsal indulnak, de hamarosan odaadó partnerek lesznek, akik bármit megtennének a másikért, és bármikor feláldoznák magukat érte. Nagyon sok aranyos jelenet van, pl a fagyi, a zongora, meg úgy általában ahogy rábízzák magukat egymásra és ahogy aggódnak egymásért. Nekem főként az tetszett, hogy teljesen egyenrangúak és együtt oldanak meg mindent (SPOILER: amíg össze nem törik egymás szívét a szerelmi négyszög miatt, hogy utána elbukjanak a lángoló, elpusztult Párizs romjai között).

A látvány és a hangulat fantasztikus. Nagyon tetszett a régies, ódon, szinte 19. századi helyszín.

És igen, én is észrevettem, hogy eléggé elhalt a fandom. A régiek elmentek, újak nem jöttek. Én még írok fanficeket, de azokat se nagyon olvassa senki. Most éppen megihletett az az Awakening jelenet, mikor Katica és Macska autókat kapnak a várostól... hogy szólna egy olyan fanfic, amelyben egymás ellen versenyeznének a Pavé des Gardes-on? ^^

2023. júl. 28. 18:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Még két dolog:

- Ugyanolyan idősek, mint a sorozatban (14-15 év körül)

- Ami nem tetszett: a musical betétek. Felejthető énekek, amelyeket gondolom csak azért raktak bele, hogy a Disneyt utánozzák. Ez egy tipikusan olyan mese, amely a dalbetétek nélkül jobban működött volna.

2023. júl. 28. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Engem érdekelnek a fanficek, valószínűleg már csak a 10 évesek által írt olvashatatlan és értelmes történet nélkülieket nem olvastam el.
2023. júl. 28. 19:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor itt az első Awakening fanfic ^^

[link]

2023. júl. 30. 22:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem én is. Fantasztikus volt. Mostmár boldogan halok meg. :3
2023. aug. 7. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!