From (kiút) 2. évad milyen teóriátok van? Milyen lehet a folytatás?
Nos, mint írtam, én nem hiszem, hogy Tabitha valaha is kijutott. A történések tükrében eddig nem nagyon győzött meg semmi, hogy tényleg kint volt.
A környezete mindig aktívan reagált arra, amit mondott, pont mintha a fromville lenne még mindig és az új részben neki is feltűnt. És ez már zsinórban a sokadik. Először az anyjára gondol és fromvilleben a nagymama szörny támad a gyerekeire, aztán Thomas, aztán arra gondol még mindig csapdában van és megjelenik a kidőlt fa. Ja és már nem csak hallani, hanem látni is a kabócákat.
Ez a vége is a fa a mentővel. Mégis hogyan kerültek egy erdős helyre? A városban nem volt ilyesmi és Tabitha gyalog ment Victor apjának a házáig.
Ez vagy következetlenség a készítők részéről vagy az egész beetetés Tabithának, mert szimplán nem stimmelnek a körülmények.
Ja, meg szerintem Fatima nem terhes, hanem szörnnyé fog alakulni. Mivel a teste átalakul, ezért hasonló tüneteket produkál, mintha terhes lenne, de szerintem másért megy át változáson. És megint említették, hogy a szörnyek Kristi szerint emberek voltak, gondolom ez sem véletlen. A szerveik elsorvadtak és Fatima sem eszik már mást, mint szemetet. Tutira nem normális még terhességnél sem, hogy valaki rohadó gyökereket zabál.
+A Tarot megint fanteória miatt került be, mert egy időben népszerű volt, hogy a helynek köze van hozzá. xD
Igen, ez a harmadik rész és megint arról fogok írni, szóval ne olvassa el, az aki nem akarja.
Hát nem tudom, nem hiszem, hogy hagyományos úton ki lehet innen jutni. Szerintem a fizikai test soha nem fogja elhagyni ezt a helyet, így soha senki nem fog kijutni. Nagyon sok minden utal rituálékra a sorozatban és Jade új rituális látomása is szerintem ez. Lényegében ugyanazt látta, ahogy az északi mitóligában Odin megvilásodik. Wiki:
"Ennek érdekében kilenc napig, varázserejű lándzsájával, a Gungnirrel átnyársalva a testét, "magamagának" áldozva, felakasztva függött a világfa, az Yggdrasil törzsén. A megszerzett rúnákkal díszíti dárdáját, valamint nyolclábú lova, Szleipnir fogait is. Hogy szert tegyen a bölcsességre, Odin feláldozta fél szemét Mímir kútjában, hogy ihasson a bölcsességet adó vízből, a kút pedig a mai napig őrzi azt."
Jade pedig egy férfit lát, aki az egyik szemén keresztül van hozzászegelve egy fához és később egy koponyából iszik.
Ez a rituális, mitológiás vonal (főleg az északi és talán az indián is) nagyon erős a sorozatban. A szenvedés maga is egy út a megvilágosodáshoz, felemelkedéshez.
Szerintem a fromville valamilyen spirituális megvilágosodást akar véghezvinni vagy az volt az eredeti célja.
Ha pedig ez így van, akkor szerintem élve soha nem fogja senki elhagyni fromvillet, mert nem ezzel a céllal jött létre. A karakterek persze ki akarnak jutni, de szerintem nem az lesz a sorozat végkifejlete, hogy ténylegesen kiszabadulnak majd.
36. Én még mindig nem vagyok biztos benne, hogy tényleg kint volt. A dolgok, amiről beszélt megjelentek a városban, végig lehetett hallani a kabócákat a háttérben, ott a karkötője és akkor szenved balesetet, amikor ki akar szállni az autóból. Nem beszélve a puzzleről fromvilleben, ami pont Tabitha kilátása a kórházból.
A másik, amit a redditen vettek észre, hogy Henry (Victor apja) mellett megjelenik a mentőben a "MABUSE" felirat.
Mabuse pedig egy irodalmi karakter:
"Dr. Mabuse is a master of disguise and telepathic hypnosis known to employ body transference, most often through demonic possession, but sometimes utilizing object technologies such as television or phonograph machines, to build a "society of crime". Mabuse rarely commits his crimes in person, instead operating primarily through a network of agents enacting his schemes, thus remaining a shadowy figure."
Szóval nem, szerintem még mindig esélyes, hogy ezzel a Tabitha dologgal valami nem stimmel.
Odinra már rengeteg utalás volt a sorozatban. Számomra nem lenne meglepő, ha most behoznák a trükkök mesteréhez, Lokihoz hasonló karaktert/entitást.
Eddig azt gondoltam a Loki-szerű lényt Tillie reprezentálhatja, de lehet ugyanúgy Henry vagy a rendőr csaj is, esetleg ha nem ölt testet, akkor maga a hely, ahol Tabitha volt.
37: Tehát akkor szerinted Viktor apja nem valódi és a rendőrcsaj sem, meg a két mentős sem volt az? Ilyen bonyolítást szerintem még David Lynch sem vállalna be. És a misztikus dolgok, érdekes véletlenek és történések miért furcsák egy misztikus sorozatban? A Lost is tele volt ilyenekkel.
Persze szíved joga azt hinni, amit akarsz. Ha téged az elégít ki, hogy úgy gondolod, nem volt kint valójában.🙂
38. Nem ezt írtam.
Azt sem tudom, hogy David Lynchnek mi köze ehhez.
A mai trend a J. J. Abrams-féle mystery box és/vagy a Ruin Johnson-féle
expectations = subverted. Mindkettő rák a filmes iparban.
Eléggé "istenkáromló" a mai filmeket és sorozatokat a nagy öregekhez hasonlítani. Ez a sorozat is a mystery box formula, pont mint a Lost.
De semmi olyat nem írtam, hogy ez furcsa lenne. Jó lenne ha nem tennél a mondandómhoz kreált dolgokat.
Köszönöm, hogy lehetnek saját gondolataim és teóriáim egy "mi a teóriád?" kérdésnél. Egy pillanatig azért azt hittem fel fogsz jelenteni a gondolatrendőrségnél, de akkor megnyugodtam, hogy nem.
Visszatérve a bonyolításhoz. Nem tudom ki olvasta itt az évad végi leakeket, de ha igazak, akkor tévedsz abban, hogy nem lesz sokkal bonyolultabb. Spoiler nélkül lesz itt merítés a Lost későbbi, rosszabb évadjaiból is. És azok az évadok már tényleg feleslegesen voltak bonyolítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!