Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért háborodik fel a fehér...

Miért háborodik fel a fehér közönség, ha egy fiktív (!) karakter bőrszínét megváltoztatják?

Figyelt kérdés
Kishableány filmnél ugye óriási a felháborodás h mégis h képzelték h egy fehér karakterből feketét csináltak. Na most kérdem én h egy fiktív karakternél ez mit számít? Anno nagyon-nagyon kevés karakter volt eredetileg fekete, így sztem korrekt h manapság ha fiktív a karakter akkor átszínezik. Anno pl. sokan nem tudták h a Samuel L. Jackson által eljátszott Nick Fury képregény karakter eredetileg hófehér. És ezért nem is volt felháborodás. De muszáj volt beszínezni mert egyszerűen annyira kevés eredetileg a Marvel képregényekben a fekete karakter h, tényleg csak fehérekből állt volna a film. Azt viszont én is ellenzem amikor egy valós, történelmi fehér személyt játszik el egy színes, lásd pl. a Boleyn Anna sorozat, vagy az új Viking sorozatban a fekete viking királynő, ez már a röhej kategória. Illetve az is visszás amikor felmerül h egy eredetileg színes karaktert egy fehér játszik el, akkor egyből jön a Woke hullám h hogy merészelik. Ha egy fiktív fehéret eljátszhat egy színes akkor ez fordítva miért felháborító? Szóval itt nekem az egyensúly hiánya a probléma, szélsőségekben gondolkoznak sokan, legyen az szélső balos vagy erősen jobbos.
2023. ápr. 17. 15:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

20

Hafþór Júlíus Björnsson tökéletes volna Ariel és Hófehérke szerepére is.

2023. ápr. 17. 21:29
 22/24 anonim ***** válasza:

Mert mindenki tudja jól, hogy itt nem másért megy ez az egész, csak hogy elég PC és woke legyen... ezek már ott tartanak, hogy még Hófehérkét is játszhatná egy kopasz fekete, aki persze valójában férfi, hogy a transzexuális jogok is megfelelően prezentálva legyenek, és kellően woke legyen a filmjük....

Ezzel vannak itt a gondok, nem mással. Ugyanaz a szint mikor valamelyik nap elkaptam egy TV reklámot miközben szomszédnak raktam össze a kisszekrényét. Valami Luca vagy Liza nevű csaj arról dumál, hogy adja el a ruháit valami netes piacon, ezzel semmi gond nem lenne, csak aztán ahogy láttam, hogy ez a hölgyike egy fekete, ráadásul mondjuk úgy nem túl vékony kategória - nem, nincs bajom se a feketékkel se a kövérekkel, csak ugye ez is divat most hogy " plus size modell " is woke - de addig nem jutottak el gondolkodásban, hogy esetleg Magyarországon olyan nőt kéne a reklámba bedobni aki talán itt is előfordul, ha már egyszer addig eljutottak, hogy a nevét magyarra fordították, mert biztos sok Luca vagy Liza van így magyarosan amerikában.

2023. ápr. 17. 22:16
 23/24 anonim ***** válasza:
74%

Mert a kis hableány EREDETILEG fehér. Tiszteljék már meg a kitalálót, hogy nem változtatgatják meg a meséjét mondvacsinált indokokkal.

Ez olyan ,mintha az Oroszlánkirályt ezentúl tigrisekkel rajzolnák meg. Ugyanúgy macskaféle, csak a szőre más.

2023. ápr. 20. 22:04
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
1essel értek egyet. Ha egy teljesen új karakterről van szó, legyen akármilyen színű. De ha egy jól bevált. Régi karakter színét csak azért változtatják meg, mert kevés a fekete szereplő az gáz. Ne így kompenzeljuk már.
2023. júl. 19. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!