Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért háborodik fel a fehér...

Miért háborodik fel a fehér közönség, ha egy fiktív (!) karakter bőrszínét megváltoztatják?

Figyelt kérdés
Kishableány filmnél ugye óriási a felháborodás h mégis h képzelték h egy fehér karakterből feketét csináltak. Na most kérdem én h egy fiktív karakternél ez mit számít? Anno nagyon-nagyon kevés karakter volt eredetileg fekete, így sztem korrekt h manapság ha fiktív a karakter akkor átszínezik. Anno pl. sokan nem tudták h a Samuel L. Jackson által eljátszott Nick Fury képregény karakter eredetileg hófehér. És ezért nem is volt felháborodás. De muszáj volt beszínezni mert egyszerűen annyira kevés eredetileg a Marvel képregényekben a fekete karakter h, tényleg csak fehérekből állt volna a film. Azt viszont én is ellenzem amikor egy valós, történelmi fehér személyt játszik el egy színes, lásd pl. a Boleyn Anna sorozat, vagy az új Viking sorozatban a fekete viking királynő, ez már a röhej kategória. Illetve az is visszás amikor felmerül h egy eredetileg színes karaktert egy fehér játszik el, akkor egyből jön a Woke hullám h hogy merészelik. Ha egy fiktív fehéret eljátszhat egy színes akkor ez fordítva miért felháborító? Szóval itt nekem az egyensúly hiánya a probléma, szélsőségekben gondolkoznak sokan, legyen az szélső balos vagy erősen jobbos.
2023. ápr. 17. 15:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%

Nézd, igen, jobb lenne ha tényleg fekete kultúrákból eredő, róluk szóló meséket filmesítenének meg, fekete szereplőkkel, hiszen az identitásuk része a történetnek.

De, egyrészt a pénz beszél, egy ismert történet újra és újra felkérődzésével jobban lehet keresni. (Emiatt van 58 Marvel maszlag a vászonra okádva ad nauseum évente, és emiatt reboot az Addams Familyből, stb).

De ugyanakkor nem akarják elidegeníteni a rajongókat, és mivel a kisebbségek nincsenek hozzászokva a reprezentációhoz, ez ingyen reklám.

Az, hogy van egy csomó ember, akinek ez nem tetszik, szintén.

Most tegye fel itt a kezét, aki elmúlt 15 éves és még mindig a KisHableányon pörög? Én pl 30 felett kb 25 éve telibesz@rom az összes Disney mesét, de ez a hiszti megtalált engem is, szóval elég jól ment nekik a kampány.)

Emiatt igyekszenek a régi filmeket kikozmetikázni, mert még a 2000es évek beli nyelvezet, sztori sem vállalható. Az, hogy ez mennyire sikerült, az más kérdés.

De igen, az a helyzet, hogy pl a Bud Lightnak is megérte Dylan Mulvaneyvel reklámozni, mert ezen csámcsog a fél net hetek óta -ingyen. Még olyan országokban is, ahol nem is kapható a Bud Light. És igen, volt két bombariadójuk a gyárban, de ez nem érdekli őket, a cég ettől még temérdek publicisztikát kap, jobbról is, balról is.

Azt mondjuk én sem értem, hogy miért viselkednek úgy az emberek, mintha ez a reboot automatikusan törölné a régi verziót.

Meg lehet nézni a fehér Arielt még mindig, aki aki ennyire rá van fixálva a Disneyre, az megveheti DVDn, streamelheti, minden este megnézheti, vehet Arieles kulacsot, biciklit, uzsonnás dobozt, pólót és sérvkötőt is.

2023. ápr. 17. 18:20
 12/24 anonim ***** válasza:
93%
Mert nevetséges, hogy diverzitás jelszó alatt le akarják nyomni ugyanazt a sztorit a színesbőrűek torkán, amit már évtizedekkel ezelőtt eladtak a fehéreknek, ahelyett, hogy írnának ÚJ meséket, ÚJ karaktereket, akik már eleve színesbőrűek. Azért érdekes módon senki nem panaszkodik. Ehelyett mégis csak a fehér karaktereket kell megerőszakolni és feketét csinálni belőlük. Röhej.
2023. ápr. 17. 18:26
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Ha azt vesszük, hogy a Kishableány eredetileg egy meleg történet, az emberek totál készen lennének ha az összes metaforát átültetnék a 21.századba.

Andersen a saját Edvad Collin iránt érzett viszonzatlan meleg szerelméről írta. Az egész sellő dolog egy allegória volt, mert az 1800as évek közepén csak így ment át a cenzúrán.

Ja, és Ursula karaktere a rajzfilmben a Divine nevű drag queenről lett mintázva.

Aki nem hiszi, meg lehet nézni:

[link]

[link]

Diverz volt ez az 1800as évek óta, csak az egész elment az emberek feje felett.

2023. ápr. 17. 18:34
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
9-es hát most meg fogsz lepődni, de a 2024-es Hófehérke filmben egy félig kolumbiai latina fogja játszani hófehérkét:D Teljesen fekete gondolom csak nem lehetett, úgyhogy maradt ő
2023. ápr. 17. 20:10
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Nekem Ariel kisgyerekként fehérként vésődött be a fejembe.

2. Dániában játszódik, illetve Dánia felségvizein. Nekem ő egy tipikus vöröshajú dán lány.

3. Engem őszintén nem is az zavart a leginkább, hogy színesbőrű, hanem hogy azt a csúnya lányt választották ki a szerepre. Zendayából például gyönyörű Ariel lett volna pl.

2023. ápr. 17. 20:13
 16/24 anonim ***** válasza:
61%

14

Oké..De kell,hogy legyen teljesen fekete verzió is mert ez így rasszista hozzáállás..Hófehérke történetének jó volna megalkotni a négerre szabott változatát. Éjsötét címen.

2023. ápr. 17. 20:25
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Azt még hozzátenném, hogy ezt a történetet a 18. században élt dán író írta, amikor Dániában még szinte egyáltalán nem lehetett feketéket látni. Ez a törénet a fehér kultúrkörhöz tartozik.Gondolom a feketék is fel lennének háborodva, ha egy megfilmesített afrikai törzsi törénet főszereplőjét egy fehér színész játszaná el.
2023. ápr. 17. 20:35
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
*19. század, pardon
2023. ápr. 17. 20:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

17

Pedig jó volna már olyan film amiben Martin Luther King,Rosa Parks,Muhammad Ali fehér.

2023. ápr. 17. 20:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Ariel legyen inkább pasi, pl Magnus Bruun
2023. ápr. 17. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!