Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A régi 80-as évek magyar...

A régi 80-as évek magyar 4:3-as filmjeit miért vágják 16:9-re a digitális felújításkor?

Figyelt kérdés
Már a sokadik olyan régi felújított filmet látom amit a digitális felújítás alkalmával az eredeti 4:3-as képarányról 16:9-re vágtak. Értem én, hogy a mai tv-k 16:9-esek, de azzal, hogy levágják az alját és a tetejét értékes részletek tünnek el a filmből, és nem az eredeti elképzelés szerinti kamerakivágás, operatőri munka valósul meg.

2023. márc. 19. 23:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10 hát az említett 33%-al valamit kezdeni kellett...
2023. márc. 20. 11:52
 12/13 anonim ***** válasza:
31%

El nem tudjátok képzelni, hány Mariska néni telefonált be a tv szolgáltató műszaki részlegére, ahol dolozom (pontosan melyik, feje homály), hogy "nem tőti ki a képernyőt a műsor, oldalt van két fekete csík". Na most mondtam, hogy ez nem hiba, azt a műsort így kapjuk mi is, hát így továbbítjuk, másrészt meg így is készült. Vagy megszokja, hogy az a műsor ilyen lesz, vagy kiterjesztjük teljes képernyőre, akkor szêpen kitölti majd a képernyőt, de torz lesz a kép, vagy "belenagyítunk" és pl. hiányozni fog a képből akár fontos részlet is.

Volt aki megértette, más nem. De a közös, hogy senkinek se tetszett, hogy "ott a csík", mert akkor "minek vett nagy TV-t?"

2023. márc. 20. 19:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Ja, mivel ezek képbeállítások, volt aki kérte, megnézné, hogy az milyen, segítettem neki a képbeállításban, megcsinálta, mondta, hogy tényleg nem lett jobb így se...
2023. márc. 20. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!