Szoktatok filmeket vásárolni, ha igen, akkor milyen formában?
Manapság szerintem csak mazochisták vásárolnak filmeket :D Vagy akik nagyon nem tudják hova tenni a pénzüket. Ha ilyen lennék, akkor lehet én is vásárolnék, mert jól néznének ki kipakolva a kedvenc filmjeimnek a dobozai.
De már ha csak azt nézem: digitálisan minden is hozzáférhető (fizetős/ingyenes lényegtelen), és elég hozzá egy TV és HDD, vagy csak egy számítógép/laptop, hogy le tudd játszani. Míg egy bármilyen megvásárolt lemezhez kell legalább 1 kompatibilis lejátszó, aminek az ára, népszerűségét tekintve, még mindig az egekben van. Főleg egy blu-ray lejátszó.
#1 Tavaly novemberben kezdtem Blu-ray lemezeket gyűjteni, ráadásul angol kiadásokat (ami még drágább), és nem tartom magam mazochistának, sőt egyetemistaként azt sem mondanám, hogy sok felesleges pénzem van. :D
Ez is egy hobbi. Hosszabb távon egy régió független Blu-ray lejátszót is szeretnék beszerezni, hogy amerikai kiadásokat is le tudjak játszani, és egy projektor/vászon is tervben van. :)
Nyilván ott a streaming is, de az egyes szolgáltatások kínálata (különösen a hazai) nem feltétlenül elégíti ki mindenki igényeit, ráadásul változnak is, így jobb a kedvencekkel biztosra menni. (Most az illegális letöltést ne említsük alternatívaként.)
#2 Elméletileg az iTunes, a YouTube, a Google Play és az Amazon Prime is rendelkezik ilyen funkcióval, mármint film vásárlási lehetőség, viszont nem hiszem, hogy ezek esetében opció lenne a lokális letöltés.
Viszont köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek.
#5 Ez nem teljesen igaz, sok filmrajongó van, akik a mai napig elkötelezettek a fizikai formátum mellett vagy legalább van rá igényük a streaming mellet. Rengeteg film van, amihez fizikai formátumban a legkönnyebb hozzáférni.
Az viszont igaz, hogy egyre inkább a streaming kerül majd előtérbe, a fizikai formátum pedig egy szűkebb réteget fog csak kiszolgálni.
DVD-ket szoktam venni. Manapság már szinte filléres dolog és sokféle meghajtóval kompatibilis, ráadásul csak 1× kell fizetni érte, onnantól örökre az enyém, nem kell törléstől vagy letiltástól tartani, nem úgy mint például neten vagy felhőtárhelyben! Illetve eredeti tokban a polcon gyors rálátás is van a filmre, nem úgy mint letöltve, ahol csak a címét lehet olvasni és semmi ismertető!
Lehet hogy a későbbiekben esetleg vennék egy külső merevlemezt, de amíg csak lehetőség van DVD vásárlásra és lejátszásra, addig elsődleges film beszerzési forma marad nálam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!