Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Manapság miért nem tudnak jó...

Manapság miért nem tudnak jó filmeket készíteni?

Figyelt kérdés

Sokkal komolyabb felszerelések vannak, sokkal több pénz. Jó színészek is vannak, mégis minden film hótgagyi. Vagy CGI tobzódás nulla sztorival, vagy tini horror unásig látott sablonokból összedobálva.

Hogy nem sikerül olyan erős filmeket megalkotni, mint pl a Terminátor, A szikla, Alien 2, vagy egy csomó más, régebbi klasszikus?

2023. márc. 10. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

A mozikultúra változott meg, nem a filmek minősége. Ha pl a Prey 30 éve jelent volna meg, nagyobb sikert aratott volna, mint az alien filmek, ha ma jelentek volna meg.

Manapság mindenből több van, és minden elérhetőbb, így nem tűnik ki semmi új, még akkor sem, ha van benne érték.

2023. márc. 10. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Miért ne tudnának? Csak az elmúlt pár évből ott a Dűne, az Avatár - A víz útja, Az utolsó párbaj, Az északi, Egy igazán dühös ember, Apaság
2023. márc. 10. 13:43
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Évente 40-50000 film készül a világon! Nagyon szűk közegből válogatsz! Mert érdekes én találok nagyon jó dél amerikai, afrikai, európai, kanadai, vietnámi filmeket is!
2023. márc. 10. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
57%

Megint egy "régen minden jobb volt" szarság... Édes Istenem...

Teljesen felesleges neked bármit is írni, mert úgysem fogadnád el. BŐVEN vannak jó filmek ma is, csak az agyad kizárja, mert szerinted manapság minden szar. De nulla indokot soroltál fel, amire esetleg lehetne reagálni ezer meg egy filmmel, amik nem esnek bele az általad felsorolt példákba. De így konkrétan csak ideböfögtél valamit.

2023. márc. 10. 15:22
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Mert nincsenek már eredeti ötletek, igényes rendezők, jó forgatókönyvírók, és olyan színészek, akik vannak olyan egyéniségek, hogy érdemes lenne beülni értük a moziba.
2023. márc. 10. 16:54
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Vannak ma is jó filmek, de az tény, hogy rengeteg fos remake, CGI-os túltolás, meg hülye vígjáték készül. 10x több mint pl. a 90-es években. Nagyon szép dolog a technológiai fejlődés, de engem személy szerint pont nem ez érdekel és szerintem eléggé "műanyag érzés"-t kelt az emberben a sok CGI. Vannak filmek/sorozatok pl. a Trónok harca vagy a James Bond filmek, amikben ugyan használnak CGI-t, de csupán azért, hogy kiszolgálja a filmet, nem fordítva. Ezért nem kedvelem pl. a Marvel vagy DC universe filmeket, mert visít róla, hogy túl sok trükk van bennük. Tudom ez elég sznob dumának hangzik, de engem is le tud nyűgözni, ha egy film látványos, például a thai vagy indonéz akciófilmeknek nagy rajongója vagyok, de ez másfajta látvány, itt valódi hús-vér kaszkadőrök művelnek lélegzetelállító dolgokat. Éppen ezért ezekkel a karakterekkel sokkal jobban tudok azonosulni és sokkal többre értékelem a munkájukat, mint pl. egy túlfizetett bohócnak, akit beöltöztetnek, beállítják a zöld háttér elé, aztán hello. Szinte nulla feszültség van a Marvel filmekben számomra már évek óta, pont emiatt amit az előbb elmondtam... de persze ez csak egy vélemény, az pedig mindenkinek van.
2023. márc. 10. 16:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is rátesz egy lapáttal, hogy rondán néznek ki a mai filmek. Gyakori még mindig a hányinger teal-orange, de szerintem nem készül olyan film, amit ne digitálisan forgatnának, vagy ha filmre, akkor leszedik a szemcsézettséget, átszínezik digitálisan stb. Iszonyúan ocsmányul néznek ki a mai filmek. Ez főleg azután szomorú, hogy a '90-es években milyen gyönyörűek voltak, milyen szép, élénk színekkel stb. Persze már van olyan régi film is, amit átszínezve adtak ki blurayen, szóval még a régieket is pusztítják.
2023. márc. 10. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
Ja, és a legtöbb filmben a kép idegesítően éles. A '90-es évek végéig ilyen nem volt. Szép, kellemes átemenetek voltak, most meg úgy néznek ki a filmek, mintha papírból lennének kivágva a szereplők meg a tárgyak.
2023. márc. 10. 17:25
 9/9 anonim ***** válasza:
71%
4-essel egyetértve azt még hozzátenném, hogy régen is voltak hótgagyi filmek, csak azok már nem jutnak el hozzád, mert nem lettek klasszikusok, sikerfilmek.
2023. márc. 11. 06:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!