Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért húzták le az új Jurassic...

Miért húzták le az új Jurassic World filmet?

Figyelt kérdés

Ma néztem meg a Jurassic World: Világuralom című filmet. Magasan veri az 1993-as Jurassic Parkot. Erre ezt olvasom:

"Hiába a rengeteg dinó, az új Jurassic World egy kolosszális baromság lett"

[link]

Az imdb-n is csak 5,7 ponton áll:

[link]

2022. aug. 18. 16:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#9 alapjáraton az idomítással szerintem semmi probléma nincs. Ha kimész a vadonba, kb minden második állat megölne. De valójában ezeket az állatokat is lehet idomítani pont úgy, mint a kutyákat. Csomó olyan videó van neten, sőt, konkrétan látogatható helyek, ahol medvék, hiénák, gepárdok, jaguárok, oroszlánok, tigrisek úgy viselkednek, mint egy háziállat. Ha csak kicsit elengedjük magunkat, miért ne lehetne ugyanezt megtenni egy dinoszaurusszal, amivel együtt nő fel valaki?! Szerintem annyira nem elrugaszkodott, mert nem kiscicát csináltak a raptorból. Másokra (többnyire) ugyanúgy veszélyes.
2022. aug. 19. 08:21
 12/13 Vinkó Márton ***** válasza:
76%

Na végre nemcsak én látom így! Végre valaki más is azt mondja, hogy rettentően alulértékelt! Nekem is nagyon tetszett. Nem azt mondom, hogy überelte az 1993-as Jurassic Parkot, de nekem mindenképpen nagyon jó élmény volt.

Nekem amúgy az első meg a második JW is nagyon tetszett, és nagyon reméltem, hogy a harmadik meghozza az elvárásaimat (egyébként úgy ültem be, hogy előtte nem néztem meg egyetlen spoilert, kritikát, véleményt vagy értékelést sem, így nem igazán kötöttem konkrét mércéhez), és nekem nemcsak hogy meghozta, hanem talán még meg is ugrotta.

Különösen a Máltán játszódó rész vitt nálam eleve mindent. És összességében egy percig sem unatkoztam a filmen. Az izgalmak mellett ráadásul elég változatosak a helyszínek is (meg elég sok szereplő is van), így kicsit színesebbnek is érződött. Majdnem két és fél óra volt egyébként, de gyakorlatilag én két órának éreztem.

Az is nagyon tetszett, ahogy a JW főszereplőit és az eredeti hármast összehozták, ezzel egyesítve a szálakat. Ahogy az is, hogy Maisie (akit a Bukott birodalomban láttunk először) az eredeti hármas segítségével menekül meg (az előző résznél még nem gondoltam volna, hogy fogom őt együtt látni velük is), és csak utána jön amikor a JW két főszereplője is találkozik velük...

Maisie is egyébként megintcsak elbűvölő volt (akárcsak az előző részben). És itt néhány évvel idősebben még olyan kis belevaló, meg sportos volt (különösen akkor nézett ki sportosnak, amikor az elején biciklivel ment... éshát én eleve leginkább az ilyen stílusú lányokat szeretem...). És egyben vele együtt megintcsak megmutatkozott a "gyermeki rácsodálkozás" is.

És az akciójelenetek is kreatívak, látványosak és pörgősek voltak.

Emellett volt egy-két kisebb (már látott, de jó) üzenet is, például amikor a JP egyik főszereplője a JW egyik főszereplőjének mondja, hogy "nem érdemes rágódni a múlton, különben elsüllyedsz benne" (aki látta a filmet annak eszébe juthat, hogy miről beszélek). (én azt azért jegyzem meg, mert mostanában nekem ilyen "múltbanrágódós-problémáim" voltak arról, hogy az elmúlt pár évben a koronavírus miatt miminden nem sikerült...)

Úgyhogy nekem összegésszében nagyon-nagyon tetszett (és úgy érzem, megérte türelmesnek lenni). Konkrétan, amikor kijöttem, mentem volna be rá újra.

És még elmondanám azt is, hogy családostul néztem, és nagyon tetszett anyának meg apának (akik útálták a JW 2-t és ez a harmadik rész még kárpótolta is őket érte), illetve a testvéremnek (aki igencsak kritikus tud lenni) is. És mindanégyen mondtuk azt is, hogy amennyire kellett, meg is voltak indokolva az események. Amikor pedig láthattuk a JP logóját a film végén, amikor a T-rex elment a karikánál, amikor néztük, mindanégyünket (még egymásnak is mondtuk) kirázott a hideg.

És én miután hazaértem a moziból, az volt nálam az első (ahogy a testvéremnél is), hogy megírom az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak és látványfilm rajongóknak), hogy "nézzék meg a harmadikat, mert biztos, hogy nagyon tetszeni fog (és még kárpótolja is őket a másodikért, ha az esetleg nem tetszett nekik)!" És még a filmelemzőknek is, főleg akik nem szerették a másodikat. Ehhez képest hatalmasat csalódtam a kritikusokban és a közönségben is egyaránt.

Én most nem a JW 3-ban csalódtam, hanem a fogadtatásában. Úgy gondoltam, hogy ha már a második nem tetszett sokmindenkinek, akkor a harmadik biztosan fog (ahogy a szüleimnek is tetszett ez a rész), de hát csalódás lett a vége. De mindegy, ha a közönségnek ez a véleménye, akkor tőlem mondhatnak akármit.

Az biztos, hogy én még sokszor újra fogom nézni.

2022. szept. 12. 16:48
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok kommentet, hamarosan reagálni is fogok ra.
2022. szept. 12. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!