Melyik az a horror film, amelyik neked nagyon nem tetszett?
Elég sok ilyen van, főleg az utóbbi időben. Pedig nekem a kedvenc filmes műfajom a horror. Ezért szomorú is vagyok, hogy nem tetszenek, de mit is tehetnék?
Halloween kills - Felvonultatja a leghülyébb szereplőket, akik horrorban valaha léteztek, pedig így se gyenge a mezőny. Szerintem ez a film még az eredeti folytatásokhoz (Halloween 2, 4, 5, stb.) is méltatlan. Elveszi a fókuszt a főszereplőről, hogy hullazsák szökevényeket mutogasson, akiknek a személyiségük kimerül abban, hogy buta mind.
Screa/V\ - Elveszi a reflektort a főszereplőkről, csak azért, hogy unalmas karaktereket kövessen, akik azért "érdekesek", mert valakinek a rokonai. Ráadásul pont azt csinálja meg komolyan, amit a korábbi filmek kiparodizáltak, kiforgattak. A film "kind of forget", hogy a franchise lelke az, hogy az aktuális horrortrendekből viccet csináljon és nem lekoppintásuk (ráadásul gyenge koppintás, csak azért nem lesz The babadook a filmedből, mert valaki beteg agyilag).
Ezek nagyon nem tetszettek és tudom, hogy ezt a trendet viszik így is tovább.
Aztán "újak":
Malignant - Lehetett volna jó is, de a gyilkos iker mozgását én nem tudtam komolyan venni. Ráadásul majdnem átment az egész akciófilmbe. Ha meg nem tudok félni a gonosztól, akkor onnantól vége. Nem igazán tudom, hogy minek kellett ez az ördögűzős/epilepsziarohamos mozgás a filmbe.
Antlers - Ez is ilyen kihagyott ziccer nekem. Megvan az a betegsége is, mint a Halloween killsnek vagy a Screamnek, hogy túl sok mindenre akar fókuszálni. Vagy az apa vagy a tanár története bőven elég lett volna és akkor jobban ki tudták volna bontani a sztorit. Kár érte, mert nekem bejön a creature feature horror is.
The night house - Ez valami hihetetlenül ostoba. Soha nem kapom vissza az órákat, amit erre a filmre a pazaroltam. Ez a film tényleg a nagy semmi, minden értelemben. Soha többé nem fogok megnézni se a rendezőtől, se az íróktól semmit, pedig anno a The ritualt imádtam.
Aztán a listát még tudnám folytatni, mert ott a Wrong turn, a The texas chainsaw massacre, a Fear street 1666 és a többi.
A legtöbbel az a bajom, hogy számomra érdektelen, unalmas irányba viszi el a sztorit és így már nem tud érdekelni, hogy mi történik a következőkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!