Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tetszett a Gyilkos Halloween?

Tetszett a Gyilkos Halloween?

Figyelt kérdés

2021. okt. 25. 02:01
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Én imádtam:D mondjuk eleve elfogult vagyok Michael Myerssel kapcsolatban is! 😂
2021. okt. 25. 06:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én megnéztem az 1978-as a rémület éjszakáját, ami az 1. rész, és az 1981-es folytatást, amire ez a 2021-es film több ponton utalást tesz.

utána megnézem.

2021. okt. 25. 10:36
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

Nem. Rém hülye karakterek, szétdarabolt plot.

Egy max kettő sztorit kellett volna kiválasztani, amire felépítik a filmet. Azzal, hogy húsz szálon fut a cselekmény, ilyen kevés játékidővel, nem lehet olyan karaktereket felépíteni, akikért az ember izgul.

Az egyetlen jó része a filmnek az opening jelenet. Ugyanakkor a film később ezt is tönkreteszi, mert mi a fenének mutatják a rendőr történetét, ha később a két órás játékidő alatt azt látjuk, ahogyan a kórházban fekszik?

Az is érdekes volt, hogy a Myers-házban már mások laknak, fókuszálhatott volna rájuk is a film, de szerepelnek egy vagy két jelenetben, a lehető leghülyébbként ábrázolva és utána meghalnak, az egyikük ráadásul offscreen.

"Főszereplők", akik max tíz percet szerepelnek, mert noname statisztákat mutogatnak a végtelenségig. Kit érdekel aztán, hogy Karen és Tommy meghalnak? Alig szerepeltek a filmben. Ez valami csavar akart lenni?

Na mindegy. Rossz film. Egyedül az opening jelenet és a zenéje ér valamit és onnantól lejtmenet az egész. A karakterek súlytalanok és hülyék.

Michaelről pedig nem sikerült eldönteni, hogy most egy hétköznapi, emberi gyilkos vagy g.i. joe. Majdnem 70 évesen nyom le tűzoltókat, lincselő csürhét, mátrix-stílusban hajol el golyók elől vagy senki nem tud célozni. Nekem nem gond, ha a gyilkos természetfeletti erejű, de ha így van, akkor minek kellett törölni az eddigi Halloween filmeket? Miért kellett ezredszerre is rebootolni? Uh...semmi.

2021. okt. 25. 10:45
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
2. A Halloween 2-t feleslegesen nézed meg, ugyanis az új filmek szerint nem történt meg.
2021. okt. 25. 10:46
 5/9 A kérdező kommentje:
A régebbi részeit hagyjuk! Pl. a Halloween - Feltámadás részben Jamie Lee Curtis meghal.
2021. okt. 25. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Meghalt korábban is, aztán megint él. Mondjuk nem mintha hiányozna.
2021. okt. 25. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Még sajna nem láttam, a mi mozinkban csütörtökön lesz a premier :(
2021. okt. 25. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon erőltetett már ez a 20 ember ellen is életben marad mert halhatatlan és így 70 évesen is olyan erős hogy megtermett tűzoltókat kinyújtott karral is felemel. Igazi agymenés... Mitől hal meg? Vagy már olyan mint Jason Voorhees?
2022. febr. 5. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem egészen jó volt, főleg a korábbi filmekhez képest a filmsorozat jobbik részei között van. Nekem tetszett, hogy azt bontogattak, ez milyen hatással van a város lakóira, hogy milyen kultusz épült ki, és ez miket von maga után. Michael Myersnek pedig pont ez a lényege, nem gondolnám hogy mindenre magyarázatot kell találnunk, misztikus és egyszerűen gyilkol, nyilván sok horroros klisé és realitást nélkülöző jelenet szerepel, de ez olyan számomra, hogy rengeteg kritikus és közönség által elismert filmben is hidegen hagyták a készítőket a fizika szabályai, és sokszor még csak magyarázat sincsen rá.

Nyilván nem a világ legjobb filmje, de szerintem élvezhető volt, korrekt produkció és még gondolatiságot is tudott felmutatni. Aztán azon túl a filmes franchise-ok velejárója, hogy sok korábbi fontos karaktert vonultat fel látszólag nem sok fontossággal, mert így jobban tudjuk kötni az elődjeihez, és az is ugyanilyen eszköz, hogy az első két filmen kívül mindent töröl az idővonalról. Ez már korábbi filmek esetében is megtörtént, részben minőségi, részben technikai okok miatt is képtelenség lenne így folytatásokat gyártani.

2023. júl. 11. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!