Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kinek hogy tetszik eddig az...

Kinek hogy tetszik eddig az Obi-Wan Kenobi sorozat?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon jó.

2022. máj. 28. 11:21
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Egyre jobb lesz.
2022. jún. 2. 06:05
 22/31 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nagyon tetszik. Bár szerintem Vadert azért félelmetesen túltolták azzal, hogy sima egyszerű civileket gyilkolászik random. Mindenesetre félelmetesen jól sikeredett. Bár azért az elég nagy hiba a sorozatban, hogy úgy tettek, mintha Obi most tudta volna csak meg, hogy Anakin Darth Vader és él. (Vagy pedig csak nem akart róla tudomást venni, én így korrigálom a fejemben ezt a bibit). A másik hiba a Leila szál, csak mert az eredeti trilogia szerint, ők Obi-Wannal sohasem találkoztak személyesen, de lehet, h tévedek. Végülis nem tértek ki konkrétan rá.
2022. jún. 2. 14:14
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Jaja meg mikor obi-wan hallucinálta anakint az is kicsit para volt.
2022. jún. 2. 15:46
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Azon amúgy 23 én sokat gondolkodtam. Tényleg halucinálta vagy Vader az erővel valahogyan oda vetítette magát?
2022. jún. 2. 16:04
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hittem az uralkodót flashelte oda. xD
2022. jún. 2. 16:12
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
24-es én szerintem halucinálta, de kitudja lehet vader mesterkedett valamit ezt nem lehet tudni.
2022. jún. 2. 21:20
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

,,Ha már egyszer gyerekkorában megmentette, akkor az Új reményben, miért úgy hivatkozik rá, hogy "atyám oldalán harcolt a háborúban" és ezért segítsen, és miért nem úgy, hogy "egyszer gyerekként már megmentett, most újra a segítségére van szükségem.""

Őszintén és minden bántó szándék nélkül, erre már én, aki ezen a fórumon kb éveken keresztül felrótta a Disneynek a konzisztencia hiányát és a plotholeokat, de ezt már én is egyszerű akadékoskodásnak tartom. Ez egy 40 éves univerzum, ráadásul annak egy olyan szűk időintervalluma, amely már az évtizedek alatt olyan részletességgel lett feltöltve, hogy kis túlzással napról napra változik irreális elvárás, hogy ilyen szintű konzisztenciahibák ne legyenek benne, egyszerűen lehetetlen kérés.

Ami tetszik: Végre elszakadunk a Tatooinetól, és végre VAN ÉLET a háttérben, nem mindig alig lakott bolygókra mennek, nem mindig a semmi közepén kalandoznak, stb.

Obi Wan karaktere, egyszerűen akkora felüdülés Obi-Want látni már Boba Fett, a Mandalorian, a Solo, az új trilógia és a Zsivány után, hogy az elképesztő. Picit "előzménytrilógiásabb" maga az élmény, miközben sajnos/nem sajnos (biztos van akik még nem unják, bár nem értem miért), ez is a Birodalom idején játszódó sorozat.

Vader és Hayden Christensen ugyanez.

Negatívumok: Már megint egy bújkálós/emberekre vigyázós/embereket keresős/magányos kalandoros történet. ELKÉPESZTŐEN hiányolom a monumentalitást a Star Warsból, azt, hogy végre legyen valami, ami többről szól annál, hogy van 1 db főszereplőnk aki csinál valamit.

Szeretnék mostmár újra nagyszabású konfliktusokat, történéseket, drámai fordulatokat látni, egyszerűen megfogalmazva szeretnék végre már egy olyan történetet KOMOLYABB dolgok történnek. A Disney-féle Star Warsból nekem eddig egyedül a High Republic fősorozata tudta megadni ezt az érzést, még az új trilógia sem.

Persze mivel lehetett tudni, hogy a Kenobi mikor játszódik és mit dolgoz fel, ezért ezt nem nevezném a sorozat igazi negatívumának, inkább csak valami, amit én mostmár kezdek nagyon hiányolni a Star Warsból.

Filmmel kapcsolatos negatívumok:

- Reva karaktere szerintem irritáló

- Az előző bekezdésből, azért azt negatívumnak tartom, hogy ez is egy sorozat, ahol magányos egy magányos hős egyik bolygóról a másikra utazik hogy megcsináljon valamit, aztán innen odautazik hogy ott is megcsináljon valamit, stb. Túlságosan Mandalorianos, és egyben túlságosan olyan, mintha egy videójáték lenne ez a fajta sztoribeli előrehaladás.

Ja, és nagyon remélem és imádkozok érte, hogy a készítőknek legyen egy képük arról, hogy honnan hová akarják eljuttatni ezt a sorozatot, és ne attól függjön a kifutás, hogy mekkora nézőszámot generál a sorozat.

Bár szerintem ez túlságosan naiv kérés a Disneytől

2022. jún. 6. 21:07
 28/31 anonim ***** válasza:
Ja amit kihagytam még negatívumok közül: A nem ember karaktereknek a nevetségesen alacsony száma még a háttérben is, főleg a Daiyun volt ez szembetűnő amikor Obi Wan meg Leia mászkálnak a városban, kb 10 emberenként volt 1 nem ember a háttérben
2022. jún. 6. 21:12
 29/31 A kérdező kommentje:

"Szeretnék mostmár újra nagyszabású konfliktusokat, történéseket, drámai fordulatokat látni, egyszerűen megfogalmazva szeretnék végre már egy olyan történetet KOMOLYABB dolgok történnek. A Disney-féle Star Warsból nekem eddig egyedül a High Republic fősorozata tudta megadni ezt az érzést, még az új trilógia sem."

Mivel ez csak egy alsztori az egész filmben, ezért eléggé be van határolva, hogy mik lehetnek a célok.

Újabb nagy volumenű sztorit akkor lehetne csinálni, ha elszakadnának már ettől az idővonaltól és mondjuk visszamennének Darth Revan korába stb.

Legalábbis szerintem :)

2022. jún. 6. 21:15
 30/31 anonim ***** válasza:
92%
Zsivány egyes szerintem nagyon jó lett. Igazi sw. Az új trilógia meg a Solo egy szégyen. Bár a Solo is jobb az új trilógiánál. Ez a sorozat egyenlőre tetszik a hibák ellenére is.
2022. jún. 6. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!