Walking deadet néztem és most néhány napja rettegek attól hogy álmomban felzabál valamelyik családtagom. Mit tegyek?
5 éve néztem, de most lett egy olyan betegségem, hogy nem tudok futni, menni is alig és most tört rám az eszeveszett félelem.
Nem vicc kategória, tényleg sírok, rettegek napok óta és nem alszom, vagy csak nappal és úgy, hogy bezárom az ajtókat, mindent meg két 0,25ös frontint beszedtem, mert 3 napja nem aludtam semmit, de így is órákba telt elaludnom, ha becsukom a szemem ezeket az izéket látom, rettegek, 1000rel ver a szívem, nagyon félek.
Most nem arról van szó, hogy mivel múlhatna el az érzés, nem altatót akarok szedni, hanem hogy bizonyíthatódna be, hogy tuti nem történhet ilyen?
Kösz.
Tényleg kösz.
Nagyon kösz.
Kicsit paranoiának tűnik. Egy ismerősöm attól retteg, hogy lehallgatják, és e miatt nem tud aludni. Így egyre kevesebbet alszik, ezért egyre többet téveszt az agya, így egyre jobban belesüllyed a tévképzetébe, és a vége az, hogy agresszív lesz a családtagjaival. Ekkor ráhívják a mentőt, azok leszedálják, befekszik két hétre, kialussza magát, és egy évig, fél évig újra jól érzi magát. Nem lehet észérvekkel meggyőzni, hogy nem hallgatják le. Amúgy egy doktori fokozatú, értelmes, tehetséges ember!
Tehát ez a dolog független az egyén többi tulajdonságától.
Ő, amikor jól van, igyekszik sokat sportolni, ezt neked is javaslom, a futás engem pl. megnyugtat!
Ha Frontinnal is ez van, az nem jó jel.
Érdemes lenne elmenned a pszichiátriai gondozóba, vagy magán pszichiáterhez - attól függően, hogy mik a lehetőségeid, ott ahol élsz.
Remélem tévedek! Drukkolok neked. Mindezt laikusként írtam.
Olvass utána, mi történik, ha meghal egy ember. Leáll a keringés, az anyagcsere, a sejtképződés. Az izmok elég hamar elkezdenek megkeményedni, fokozatosan (hullamerevség) majd idővel megint ellazulnak. A vér engedelmeskedve a gravitációs erőnek, "lefolyik" a test alsó részeibe, ezért alakul ki a sápadtság is a hullákon. Eközben különböző fehérjék/enzimek miatt gyakorlatilag rothadni kezd a test, gázok képződnek, a has felpuffad. A hullák tudnak fingani vagy büfögni is, attól függ merre távozik ez a bomlási gáz - de ez is fizika/biológiai jelenség. A haj, a körmök olyan, mintha nőnének tovább, pedig csak a bőr szárad össze és emiatt olyan, mintha tovább nőnének. Mindez persze napok, hetek alatt megy végbe, de a halál után sejtszinten kb. percekkel később elindul a bomlás. Jelenleg nincs egy ismert baktérium, gomba, vírus vagy akármi, ami ezt az állapotot akár csak részlegesen képes lenne megállítani, vagy visszafordítani. Most a mumifikálást meg bármilyen más technikával konzerválva lassítható/megállítható a bomlás - de attól a test nem kel életre.
Legközelebb a zombi vírushoz a veszettség áll, de ugye a vége mindig az, hogy a fertőzött élőlény belehal. Állatoknál ugye vagy természetes úton a vírus végez vele, vagy kilövik/altatják, embereknél van esély még injekciókúrákkal megakadályozni a vírus agyba jutását, de ha oda bejut - akkor húzzák az embernek is a harangot már, tüneteket tudnak enyhíteni.
Maga a zombi szó létezik, eredeti jelentése egy voodoo szertartás során "elkábított" személy korlátozott tudattal rendelkezik, képtelen gondolkodni. Az ilyen varázslattal/droggal megbűvölt személyt rendszerint rabszolgának használták.
A mainstream világban persze ez is eltolódott a fantázia felé, a zombik halott emberek, élőket esznek, stb. Erre semmi esély, egyrészt biológiai másrészt fizikai dolgok miatt. Gondolj bele, semmi nem tud életet adni (tökmindegy mi számít életnek a zombinál) egy halott testnek.
Túl gondolod a dolgot. Ha nem kamu a kérdés, akkor viszont szakembert keress fel, mert ez a tévképzet nem normális. Imádom a témakört, szeretem a zombis filmeket. Elképzeltem milyen lenne egy zombiapolalipszis, hovánmennék, mit csinálnék. De pontosan tudom, hogy semmi realitása nincs, hogy bekövetkezik valaha is.
Semmit. Korábban hallottam róla, most gyorsan utánaolvastam. Kergemarhakórhoz hasonló. Összeesik, meghal, úgy marad. Az, hogy még élőként mit csinál a szarvas, nekimegy az embernek, autónak meg a kirakaton keresztül közlekedik, azt a fertőzés miatt teszi. Előbb utóbb belehal. Ebből a szempontból nem különbözik a veszettségtől.
Most az, hogy "zombiszarvas" elnevezéssel illetik: nem zombi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!