Melyik régi Minimaxon látható mesében lehetett ez? Valaki emlékszik rá?
18 évvel ezelőtt láttam, de még mindig élénken él bennem. Ami azt illeti, elég horrorisztikus volt, főleg gyerek szemmel. A szüleim szerint részben ezért lettem olyan hülye, amilyen. 😂 Kíváncsi lennék, most milyen hatással lenne rám. 😅
Egy rajzfilm részlete volt. Arra emlékszem, hogy egy bogár vagy hangya szerű figura belemászik egy hús-,ételfeldolgozóhoz hasonló gépbe, ahol robot kezek adják egymásnak, miközben egy szállítószalagon egyre beljebb jut ebben a gépezetben. Szintén robotkezek megmosták, majd egy másik felületen szárazra törölték, de szinte úgy, hogy majdnem odakenték. Aztán egy következő helyen “guillotine-szerű” kések majdnem feldarabolták, mintha hús lenne, de valahogy kikerülte, az utolsó állomás pedig az volt, hogy egy lángoló sütőbe tolták/akarták tolni. De szerintem több ilyen állomás volt benne, ami arra utalt, hogy aki oda beteszi a lábát, abból csak étel lehet.
Valaki tudja, melyik mesében lehetett ez?
Kések nincsenek benne de hátha:
Ferdy, a hangya (6. epizód).
Uramisten!!!
Hát, nem jósoltak sok reményt annak, hogy újra viszontlátom ezeket a képsorokat, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez volt az, amit 4 éves fejjel láttam. Köszönöm!
Fogalmam sincs, hogy a késeket honnan vette a gyerek agyam. Lehet, hogy rossz emlék hatására ötvözte egy másik hasonló mesével, amiben patkányok akartak megenni egy kiscicát. (Arról biztosan tudom, hogy a Nyúl Péter volt.)
Azért bizarr, hogy régebben a gyerekeknek szánt műsoridő hemzsegtek az olyan alkotásoktól, ami nyíltan tartalmazott erőszakot, bántalmazást, szadizmust, gyilkossági kísérletet, horrorisztikus elemeket és kannibalizmust. A különbség csak annyi a 18+-os filmekkel ellentétben, hogy aranyos(nak tűnő) figurákkal rajzolták le.
A mai 4 évesek ártatlan lelkét pedig a sok cenzúra és szabályozás hatására jelenleg a Bing nyuszi és a Bogyó és Babóca “gügyügügyü” szintű szókincsével óvják.
Érdekes, hogy ennyit változott a világ azóta is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!