Miért van az, ha előveszek egy 90es évekbeli filmet egyből leköti a figyelmemet, egy új film viszont nem?
"100 év múlva a kutya se fogja ismerni egyikük nevét se, amikor a XX. század jeles rendezőit még mindig nézni fogják."
Ez kissé hiperbolikus, főleg annak fényében, hogy a múlt század rengeteg ma már kultikusnak számító alkotójáról mondták ugyanezt.
Cronenberg valóban nem fiatal, de aktív, Egoyan 60-as születésű, nem gondolom öregnek. Ez két név volt. Elvontnak szánt kultúrképeskönyv? Az a helyzet, hogy lövésed nincs arról, amiről beszélsz. Ha tippelnem kéne nem is ismered azokat a rendezőket akikről beszéltem, és ha véletlenül mégis láttál valakitől valamit, akkor se tudod elhelyezni a filmtörténetben, mert megint csak lövésed sincs bármilyen filmes korszakról.
Enyedi nem fiatal, de rendez, az új filmjét nem láttam, de a Testről és lélekről egy kifejezetten erős film volt. Pálfi György, Hajdu Szabolcs, Reisz Gábor, Deák Kristóf kifejezetten fiatalok. A Saul fiát lehet nem szeretni, de kétségtelenül tudott újítani. És most is indulgatnak fiatal rendezők. Szóval igen, könnyedén lehet mondani, hogy a magyar film éledezik.
Én se szeretem ezt a fogyasztói társadalmat, ettől függetlenül adekvátnak gondolom a filmfogyasztás kifejezést. A lényegen viszont biztosan nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!