Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van az, ha előveszek...

Miért van az, ha előveszek egy 90es évekbeli filmet egyből leköti a figyelmemet, egy új film viszont nem?

Figyelt kérdés
Más is így van ezzel, hogy max 2000res évekig elejéig csináltak jó filmeket(pár újabb filmtől eltekintve), manapság már egyáltalán nem tudnak lekötni. Pedig 30 éves se vagyok még..

2022. febr. 26. 14:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"100 év múlva a kutya se fogja ismerni egyikük nevét se, amikor a XX. század jeles rendezőit még mindig nézni fogják."

Ez kissé hiperbolikus, főleg annak fényében, hogy a múlt század rengeteg ma már kultikusnak számító alkotójáról mondták ugyanezt.

2022. febr. 28. 22:56
 22/25 anonim ***** válasza:
Az mit jelent, hogy nem fiatalok egy rendezőnél? Az 50 és 60 közötti rendezők abszolút nem idősek. Dolan például 30 körül van. Nettó hülyeség, hogy meg van dögölve a magyar film, a szocializmusban valóban erősebb volt, de bármennyire is nem szeretem a fidesz dolgait, a Vajna korszak nagyot lendített a filmgyártáson, ideje volt eltakarítani a Koltai-féle kultúrbűnözőket. Le percemberezheted a rendezőket, de ugye ez nem jelent semmit. Már most is kevesen nézik a 20. század rendezőinek filmjeit (én igen). Inkább az lett volna helytálló, hogy kiket fognak tanítani és abban az esetben igazad lenne, mert nyilván főleg azokat tanítják, akik újítottak valamit. Ma már nagyon nehéz formailag újat mutatni filmben, de még mindig nem lehetetlen. A kultúrafogyasztás egy használt kifejezés, nem látom, hogy a kötekedésen túl mi a probléma vele.
2022. febr. 28. 23:00
 23/25 anonim ***** válasza:
Arra még kiváncsi lennék a kioktatás után, hogy a szemedben kik a nagy rendezők, és miért?
2022. febr. 28. 23:03
 24/25 anonim ***** válasza:
#22: Cronenberg, Egoyan már nem fiatalok. A fiatalok a világ különböző tájairól meg csinálják ezeket az elvontnak szánt kultúrképeskönyveket, nagyjából ennyi. A magyar film gyalázatos ahhoz képest, amilyen a szocializmus alatt, de még a '90-es években is volt. Akkor még megvolt a szakma a színészek, a rendezők részéről is. Ma már semmi nem maradt ebből. Igen, a fogyasztói társadalomban mindent fogyasztásnak nevezünk, ami annyiról szól, hogy megesszük, megcsócsáljuk, kiszarjuk, és nem is marad utána semmi.
2022. febr. 28. 23:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Cronenberg valóban nem fiatal, de aktív, Egoyan 60-as születésű, nem gondolom öregnek. Ez két név volt. Elvontnak szánt kultúrképeskönyv? Az a helyzet, hogy lövésed nincs arról, amiről beszélsz. Ha tippelnem kéne nem is ismered azokat a rendezőket akikről beszéltem, és ha véletlenül mégis láttál valakitől valamit, akkor se tudod elhelyezni a filmtörténetben, mert megint csak lövésed sincs bármilyen filmes korszakról.

Enyedi nem fiatal, de rendez, az új filmjét nem láttam, de a Testről és lélekről egy kifejezetten erős film volt. Pálfi György, Hajdu Szabolcs, Reisz Gábor, Deák Kristóf kifejezetten fiatalok. A Saul fiát lehet nem szeretni, de kétségtelenül tudott újítani. És most is indulgatnak fiatal rendezők. Szóval igen, könnyedén lehet mondani, hogy a magyar film éledezik.

Én se szeretem ezt a fogyasztói társadalmat, ettől függetlenül adekvátnak gondolom a filmfogyasztás kifejezést. A lényegen viszont biztosan nem változtat.

2022. febr. 28. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!