Miért van az, ha előveszek egy 90es évekbeli filmet egyből leköti a figyelmemet, egy új film viszont nem?
Nem az előző válaszoló vagyok, de:
Isten keze, Flee, Az igazság bajnokai, Quo vadis, Aida?, Az apa, Nomádok földje, Nyomorultak, Monos, Fájdalom és dicsőség
És még rengeteg van.
Manapság is készülnek jó filmek, csak sajnos közel sem annyi, mint régen! :( Nemhiába, szerintem 1970-2010 között volt a filmipar a csúcson, amikor a legtöbb jó film készült, igazi filmes aranykor, mégis sok fiatal szerint a 2000 előtti filmek csakis rossz minőségűek lehetnek, meggyőződés nélkül! Nem tudom, Te milyen hozzáállású vagy, de a Te példád az ékes bizonyíték rá, hogy csak bele kell nézni az ilyen filmekbe, és a legtöbb fiatalnak is tutira megváltozik a véleménye!
Én 34 vagyok, a '90-es években voltam gyerek, és anno apámmal rengeteg filmet néztünk, amik a '70-es évektől az akkor aktuális időszakig készültek, és ezek többségére manapság is szívesen nosztalgiázom! Mondom, mostanában is készülnek/készültek jó filmek, de sajnos ezek már csak töredékei a régi jó filmek mennyiségének - a mostaniak többségében egyrészt a látványvilág sem annyira hangulatos, másrészt a sztori is kissé elcsépelt!
A tehetség
A hívás
A bűnös
A vadászat
Második esély
A góré
Maisie tudja
Beszélnünk kell Kevinről!
A vizsga
A mi drága kisfiunk
Apák és lányaik
A hódkóros
A hulla
És kedvenceim legújabb darabja: Külön falka
Már több is lett tíznél. De még nizonyára eszembe jutna jó pár remek, nem látványfilm az elmúlt évtizedből, ha megerőltetem az agyamat.
#6-os vagyok. Ha már így jöttek filmek a 2000-es évek közepétől, akkor én is leírok néhányat, 2004-től mostanáig, amik nekem például nagyon bejöttek!
Padlógáz (Autobahnraser)
Godsend - A teremtés klinikája
Ház a tónál
Eredet
Hajsza a győzelemért
Az aszfalt királyai
Robotzsaru (2014)
Instant család
Amerikába jöttem 2
Felkoppintva
Holiday
Enyém, tiéd, miénk (2005)
Ne nézz vissza! (2009)
Hívatlan vendég
A Vasember
Amerika Kapitány - Az első bosszúálló
Bosszúállók
Megtört város
Project X - A buli elszabadul
Későnérők (Laggies)
Őrült, dilis, szerelem
18 év alatt ez kevesebb jó film, mint amennyi előtte 10 év alatt megjelent, de azért ígyis akad bőven választék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!