Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha választanál feliratosan...

Ha választanál feliratosan vagy inkább szinkronizálva nézed meg az új sikerfilmeket?

Figyelt kérdés
Tudnál ebben a témában bővebben kifejteni és pár mondatban leírnád?illetve legalább egy konkrét filmet is megtudnál említeni? Megköszönném aki válaszol beadandómhoz kellene!
2022. febr. 18. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Már most is csak feliratosan nézem... Igen, moziban is. Azért mert a mai magyar szinkron szerintem borzalmas. Vannak jobbak, vannak rosszabbak, de ha összesítve kéne figyelembe venni, akkor nekem nem tetszik. Az meg a másik, hogy szerintem az eredeti szinkron (nem csak angol sorozatoknál) valahogy mindig nagyobb élményt tud adni, mint a szinkron.
2022. febr. 18. 18:02
 2/8 anonim válasza:
65%

Kizárólag szinkronosan.

A szemem miatt a felírat olvasása + film nézése nem megy.

Az angolom pedig, az itteni hazudozókkal ellentétben, nem olyan erős, hogy megértsem a tájszólást, szlenget, és szakmai kifejezéseket is.

2022. febr. 18. 18:05
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Szinkronosan. Utálom a feliratot. Nem tudok olyan jól angolul és lusta is vagyok tanulni, mert amúgy is tök süket vagyok, sokszor magyarul se értem, mit mondanak nekem. Kínlódjon a tököm, ha filmet nézek, szórakozni akarok és nem pedig fitogtatni azt ami nincs.
2022. febr. 18. 18:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Általában azokat a filmeket, amik tetszenek megnézem szinkronosan és eredeti hanggal is. Az első válaszolóval nem értek egyet, vannak olyan esetek, amikor nagyon jó magyar szinkron van, néha még dob is a filmen a magyar fordítás, mert tény és való színesebb, árnyaltabb az átlag magyar nyelv, mint az átlag angol, de tény és való, hogy sok esetben vannak olyan nyelvi utalások vagy viccek, szófordulatok, amiket egyszerűen nem lehet lefordítani.
2022. febr. 18. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

szinkron

ha filmet nézek, szórakozni, pihenni akarok.

épp elég értékes órát kell feláldoznom nyelvtanulásra, szükségem van olyan énidőre, mikor kikapcsolhatok és az anyanyelvemen élvezhetek egy filmet.

és ez ne legyen vagy-vagy kérdés, az a természetes, vagy az lenne az optimális ha és-és lenne, vagyis bárki szabadon eldönthetné, hogyan akar filmet nézni.

2022. febr. 18. 19:06
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Szinkronosan. Mert szeretem az anyanyelvemet és ha filmet nézek akkor szeretnék kikapcsolódni és nem arra koncentrálni hogy na most pontosan mit is mondanak a filmben. Viszont mikor nincs szinkron egy sorozathoz pl amit nézek akkor előfordul hogy feliratosan is nézem.
2022. febr. 18. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

Ha lehet, mindenképp szinkronosan, több okból is:

Nem tudok angolul, a felirat pedig annyira elvonja a figyelmemet, hogy a fejemben kevesebb jelenet marad meg a filmből + sokszor gyorsan is kell olvasni, mielőtt változna a felirat, ami így méginkább gátolja a filmre való koncentrálást, oda a teljes élvezet!

Vannak olyanok, akik ha max. felirattal is, de mindenképp az eredeti nyelvet szeretik, mert úgy hiteles a szöveg. Szerintem viszont: szinkronnal a magyar nyelvből előjöhetnek olyan szófordulatok, amik még érdekessebbé tehetik a filmet, de a lényegen akkor sem változtatnak semmit! Ráadásul anno DVD-n hangváltással azt tapasztaltam, hogy a magyar szinkron több érzelmet visz bele a szövegbe, eredeti nyelven (angolul) közömbösebb a beszéd!

2022. febr. 18. 23:21
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Feliratosan, mert a színészek valódi hangját szeretem hallani. Plusz általában az eredeti hang jobb minőségű technikailag (nagyobb bitráta).

Régen mikor még szinkronosan néztem nagyon zavaró volt, hogy nem mindig a megszokott hangját kapta egy színész. Meg volt jó néhány magyar hang, akit túlhasználtak és minden 2. filmben szinkronizált valakit.

2022. ápr. 2. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!