Ha választanál feliratosan vagy inkább szinkronizálva nézed meg az új sikerfilmeket?
Kizárólag szinkronosan.
A szemem miatt a felírat olvasása + film nézése nem megy.
Az angolom pedig, az itteni hazudozókkal ellentétben, nem olyan erős, hogy megértsem a tájszólást, szlenget, és szakmai kifejezéseket is.
szinkron
ha filmet nézek, szórakozni, pihenni akarok.
épp elég értékes órát kell feláldoznom nyelvtanulásra, szükségem van olyan énidőre, mikor kikapcsolhatok és az anyanyelvemen élvezhetek egy filmet.
és ez ne legyen vagy-vagy kérdés, az a természetes, vagy az lenne az optimális ha és-és lenne, vagyis bárki szabadon eldönthetné, hogyan akar filmet nézni.
Ha lehet, mindenképp szinkronosan, több okból is:
Nem tudok angolul, a felirat pedig annyira elvonja a figyelmemet, hogy a fejemben kevesebb jelenet marad meg a filmből + sokszor gyorsan is kell olvasni, mielőtt változna a felirat, ami így méginkább gátolja a filmre való koncentrálást, oda a teljes élvezet!
Vannak olyanok, akik ha max. felirattal is, de mindenképp az eredeti nyelvet szeretik, mert úgy hiteles a szöveg. Szerintem viszont: szinkronnal a magyar nyelvből előjöhetnek olyan szófordulatok, amik még érdekessebbé tehetik a filmet, de a lényegen akkor sem változtatnak semmit! Ráadásul anno DVD-n hangváltással azt tapasztaltam, hogy a magyar szinkron több érzelmet visz bele a szövegbe, eredeti nyelven (angolul) közömbösebb a beszéd!
Feliratosan, mert a színészek valódi hangját szeretem hallani. Plusz általában az eredeti hang jobb minőségű technikailag (nagyobb bitráta).
Régen mikor még szinkronosan néztem nagyon zavaró volt, hogy nem mindig a megszokott hangját kapta egy színész. Meg volt jó néhány magyar hang, akit túlhasználtak és minden 2. filmben szinkronizált valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!