Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mit csináljak, hogy sikerüljön?

Mit csináljak, hogy sikerüljön?

Figyelt kérdés

Ma láttam egy kérdést, ami a színészettel volt kapcsolatos, hogy hogyan lehetne filmbeli színész, és hát gondoltam én is írok, mert ugyan hasonlón rágódom, de mégsem ugyanaz.

Már régóta gyűlik bennem, hogy én is filmekben szerepelnék. De Magyarországon annyira nem járnék szerencsével, így azon gondolkozom, hogy komolyabban kéne foglalkoznom az angollal, anyukám becslése szerint még 2 év, hogy teljesen folyékonyan tudjak társalogni, úgy hogy már nem vagyok kezdő, sőt, tanárhoz is járok, és elég jól megy.

Viszont nem tudom anyáéknak hogy mondjam, mit szeretnék csinálni. Főleg azért, mert nem vagyok nagyon csinos (azért annyira dagadt sem, de inkább az, mint sovány) és igaz, hogy elkezdtem fogyózni, de ha most csak így előállnék az ötlettel, biztos furcsállnák. Szóval nekik csak azután mondjam/kérdezzem meg, miután leadtam pár kilót?

A másik meg hogy annyira rossz, hogy lehet senki nem lesz belőlem, és hogy ezt akárki kimondja itt könnyen, úgyhogy nagyon kérek mindenkit, ha nem ad tippet, motivációt, akkor ne vegyen el a nemlétező önbizalmamból, amire éppen gyúrok.

Persze tudom, hogy tehetség meg szerencse kell hozzá, de akkor igazából csak ennyivel lehet hozzájárulni?

Előre is köszönöm a válaszokat! Ha a kérdés hülyeség, tartsd magadban, mé az is jobb, hogy nem kapok választ annál, hogy sok negatívat kapok.

2022. febr. 16. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy hogy hány kiló vagy a szüleidnek bármit elmondhatsz nem számít. Ez a színészet dolog manapság úgy működik hogy van az embernek hátszele. Anélkül nem igazán lesz színész senkiből. Szóval kösd fel a gatyád de az álmaidról sose mondj le. Ha esetleg Hollywood nem is jön össze netán attól függetlenül itthon szükség lenne jó színészekre mert akik szerepelnek ezekben a hazai sorozatokban annyira erőltetett életszerűtlen játékot adnak elő hogy sokszor elkap a röhögőgörcs. Szóval ha van hozzá érzéked mindenképp meg kéne próbálni mert nem veszthetsz semmit.
2022. febr. 16. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon biztis bem talasz semmit ami nagon ertekes lenne de egygaltalan nem szamit hany jilo vagy
2022. febr. 16. 20:54
 3/5 A kérdező kommentje:
És ha teljesen jól sikerülne megtanulnom az angol nyelvet, akkor megérné kimenni külföldre?
2022. febr. 17. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem a motivációdat szeretném elvenni, de van bármi tapasztalatod a színészettel kapcsolatban? Vagy kaptál már valamilyen visszajelzést arról, hogy mennyire van ehhez tehetséged vagy milyen a kisugárzásod? Csak mert anélkül beszélhetsz profi szinten angolul, meg lehetsz akármilyen csinos, de ha nem tudsz hitelesen, karizmatikusan előadni valamit, akkor nincs sok értelme. Én elég folyékonyan beszélek angolul, a környezetem összességében pozitívan vélekedik a külsőmről, de semmi színpadi kiállásom nincs (és ezt most nem csak szó szerint értem, mert egy filmben is hasonlóan jelennék meg). Szóval először is ezt kéne végiggondolni.

És ugye a tehetséget is, amiről meg persze lehet vitatkozni, hogy mennyire fontos manapság, de azért a kevésbé tehetséges színészek nem a "semmiből" jöttek, hanem elképesztő kapcsolati háló támogatásával kerültek mondjuk Hollywoodba. Ami amúgy még akkor is nagyon fontos, ha a valaki született tehetség.

Az angolt pedig remélem tudod, hogy nem olyan szinten kell beszélni ehhez, hogy el tudj társalogni az időjárásról vagy a napi programodról, hanem olyan szinten, hogy mondjuk bármilyen könyvet el tudj olvasni, értelmezni, róla saját szavakkal beszámolni, véleményt alkotni, stb. stb... Hatalmas szókincs tökéletes nyelvtannal. Arról nem is beszélve, hogy akcentusa mindenkinek van (nekünk magyaroknak többnyire elég erős), azzal dolgozni kell profik segítségével, plusz a hanghordozással, hangszínnel, minden egyébbel is rengeteg munkája van annak, akit valóban ez a pálya érdekel.

Szóval sok dologból áll ez össze: kinézet (kár lenne tagadni, de elsősorban nem a súlyra gondolok) + kisugárzás + tehetség + nyelvi/hangi képességek + kapcsolatok + nagyon-nagyon sok szerencse.

Nem tudom, hány éves vagy, vagy olvastál-e személyes sztorikat ezzel a témával kapcsolatban, de nagyon sokan belevágnak ilyenbe úgy, hogy ránézésre minden tényezőt kipipáltak, és mellé még tapasztalatuk meg ilyen-olyan színész képzettségük is van. Aztán mégsem jön össze valami miatt. Még egyszer mondom, nem szeretnélek lebeszélni, de nem érdemes mindent egy lapra feltenni. Ha olyan korban vagy, akkor tanulj, érettségizz le vagy szerezz szakmát, mert sokaknak rámegy a fiatalkora (és a pénze) az állandó próbálkozásokra és kudarcokra, és muszáj erre is felkészülni, ha nem szeretnél minden értelemben belebukni. Ha tényleg ez az álmod, ne add fel az első nehézségeknél, de sajnos eljöhet az a pont is, amikor be kell látni, hogy nincs értelme tovább próbálkozni. Sok sikert! :)

2022. febr. 17. 12:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia 4-es! Az angolról csak annyit, hogy tisztában vagyok ezzel, nem gondoltam volna, hogy valaki azt hiszi, nekem annyi elég, hogy az időjárásról el tudok beszélgetni, de legalább tisztáztuk :) Sok pozitív visszajelzést kaptam, főleg a hangom miatt, de a színészi képességeim miatt is, mert már páran tudják, és támogatnak. Tudom, hogy nem könnyű, és tudom, hogy szerencse is kell hozzá. Köszönöm a véleményed, és hogy írtál! :)
2022. febr. 17. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!