MAI szemmel oké nem szeretni a Star Warst?
Azt értem, hogy AKKORIBAN nagyon látványos, újító, úttörő, jelentős mérföldkő stb. volt. De aki fiatalként most látja először, annak nem egy nagy élmény a látvány. Nekem állandóan emlékeztetnem kellett magam rá, hogy Leia az akkori divat szerint egy szép nő. Teljesen más smink, haj, ruha most a szépségideál.
Azt elfogadom, megértem, hogy filmtörténetileg fontos.
Azt is elfogadom, hogy aki gyerekkorában látta, annak nosztalgikus és rajong érte.
De én nem tudok rajongani érte, hiába,,klasszikus ".
Vagytok még így?
Valamit nem vettem észre benne? (Értéket)
Miért kötelező a fiataloknak is, hogy tetsszen?
26L
Az eredeti Star Wars 4-6 filmekre gondolok.
Milyen értéket vegyek észre egy űroperában? Egy akció-szappan opera az űrben.
Azt már elismertem, hogy megelőzte korát látványban, hangban. Egy filmklasszikus.
Ettől függetlenül az egyes kommentelő is csak azt erősíti, hogy ez ennyi + nosztalgia.
2es neked mi a kedvenced? Szerintem pl. A Space Odyssey és a Gyaloggalopp nem olyan unalmas, mint a SW új remény. Utálom az akciófilmeket.
Láttam én is egyszer az SW6ot gyerekként amúgy, de annyira kicsi voltam, hogy csak a robotokra meg Yoda halálára emlékeztem.
Nem igazán értem hogy mire gondolsz a szappan opera dologgal. Nekem semmi ilyesmi nem tűnik fel benne. A star wars semmi más mint egy sci-fi bőrbe bújtatott mese a jó és a rossz, az erő világos és sötét oldala közötti harcról, és kb ennyi. Semmilyen szappan opera szerű dolog nincs benne.
Attól még hogy te ezt a műfajt nem szereted, nem lesz kevésbé jó film.
2-es vagyok. Nekem a Flash Gordon a kedvenc filmem. 1980-ban készült. Eredetileg azt akarta rendezni George Lucas, csak nem kapta meg a rendezési jogot, úgyhogy besértődött és megcsinálta helyette a Star Warst, de a Flash Gordon képregényből lopta az ötletet.
Bosszantó, hogy a Flash Gordon aztán nem lett elég népszerű, talán pont azért, mert az előbb elkészült Star Wars miatt más volt a közönség elvárása egy sci-fivel kapcsolatban. Viszont sztem sokkal kreatívabb és látványosabb, a zenéje is nagyon klassz, a Queen együttes csinálta. Később nőtt a népszerűsége, és kult film lett belőle. Főleg Angliában népszerű még mindig. Magyarországon talán azért sem tudott annyira népszerűvé válni, mert egyik szinkron rosszabb, mint a másik. Eredeti hanggal viszont baromi jó. Csak angolul szoktam nézni. Amiket általában minden filmben unni szoktam, a párbaj és csatajelenetek, a Flash Gordon-ban egyszerűen zseniális. A csatajelenetben a látvány és a zene együtt olyan hatással van rám, hogy betépek tőle. Nem tudom, mennyire fogott volna meg, ha felnőttként láttam volna először, de 12 évesen szabályosan belezúgtam, és ez a szerelem azóta is tart, lassan 24 (!) éve. Nem tudom megunni hiába tudom fejből az egészet, de inkább olyan, mint egy hosszú videóklipp, nem fontos a sztori, hanem a látvány, a zene, a hangulat. Míg a Star Wars helyszínei sokszor olyanok, hogy akár a Földön is játszódhatna, ebben egy egészen különleges látványvilágot hoztak létre a másik bolygóhoz.
Egyébként a Gyalog galoppot is nagyon szeretem, meg a Brian életét. Tehát attól, hogy egy film régi, még lehet nagyon jó, sőt...
Ízlések és pofonok. Semmit nem kötelező szeretni és szerencsére olyan emberekkel sem kötelező barátkozni, akik ízlése teljesen más.
Leia hercegnő pedig - szintén női szemmel írom - egyáltalán nem ronda, sőt különb sok nőnél, akit az utcán vagy máshol látok. Mondjuk a Star Wars nem divatbemutató, hogy azon csámcsogjak ki hogy néz ki. Leszarom. A történet érdekel.
Nézz Esmeraldát vagy Bajos csajokat, ha a sci-fi nem jön be.
14-es vagyok. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem semmilyen modern technikával nem tudtak még látványosabb filmet csinálni, mint az 1980-as Flash Gordon. A leggyönyörűbb látvány, amit valaha láttam. Főleg amióta digitálisan felújították. De számomra még rossz minőségben is csodálatos volt. Lehet, hogy nem hibátlan, de én mindig azt láttam, amit akartak az alkotók, hogy lássak. Észre se vettem benne a hibákat.
Ahhoz képest a Star wars látványvilága jelentéktelen és unalmas. Nem azért, mert akkoriban nem állt volna rendelkezésre olyan technika, egyszerűen nem voltak elég kreatívak.
Eleve miről beszélünk ha utálod az akciófilmeket? Az eredeti Star Wars trilógia nem más mint az Arthur király legendája sci-fi köntösbe bújtatva, és ennyi. Nem kell hogy többről szóljon, mivel olyan értékeket közvetít a nézőkhöz amik még a jelenkorban is aktuálisak és amiket az emberek egy jelentős része szeret "átélni". Ilyen film még a Gyűrűk ura is, és azt se azért szeretik mert olyan hihetetlenül összetett és szövevényes a cselekmény, hanem mert elszakít minket a valóságtól, és végig azért izgulhatunk hogy a "jó" győz-e a "gonosz" felett. És mivel ezeket a célokat mind a két film kitűnően el tudja érni, ezért is klasszikusok.
Nem értem miért kell degradálni valamit amikor en bloc nem szereted az egész akció filmes műfajt. Értem hogy téged nem fogott meg, de attól még hülyeségnek tartani minden idők egyik legnagyobb filmklasszikusát elég nagy ostobaság. Neked nem jött be, egy csomó embernek meg igen. Kész, nem kell tovább ragozni.
Én szeretem a marvel filmeket is, de a Star Wars mindig első helyen lesz a szívemben. (Kivéve a moslék új trilógiát, az egy szégyen). Amúgy semmit sem kötelező szeretni. Én pl. a dc filmeket utálom. Egyedül a wonder woman nézhető még számomra. De ízlések és pofonok.
Leila szépsége: hát ne is haragudj, de sokkal szebb és természetesebb, mint a mai nők szerint hitt mai női szépségideál. Maszk hatású vastag smink, vastag tetovált szemöldök, irreálisan nagy műszempilla, minden mű mű és mű stb. Ja és majdnem mindenki totál egyforma, egyediség alig. Pedig én is adok magamra, ha egoistán is hangzik, inkább szépnek és csinosnak tartom magam, mint ronda tramplinak. És öreg sem vagyok, most lettem kereken 30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!