Miért akkora baj az, ha valaki spoilerezik?
Ha egy olyan sorozatról / filmről mesélnek nekem, ami engem a legkevésbé sem érdekel, akkor nem bánom azt sem, ha végig mondja az egész cselekményt. Úgyse nézném meg.
Viszont ha valamit szeretnék megnézni, csak nem volt időm / lehetőségem rá, akkor nem szeretem ha elmondják mi van benne, mert onnantól kezdve elvesztette a 'varázsát', értelme sincs kb megnézni, ha tudod hogy mikor mi fog történni. Lényegében ez felér annyival, mintha már megnézted volna, de nyilván más az élmény.
Elrontod mások szórakozását. Megfosztod attól, hogy átélje a film által tartogatott meglepetéseket, fordulatokat, rejtélyeket, vagy hogy ki a gyilkos.
Intelligens ember tud úgy beszélni a filmről, hogy a kulcs momentumokat nem árulja el. Ezért nem szeretek például a port.hu-n hozzászólásokat olvasni, mert ott nem csak azt tudod meg, hogy kinek tetszett vagy nem tetszett az adott film, de sok IQ bajnok a kelleténél több infót árul el a filmről, mint azt szerettem volna. Például , hogy a végén Ő sejtette, hogy a lány meg fog halni. Hát köszi, vagy Ő már az elején tudta, hogy a kertész a gyilkos... Köszi haver, de ezt senki nem kérdezte , de Ő bemondja. Máris jobb kedved van egy filmhez, amit még nem láttál, hogy már tudod mi lesz a vége, mert egy vad idegen korlátolt emberke már elárulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!