Aki spoilerezik az gyenge, mert nem birja megallni, hogy ne irja le?
Vagy felvág hogy ő már tud valamit, ezzel valamilyen vélt tudásbeli előnyben van amit másokra is ráerőltet.
A spoiler megítélése amúgy sem minden esetben jogos. Lehetetlen minden egyes embert megvárni hogy végre megnézzen valamit, és addig szigorúan csendben lenni.
Általában van egy illendőségi időtartam amikor nem kellene csinálni, például a premiert követő napokban vagy hetekben amikor még nagy a hype. Ha ez elült, akkor már kevésbé zavaró.
Sorozatoknál volt ilyen kampányvideó, ahol úgy fogalmazták meg hogy az epizódot követő egy hétben, az évad végét követő egy hónapban és a sorozat vége után fél-egy évben nem illik ellőni a cliffhangereket vagy lezárást. Aki azután sem nézte meg már tényleg úgy járt, hogy ha követi a híreket akkor úgyis belefut ezekbe.
Például sorozatok hivatalos oldalain viszonylag sokat csinálják és maguktól adják ki a spoilert mint hírt, akár az epizódot követő órákban is.
Előfordul az is, hogy egyszerűen csak nem gondol rá, hogy van, aki még nem látta. Ha az ember sokat beszél sorozatokról, akkor előbb-utóbb megtörténik az ilyen. Vagy előfordulnak félreértések is. Pl én egyszer elspoilereztem egy sorozatot véletlenül, mert a másik azt mondta, hogy "megnézte". Én ezt úgy értelmeztem, hogy végignézte, ő meg úgy, hogy elkezdte.
Aki szándékosan spoilerezik, az meg nem gyenge, hanem bunkó. De ez ritka, általában a meggondolatlanság áll a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!