Miért baj, ha valaki "spoilerezik"?
A neten sok film fórumában ki kell írni, hogy spoiler, hogy nehogy valaki olyan olvassa el a történetet, aki még nem látta. Ráadásul, aki nem írja ki ezt, azt még le is cseszi a többi.
Nem értem, hogy ez miért zavaró ez egyes olvasóknak? Aki az adott film fórumára megy, nyilván tudhatja, hogy a cselekményről fognak beszélgetni, így magára vessen, ha "lelövik a poént", mielőtt ő megnézte volna a filmet. Különben is, egy filmről alapból nem kezdünk úgy fórumot olvasgatni, ha még nem láttuk, csak utólag, hogy kinek hogy tetszett. Előtte max. az értékelést éri meg. Nem igaz?
Nem értek veled egyet,van aki csak azért megy fórumokra,hogy véleményt olvasson a filmről,ezáltal eldönti,hogy megnézi-e a filmet vagy sem.Igen,tudom hogy baromság,hogy sokan mások véleménye után döntenek,mert így rengeteg jó filmet kihagyhatnak,de sajna ez van.Van aki nem elégszik meg a filmek értékelésével,ezért olvas egyéni véleményt is.
Egyik oldalon láttam egy kommentet,egy filmről írt nagyon röviden,még ha el sem olvasod,akkor is elolvasod annyira rövid volt,és ez nagyon elrontja az élményt.
Annyit írt,hogy: A végén meghal! tehát ha rá sem nézel akkor is kiolvasod.Ezért is támogatom a spoiler használatát.
Én pl. ha ingadozok, hogy megnézzek-e egy filmet, vagy se, sokszor beleolvasgatok a kommentekbe. Nem vagyok egyedül, gondolom.
Fölteszem, nem nagy fáradság neked odaírni a kommentedbe, hogy SPOILER. Nekem legalábbis nem szokott nehézséget okozni ezt odaírni, mikor úgy érzem, olyat mondok a film cselekményéről, amit a leendő nézők nem szeretnénnek előre tudni.
Apukámnak van egy nagyon jó története, mondjuk nem fórumon, hanem élőben történt.
Volt régen videotékánk, oda jött be egyszer egy pasas. Apum frissen bontja ki a csomagolásból a filmet, nem tudom már, mi volt a címe, de aki látta, az biztos felismeri.
Ekkor megszólal a pasas: "Hu, milyen jó film volt! Ki gondolta volna, hogy Bruce Willis végig halott!"
Na, ez azért fájdalmasan rossz spoiler volt, utána meg jött az, hogy apum még nem látta, és konkréten teljesen lelőtte a poént. Egyébként ugyanúgy nem jó szerintem fórumon se spoilerezni, én a könyveknél nézem meg mindig az értékelést, miket írnak róla, és az alapján döntök. Ha meg lelövi a poént, akkor már nem lesz annyi kedvem hozzá. Lehet, hogy valaki pont így van a filmmel is.
Szóval végig halott benne Willis? Hát köszi bakker, odaírhattátok volna, hogy SPOILER...
(Oké, valójában én is láttam már.)
Amúgy Jézust keresztrefeszítik a végén. De feltámad!
Értem, amit írtok, de szerintem ha valaki érzékeny a sztori lelövésére, akkor ne olvasson fórumot, hanem csak miután megnézte a filmet.
Ez kb. olyan, mint egy kajánál, meg sem kóstolod, mert más már leszólta, közben meg lehet, hogy neked ízlene, de sosem derül ki...
Továbbra se érted mi, hogy nem mindenki a netről ingyér akarja megnézni a filmet???
A mozi pénzbe kerül. Ha van egy film, amit nem tudok a trailer alapján eldönteni, hogy jó-e, akkor igeinis kíváncsi vagyok mások véleményére, mert nem szívesen ülök végig egy mocskot pénzért.
Ráadásul sok esetben még az "ingyen filmeknél" is megnézem a véleményeket, mert nem akarom az időmet pazarolni.
Igenis lehet spoilermentesen is véleményt nyílvánítani, de ha valaki erre nem képes, akkor figyelmeztessen rá. Ennyi. SPOILER. Nem fárasztó begépelni, ne legyél tahó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!