A Gyűrűk ura - A király visszatér legvégén, amikor Aragornt megkoronázzák, miért hajt mindenki fejet mind a 4 hobbit előtt?
Bocsánat, a kérdésem nem egyértelmű, a filmeket láttam csak, a bővített változatokat. Abban nem szerepel olyasmi, amit az egyes ír. Ha a könyvekben így történt, akkor érthető a térdhajtás.
Hasznos a válaszotok, köszönöm.
Lehet bennem van a hiba, de én a legkevésbé a hobbitokkal tudtam azonosulni. (Ezt leszámítva szerintem Csavardi Samu a legnagyobb hős a sztoriban).
Örültem volna ha többet látunk Völgyzugolybol, vagy a törpök aktuális helyzetéről.
#5 ezért volt a történetben a pozitív karakterek közül is több, Frodó, Samu, Trufa, Pipin, Gandalf, Törp, Aragorn, Legolas stb. hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez, attitűdjéhez ("ízléséhez") legközelebb állót, akivel a legkönnyebben azonosulni tud. Faék egyszerűséggel vannak a karakterek jellemvonásai felépítve (a pozitív és negatív karaktereké egyaránt). A hobbitok az egyszerű hétköznapi emberek "leképzései" a szereplők vonatkozásában. Szimpla "kisemberek" akik földet művelnek, néha mulatoznak a faluban de nem harcos, semmi extra erő, vagy hasonló, de lám-lám mégis milyen nagy tettekre képesek, mert hát szív és hasonlók. Ezért lett egy hobbit a főhős, ha Aragorn lenne a gyűrűhordozó akkor az egy szimpla erős harcos macsó kardforgató története lenne.
A nagy macsó harcos (Aragorn) tiszteletét fejezi ki az egyszeri de nagy dologra hivatott kisember előtt több alkalommal is megjelenik. Nem csak a fináléban amikor fejet hajt. Az első részben felajánlja Frodó Aragornak hogy vigye a gyűrűt de az visszautasítja, merthát ő a nagy harcos macsó nincs olyan erős lelkileg ami az egyszeri kisember hobbitéval felér (ez is egy, önmagát alárendelő mozzanat).
A történethez, a karakterek felépítéséhez nem tett volna sokkal többet hozzá Völgyzuboly mindennapjainak a bemutatása. Így is szerteágazó a történet, nagyon sok a szereplő, rengeteg a párhuzamosan futó történetszál. A jobb bemutatáshoz még további szereplőket kellett volna behozni akik később nem kapnak szerepet - felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!