Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Gyűrűk ura - A király...

A Gyűrűk ura - A király visszatér legvégén, amikor Aragornt megkoronázzák, miért hajt mindenki fejet mind a 4 hobbit előtt?

Figyelt kérdés
Samut és Frodót értem, de Trufa és Pippin szinte nem csináltak semmit (leszámítva hogy bevonták a történetbe az enteket), pl. Legolas, Arwen, Gandalf, Faramir stb. sokkal többet tettek azért, hogy legyőzzék a sötétséget.

2021. nov. 18. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Pippin megmentette Aragornt a trollvezértől a Fekete Kapunál, Trufa pedig megölte a Boszorkánykirályt.
2021. nov. 18. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
11%
Hamár a király letérdelt akkor a többi embernek is muszáj volt a másik 2 hobbit meg csak véletlenül ott volt
2021. nov. 18. 18:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat, a kérdésem nem egyértelmű, a filmeket láttam csak, a bővített változatokat. Abban nem szerepel olyasmi, amit az egyes ír. Ha a könyvekben így történt, akkor érthető a térdhajtás.

Hasznos a válaszotok, köszönöm.

2021. nov. 18. 18:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy filmes fogás. A hobbitokat mint a egyszeri átlagember megtestesítőjeként rakták a történetbe akiknek a karakterével több néző azonosult (a több főszereplős történetekben direkt van több karakter - hogy minél több néző találjon olyan szereplőt akivel tudat alatt azonosul). Az abszolút pozitív "macsó" főhős fejhajtása, tisztelet adása felértékeli a karakterek szerepét ezeknek a nézőknek a szemében. A happy end feelinget emeli ez a kis mozzanat.
2021. nov. 19. 02:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Lehet bennem van a hiba, de én a legkevésbé a hobbitokkal tudtam azonosulni. (Ezt leszámítva szerintem Csavardi Samu a legnagyobb hős a sztoriban).

Örültem volna ha többet látunk Völgyzugolybol, vagy a törpök aktuális helyzetéről.

2021. nov. 19. 02:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A hobbitok voltak alapból a legkevésbé értékeltek úgy gondolom, a gyenge lusta kis népség, akik szeretnek iszogatni, meg élvezik az életet a Megyében, és alig van kapcsolatuk a külvilággal. Szerintem kimondottan nagy szó, hogy a négy hobbit ilyen nagy dolgot csinált az emberiségért. Megérdemelték, hogy meghajoljanak
2021. nov. 19. 16:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#5 ezért volt a történetben a pozitív karakterek közül is több, Frodó, Samu, Trufa, Pipin, Gandalf, Törp, Aragorn, Legolas stb. hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez, attitűdjéhez ("ízléséhez") legközelebb állót, akivel a legkönnyebben azonosulni tud. Faék egyszerűséggel vannak a karakterek jellemvonásai felépítve (a pozitív és negatív karaktereké egyaránt). A hobbitok az egyszerű hétköznapi emberek "leképzései" a szereplők vonatkozásában. Szimpla "kisemberek" akik földet művelnek, néha mulatoznak a faluban de nem harcos, semmi extra erő, vagy hasonló, de lám-lám mégis milyen nagy tettekre képesek, mert hát szív és hasonlók. Ezért lett egy hobbit a főhős, ha Aragorn lenne a gyűrűhordozó akkor az egy szimpla erős harcos macsó kardforgató története lenne.

A nagy macsó harcos (Aragorn) tiszteletét fejezi ki az egyszeri de nagy dologra hivatott kisember előtt több alkalommal is megjelenik. Nem csak a fináléban amikor fejet hajt. Az első részben felajánlja Frodó Aragornak hogy vigye a gyűrűt de az visszautasítja, merthát ő a nagy harcos macsó nincs olyan erős lelkileg ami az egyszeri kisember hobbitéval felér (ez is egy, önmagát alárendelő mozzanat).

A történethez, a karakterek felépítéséhez nem tett volna sokkal többet hozzá Völgyzuboly mindennapjainak a bemutatása. Így is szerteágazó a történet, nagyon sok a szereplő, rengeteg a párhuzamosan futó történetszál. A jobb bemutatáshoz még további szereplőket kellett volna behozni akik később nem kapnak szerepet - felesleges.

2021. nov. 19. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!