Melyik a legmenőbb kitalált hadsereg szerinted?
Na most arra hogy 1-2 hajó bolygólusztító ott arra mondhatnám hogy a 9.-ben minden csillagrombolón volt egy halálcsillag de azt inkább nem veszem figyelembe.
De vegyük akkor a sith birodalmakat akik több ezer évig háborúztak a jedikkel és a köztársasággal a, vagy a rakata végtelen birodalom ami több százeezer évig hódított vagy ott van a yuuzen vong faj akiknek minden fegyverük hajójuk biológiai de mocskosul erősek, aztán ott szeparatista doridhadsereg akik naponta gyárottak több millió B-1-es és B-2-es harci droidot tankot keselyű doridot stb.
Aztán ott a birodalomnak az a elvitathatatlan tény hogy a legjobb stratégák voltak a tisztek thrwan, tarkin stb vagy a császár a birodalom vezére se csak egy védtelen öreg ember volt aki gonosz és kész hanem egy külsőre megropant de személyiségre és képességek terén egy könyörtelen gyilkos akihez maga a kiválaszott is csak nagyon nehezen ért fel az a kiválasztott aki 2 istent is leterített szóval ennyi
Alapvetően más a kèt univerzumnak a megközelìtèse.
A Star Warsban mindig konkrèt karakterek, hősök döntik el a nagy volumenű dolgokat, valahogy minden kissebb lèptèkű.
WH-ben meg nincsenek hősök, de ha vèghez is visz valaki valami jelentőset, pl. Egy káosz vagy ork megszállásnál sikerül eljutni egy kommközpontba ès leadni egy vèszjelzèst... Hát szuper, 10-20 èv múlva megèrkezik a felmentősereg. :D
Vagy èvszázados állóháborúk ipari központokèrt, ahová milliárdszámra öntik generációkon át a katonákat.
A star warsnak is vannak jó pillanatai, de valahogy mindig ilyen "happy go lucky", a WH meg "in the dark future, there is only war"
:D
OFF:
Én úgy emlékszem, hogy az első sereget azért elpicsázták azok az őrzők vagy kik, majd jött(volna) egy második sereg, ami szerintem ugyanaz volt, mint az első csak feléledve a homokból, bár fene tudja (Újra kellene néznem, kb akkor láttam, amikor kijöttek és újra, amikor a harmadik rész :D )
KÉRDÉSRE VÁLASZ:
Imádom a Star Wars univerzum minden egyes szegletét, amióta csak az eszemet tudom és hiába vagyok "fanatikus" rajongó, mégis azt kell mondjam, hogy logikusan nézve esélyük sem lenne a 40K Birodalma ellen. Elég lenne, ha a Vérhollók megjelennének és még talán ők is megdöntik a Birodalmat anélkül, hogy a teljes ellenséges sereget fel kellene számolniuk. A számokra meg visszatérve, ha a droidok millió szám is jönnének, akkor ott vannak a Zöldek, akik ha egyesítenék az erejüket kb csilliárdnyian(de tényleg) lennének és annyira ők sincsenek technológiailag a béka segge alatt :D A végtelen birodalom nem is lenne rossz példa és bár erős volt, voltak nekik is ám konkrét világokat elpusztító fegyvereik, sőt önmaguk is elég jó erőhasználók voltak jóval a jedik és sithek elött, de nagyon kevés bolygót tudhattak magukénak, mert csak olyan bolygókat tudtak megközelíteni a hiperhajtómű technológiájukkal, amiknek erős köteléke volt az erővel, így konkrétan le vannak korlátozva. A másik meg, hogy az a "sokszázezer" év jó indulattal is csak 10 ezer év volt, amiben már a saját hanyatlásuk és polgárháborújuk is benne van, ráadásul nem is igen voltak nagyobb háborúik, sokkal inkább csak leigáztak népeket a technológiai fölényük miatt, ami valljuk be nem teszi éppen veteránná őket, nem nagy dicsőség és tehetség gépfegyverekkel lelőni a kőbaltásokat.. Szóval én sajnálom a legjobban, de labdába sem rúghatna egyik éra képviselője sem a 40k univerzum bármely népe ellen :/ És még a káosz ügynökeit meg sem említettem, akik belülről pusztítanák el bármelyik népet/hadsereget/birodalmat, mivel nem igen vannak inkvizítorok(40K-s) a Star Wars univerzumában, akik fel tudnák számolni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!