Hardcore Dűne regény rajongók, mi a véleményetek az új
filmről?
Figyelt kérdés
2021. okt. 30. 12:24
1/6 anonim válasza:
Egyes, te idióta kisgyerek, te.
2021. okt. 30. 13:05
2/6 anonim válasza:
Nekem tetszett alapvetően.
A bajom azzal volt inkább, hogy olyan volt, mintha egy színházi darabot néztem volna, ahol nincs mód berakni az extrákat, pl. a különféle népeket.
Illetve bizonyos részeken túl gyorsan haladt a cselekmény. Nem tetszett, hogy kivágták a vacsorajelenetet vagy azt, hogy gyanakodnak egy Harkonnen kémre. Sok karakter így nem is kapott elég időt szerintem és nincs minden jellemvonásuk bemutatva. Pl. Duncan vagy Thufir Hawat, akik később még fontosak lesznek. Ugye Duncan könnyen csábít el nőket, amit fel is fognak használni a jövőben vagy Hawat személyes bosszújára Jessicával szemben.
2021. okt. 30. 13:14
3/6 anonim válasza:
Nekem kevés volt. A hangulata és a látvány pazar. A "hang" megjelenítése nekem nem igazán tetszett, de nem tudom, hogy ez lehetne-e jobban csinálni. Ami a leginkább nem tetszett az az, hogy be lett harangozva, hogy Villeneuve mennyire szereti és tiszteli a könyvet és ezért is szedték 2 részre, hogy hűen tudja leforgatni, errefel egy csomó minden kimaradt a könyvből és annak ellenére, hogy a film tempója jó (tehát nem gyors) mégis kapkodósnak éreztem, de nagyon. A könyv mindenre is kitér, piszkosul jól kitalálta az író az Arrakist, a karaktereket és a viszályokat is. Ebből szinte semmi nem érzékelhető a filmben és szinte nulla drámaiság van benne. Súlytalan. Nekem felemás érzéseim vannak vele. Csak sorozatként tudnám elképzelni, szintén Villeneuve kezei között, legalább 12-15, egy órás részekben. A színészi gárda tetszett. A homokféreg és a topter szintén, de ez is a látvány része, amit már dicsértem. Nekem kevés, felületes.
2021. okt. 30. 21:47
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. nov. 2. 13:13
5/6 anonim válasza:
Én jobban örültem volna, ha a 2x150 perc helyett inkább 13x42 perces sorozatot csinálnak. Egy egész Marvel-, vagy Star Wars-szerű franchaise-t lehetne építeni a történetre, mellékszálakkal, érdekességekkel a rajongóknak. Meg lehetne mutatni a császári udvart, a Bene Gesserit rendet, a főbb házakat. Legalább 6-8 évadot lehetne úgy vinni a sorozatot, hogy mindig új és új dolgokat ismer meg a néző. A Dűne Messiása, Dűne Gyermekei és a többi könyvvel lehetne folytatni.
2021. nov. 2. 13:34
6/6 anonim válasza:
Én is ezt mondtam eddig mindenkinek, amióta láttam, hogy ebből sorozatot kellett volna (kellene) csinálni. Csak az első könyvből kijönne egy 10+ részes évad, hogy tényleg a könyvet lássuk a tv képernyőn, ne csak felületesen koragadva belőle részeket, amiket az adott rendező fontosnak vél.
A Trónok harca sem volt feleslegesen elnyújtott, sőt, a vége kifejezetten összecsapott. Ugyanezt a Dűne könyvekkel is meg lehetne tenni. Pláne manapság, amikor brutál mennyiségű pénzeket tolnak a sorozatokba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!