Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért gyengék a magyar filmek?

Miért gyengék a magyar filmek?

Figyelt kérdés
Szinte kivétel nélkül, amiket láttam magyar filmek közül, mindegyik vagy alulról súrolja az átlagot, vagy éppen nézhetetlenül szhar. Most leginkább a modern magyar filmekről beszélek (90-es évektől), régebben azért voltak jó filmjeink, az Édes Anna, az Abigél, az Árvácska vagy a Tizedes meg a többiek nekem is kedvenceim, de az újabbak közül még nem láttam értékelhetőt. Miért van ez?
2021. okt. 26. 08:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%
A normális zene hiánya/mennyisége is a magyar filmek ellen szól, bár bevallom, elég keveset láttam. A színészi játékot is pocséknak találtam általában. Néha a szöveget is alig értettem. Nem csoda, hogy kereskedelmi tévékben magyar film csak éjfél után szokott lenni, gondolom mert valamikor kötelező adni.
2021. okt. 26. 19:37
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy gyengék. Tarr és Pálfi filmjei, Az igazi Mao, a Hosszú alkony, a Testről és lélekről, a Saul fia, a Mindenki, a Retro-filmek, a Kontroll, A nyomozó, Reisz két cucca, a Ruben Brandt, Jankovicstól az Ember tragédiája, a Sose halunk meg, a Fehér tenyér, A vizsga, a Káin gyermekei, az Isteni műszak, az Ernelláék Farkaséknál meg még csomó másik film kimondottan jó. Egy ekkora filmgyártásnál, mint a magyar, jellemzően a tömegfilmek környékén kell keresni a minőséget, mert ahhoz egyszerűen több pénz kell. A magyar film volt ennél előkelőbb helyzetben, de továbbra is a jó nemzeti filmgyártások közé sorolható. A környékről talán csak a románok előztek a rendszerváltást megelőző és azt közvetlenül követő időszakot feldolgozó műveikkel, máshol inkább csak 1-1 rendező emelkedett ki, mint Hanake vagy Kusturica. Azzal, hogy van egy Tarr Bélánk automatikusan a világelitbe tartozik a Kárhozattól A tornói lóig tartó időszak (A londoni férfi annyira nem lett jó, de még arról is elmondható az, hogy olyan világsztárral dolgozik, mint Tilda Swinton).
2021. okt. 27. 09:04
 13/14 anonim ***** válasza:
82%

Én utoljára kb 10-12 évesen néztem meg Magyar filmet, azóta egyetlen egyet sem.

eleve írtózom tőlük.

Siralmas színészeti teljesítmény.

2021. okt. 27. 12:10
 14/14 everlight ***** válasza:
90%
Mert a népbutítás jegyében csak az igazán borzalmas filmeket"vígjátékokat" reklámozzák,adják .
2021. dec. 13. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!