Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kinek a halála a legszomorúbb/...

Kinek a halála a legszomorúbb/legdurvább a Harry Potterben?

Figyelt kérdés

2021. szept. 27. 08:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Fredé
2023. júl. 5. 14:01
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Thonksé
2023. júl. 5. 14:02
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Én Pitont, Dobbyt, Lupint és Siriust sajnáltam.
2024. jan. 11. 13:53
 24/25 anonim ***** válasza:
79%
Számomra Piton...
2024. jan. 13. 22:24
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyértelműen Sirius halála volt a legdrámaibb, legmegrázóbb. Tizenvalahány évet szenvedett az Azkabanban, majd a harmadik könyv legvégén megismeri Harryt. Az ötödik könyv végén pedig meghal, mindössze 2 évet tölthettek el együtt Harryvel. Harry utolsó élő rokona volt. Kár, hogy nem vele nőtt fel Harry, hanem Dursleyékkel, teljesen máshogy alakult volna a cselekmény. Egyik legszimpatikusabb karakter volt számomra. Ráádásul a saját unokatestvére ölte meg Siriust. Ez így duplán fájdalmas, hogy Harry elveszítette a szüleit, majd a keresztapját is, és olyanokkal nőtt fel, akik utálják őt. (Dursleyék). Dumbledore halálára számítani lehetett, öreg is volt már, a barlangos kaland után nagyon meggyengült, megsérült, gyengélkedett, betegeskedett, Piton nélkül is meghalt volna. Nyilván a többi halála is fájdalmas, pl Fredék, vagy Dobby, Cedric. De Sirius állt a legközelebb Harryhez. Ha Rowling előbbre betervezi Dumbledore, és Sirius, a két legszerethetőbb mellékkarakter kinyírását, akkor félő lett volna, hogy sokan lázadásképp leteszik a könyvet, és befuccsol az egész Harry Potter sorozat. Nyilván Harryt, Hermionét, vagy Ront nem nyírathatta ki. Az első 3 könyben még nem voltak halálok, a 4.-től kezdődtek Cedriccel. Logikus, mert minél több szereplőt öl meg az író, annál inkább rövidül a cselekmény is. Arra nagyon kíváncsi lettem volna, hogy a HP rajongók hogy fogadták volna, ha mondjuk Hermionét öli meg Rowling... Szerintem a rajongók gyomra azt már nem vette be. Ily módon, bár Fred halála fájdalmas volt, de korántsem volt kulcskarakter.
jan. 15. 20:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!