Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nem tudom eldönteni mit...

Nem tudom eldönteni mit nézzek. Amikor szabadidőm van, akkor annyira szeretnék megnézni valamit, de nem tudom mit szóval tudtok ajánlani párat?

Figyelt kérdés
A Free Guy és a Ready Player one nagyon tetszett. Valami ehhez hasonlót keresek. De a Bridget Jones filmek is bejöttek. Vagy olyasmi filmek, mint a Truman show és a Minden6ó. Keresgéltem interneten, de nem igazán tudom. Ennyi nem elég ahhoz, hogy kíváncsivá tegyen. El tudjátok mondani az ajánlott filmeztek történetét 1-2 mondatban?

márc. 1. 08:39
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

- Feketék fehéren. Tanulsága szerintem nincs, de nagyon szórakoztató.

[link]

- Hárommal több esküvő. Az első jelenet erős (nem lövöm le a poént), de utána nem olyan jellegű a film. Szerintem ez is nagyon vicces, aranyos film.

[link]

Bocsi, látom hogy pár mondatos leírást kértél, de sose tudom mit emeljek ki úgy, hogy ne legyen spoiler. Én mindkét filmen tudtam hangosan nevetni, szerethető hülyeségek vannak bennük, lehetetlen és életszerű szituációk is.

- Alita: a harc angyala. Hosszú film, nem is tudom ebből mit emelnék ki, robotos, poszt-apokaliptikus, hősös, érzelmes (szerelmi szál is van benne) és küzdelmes, ackiódús. Szerintem megéri megnézni.

- Úttalan út. Ezer éve láttam, akkor nekem nagyon tetszett. Ahogy emlékszem kicsit lassú a film, de érdekes az egész.

[link]

márc. 1. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tartalmát te is gyorsan meg tudod keresni, ezeket tudom ajánlani:

Sheherazade 2018, francia, Netflixen fent van (thriller, romantikus, dráma)

Childhood's End TV Mini series

His dark materials Az Úr sötét anyagai HBO sorozat fantasy

Géniusz az alkimista 3 részes magyar Youtube-n fent van (misztikus thriller, akció)

Éhezők viadala

A beavatott

A platform

A következő 3 nap (akció thriller)

Börtönregény (akció Mel Gibsonnal)

Elit spanyol sorozat, első 3 évadot láttam (thriller, romantikus, középiskolában játszódik, de felnőtt fejjel nézve is jó, Netflixen fenn van)

A Da Vinci kód (thriller, akció)

V mint Vendetta

Unnatural selection (Netflix, dokumentumfilm mini sorozat, a genetikai technikáról, de thrillernek is beillik mert ijesztő amilyen távlatokat bemutat)

na ha már dokumentumfilm a valóságról és ijesztő, egy mini sorozat a transzhumanizmusról, ugyan 2006-ban készült, de nem vesztett aktualitásából, már akkor hajmeresztő szinten állt a technika, de ebbe az átlagember nem lát bele, szóval a cím: Technocalyps (3 részes)

[link]

Metro Manila (dráma, thriller, lassú folyású, ázsiai, ha szeretsz más kultúrába belehelyezkedni, elgondolkodtató egy másik világot megismerni)

Death note (japán, 2006, én a filmet láttam, animációban is van)

Nagyon jók még, de lehet ismered őket:

Leon a profi

Elrabolva

Millió dolláros bébi

A tetovált lány (svéd változat)

------------

És két személyes kedvencem:

A semmi ágán (szatíra, romantikus dráma, művészfilm de nem lilaködös)

Szeméttelep (brazil akció thriller, Rooney Mara is játszik benne, gyerekek a főszereplők, az egyház is megjelenik benne mint pozitív szereplő két misszionárius formájában, szuper film)

------

Infinity chamber, kevésbé ismert sci fi, de jó

még tudnék írni

márc. 1. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem a Shazam filmek tetszettek, ha még nem láttad, vicces. Egy fiú egy ruha hatására szuperhős lesz.
márc. 1. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Utazók

Ez egy scifi, romantikus szállal. Az Avalon űrhajó 120 évig utazik az űrben, a rajta lévő legénység és az utasok hibernált állapotban várják azt, hogy az új bolygóra való megérkezésük előtt 4 hónappal a rendszer. De egy hiba miatt az egyik utas felébredt - 90 évvel hamarabb. Egyedül ő van ébren az űrhajón, egyedüli társasága egy android bárpultos robot, de így is kezdi elveszíteni az eszét az emberi kapcsolatok hiánya miatt. A hibernáló gépek között mászkálva megakad a szeme egy fiatal lányon. Onnantól kezdve csak ő jár a fejében, nem tudja mit tegyen: ha felébreszti azzal egyben halálra is ítéli. Ha nem teszi, akkor ő maga fog megbolondolni.

Az őslakó

Scifi, kamaradráma (egy helyszín, kevés szereplő, a cselekményt és a feszülltéget a szereplők párbeszédei által történik), némi romantikus szállal. Van egy fiatal egyetemi tanár, aki váratlanul, egyik pillanatról a másikra felmond a munkahelyén és elköltözik. Barátai, akik egyben az egyetemi munkatársai is ezt nem értik, ezért meglátogatják őt hogy erre választ kapjanak illetve elbúcsúzzanak tőle. A fiatal tanár pedig egy merész kijelentést tesz, amit barátai először viccnek gondolnak: ő igazából egy ősember, aki 10 ezer éves. Nem reinkarnálódott, egyetlen életet él azóta is. A dolog oda fut ki, hogy barátai belemennek a "játékba". Mivel mindegyikük egy-egy tudományágban jártasak (biológia, történelem, antopológia, pszichológia, vallástan, stb) ezért megpróbálják meggyőzni barátjukat, hogy amit állít, az nem igaz, míg barátjuk igyekszik meggyőzni őket arról, ahogy amit mond, az igaz. Nagyon érdekes film és tényleg semmi más nem történik benne: néhány ember beszélget.

X polgártárs

Thriller. 80-as évek, Szovjetunió. Andrij Romanovics Csikatilo sorozatgyilkos utáni hajszát mutatja be. 56 gyilkosságot ismert be, 53-at tudtak bizonyítani, de lehetséges, hogy ennél is több áldozata volt. A filmet Magyarországon forgatták. A film egyébként nagyon jó, bemutatja a Szovjetunió bürokratikus "urambátyám" rendszerét, a korrupciót és azt, hogy semmi más nem számít, csak a párthatalom. "A Szovjetunióban nincsenek sorozatgyilkosok. Az csak a dekadens nyugaton fordul elő". A film folyamatosan mutatja a gyilkost is, ahogy szedi áldozatait, eközben párhuzamosan mutatja a nyomozást is, ami az akkori viszonyoknak megfelelően karhatalmi szinten ott akadályoznak, ahol tudnak, mert a pártállamnak nem tetsző kijelentéseket vagy dolgokat tesz a nyomozásra élére kijelölt igazságügyi orvosszakértő - akinek nincs tapasztalata ilyen nyomozás vezetésében, mégis teljes lendülettel vág bele és újító megoldásokat javasol. Jó film, remek szereposztással (Stephen Rea, Donald Sutherland - neki különösen jól áll a szerep, sokáig kérdéses, hogy melyik oldalon áll, Max von Sydow, Jeffrey DeMunn)

márc. 1. 22:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. #1 nagyon jól leírtad, kb így képzeltem el, de mindenkitől köszönöm az ajánlásokat. Valamelyikeket már láttam, de a többi is érdekesnek tűnik.
márc. 5. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!