Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyek azok a filmek amelynek...

Melyek azok a filmek amelynek megnézését “kötelezővé” tennéd?

Figyelt kérdés

Amolyan kihagyhatatlan alapmű, amit sosem tudsz vagy nem akarsz elfelejteni.

Én a következő filmeket :

Út a vadonba

Amerikai szépség

Az élet ára

2021. szept. 7. 01:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
100%
Fellini: Amarcord
2022. dec. 1. 18:48
 62/75 anonim ***** válasza:
100%

#59 vagyok, #60 írta:

"A Tágra Zárt Szemek az egy kicsivel hálivúdibb, mint a Mechanikus Narancs, és a metaforákkal sincs annyira teletűzdelve. Nem rossz, de azért nem is Kubrick legjobbja."

Evvel egyertértek eleve. Én csak óva intettem a kérdezőt, meg bárkit, aki még nem látta, hogy erős idegzet kell mindegyik felsorolthoz. Kubrick részéről én magam is a Mechanikus Narancsot emelem ki (sőt, hónapokkal ezelőtt épp e lkérdésnél többek között én magam is ajánlottam a kérdezőnek). Érdekes és elgondolkodtató tőle még egyébként a 2001 Űrodüsszeia is, de már rég láttam és alig maradt benyomásom róla.

A Tágra Zárt, illetve a Mecha közös pontja csupán tartalmi: hatalmi módszereket villantanak fel.

De ha már itt vagyok, újabb filmajánlóm:

Sidney Lunmet filmrendező is készített elgondolkodtató filmeket, és ne mcsak a klassziksua, az 1957-es 12 dühös emberre gondolok, hanem főleg erre:

Hálózat (1975)

[link]

Máig nem veszített aktualitásából, az agymosó médiáról (tévé-rádió) szól.

Valamint:

John Carpenter: They Live (Elpustíthatatlanok) (1988)

[link]

[link]

"A közeli templomban napszemüvegeket talál, melyen keresztül az igazi világot látja, és nem csak azt amit engedni láttatnak vele. A filmben a két férfi küzdelmét láthatjuk, akik mindketten a társadalom legalján állnak, mégis szembeszállnak az idegenekkel az egész bolygó megmentéséért."

Nem akármilyen napszemüvegek ezek! Ha a plakáton pl képmutató vigyorral reklámoznak valamit, felteszi a szemöveget a pasas, akkor feketén-fehéren megjelenik helyette a valóság: "Ne gondolkozz!", "Vásárolj!", "Hódolj be!" stb...

Továbbá, egyes emberek, sokszor rendőrök, politikusok helyett halálfejes alien-eket lát...

2022. dec. 2. 19:53
 63/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerelemre hangolva 2000. Nem a kedvenc műfajom a romantikus filmek, de ennek a hangulata és érzésvilága teljesen elvarázsolt.
2022. dec. 3. 13:12
 64/75 anonim ***** válasza:
100%

9-es terv a világűrből

A szarember

2023. febr. 5. 19:04
 65/75 anonim ***** válasza:
81%
Túl a barátságon
2023. febr. 5. 19:46
 66/75 anonim ***** válasza:
100%

Mátrix

Amerikai szépség

Elpusztíthatalanok

Éjjeli féreg

Szégyentelen

Don Jon

2023. febr. 5. 20:09
 67/75 anonim ***** válasza:
100%

-A Silent Voice

Tudom sokan nem szeretik az animét, de ez a két film az élőszereplős filmeket is túlszárnyalja. Én azért tenném kötelezővé, mert az emberek egyre közömbösebbek, ott szurnak ki a másikkal ahol tudnak, egyszerűen képtelenek empátiát érezni.

2023. febr. 20. 08:16
 68/75 anonim ***** válasza:
100%

Vörös és fekete

Elfújta a szél

A kis hercegnő

Anne a Zöld oromból

2023. márc. 23. 12:17
 69/75 A kérdező kommentje:
64, te nagyon utálhatod az embereket xD
2023. márc. 23. 16:24
 70/75 anonim ***** válasza:
100%
Osztály, vigyázz! (1996)
2023. ápr. 15. 19:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!