Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Jóbarátok c. sorozat mennyir...

A Jóbarátok c. sorozat mennyire életszerű?

Figyelt kérdés

Valahogy nekem nem áll össze ez az egész. Közel 30 éves emberek már az elejétől kezdve, és semmi mást nem csinálnak, mint egymásnál lebzselnek és mindenféle hülyeségről trécselnek.

Meg az is fura nekem, hogy emberek idegenekkel együtt laknak, vagy ez olyan amcsis nagyvárosi szokás? Itt Magyarországon azért ez abszolút nem divat, esetleg a pénz és munka nélküli diákoknál, de felnőtt emberek akik dolgoznak nem élnek együtt idegen emberekkel...

És miért vannak a kávézóban amúgy? Soha senkivel nem beszélnek ott, csak egymással, ezért minek lemenni? Kávét otthon is ihatnak... jó az egyik ott pincér, de az csak később lesz, és egy idő után ott is hagyja azt a munkát, így már tökre nem látom értelmét az egésznek :D

Meg amúgy csak nekem full kamu Joey nőfalósága? Egyrészt soha nem látjuk nőkkel szinte, se azt hogy felszedné őket, kb mint Columbo felesége mindig csak hallunk róla, míg mondjuk a Két pasi meg egy kicsi-ben Charlieról abszolút hihető hogy nőfaló mert konkrétan ott is vannak.

Jó sorozat, de nagyon színpadias nekem az egész, az említett Két pasi meg egy kicsi, vagy akár az Agymenők sokkal hihetőbb és életszerűbb.

2021. jún. 19. 21:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Olet dzantak egymásnak. Jol érezték mahukat együtt, es kész. Nem magyarazod meg ilyennel, hogy jo, mert kiegesziti, hiaba buta.

Penny hatarozott csaj, Rachel mas, finomkodik, csak ennyi.

2021. jún. 20. 01:34
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

Én 5 idegennel élek együtt. Vagyis már nem idegenek, de mikor egy éve ide költöztem, az volt.

Nagy a lakás, sokan béreljük. Tök hétköznapi szerintem és albérletes csoportokba, hogy szobákat bérlünk és idegenekkel lakunk együtt.

2021. jún. 20. 05:49
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

A kávézó pedig törzshely.

Sok ember életében van ilyen. Egyeseknek a kocsma, másoknak a társasjáték pub-ok. Szerintem ezt te ragoztad túl.

A másik pedig, hogy lehet neked azért túl színpadias, mert elő közönség előtt, színpadon lettek felvéve a részek.

2021. jún. 20. 05:50
 14/20 anonim ***** válasza:
98%

Megpróbálok úgy válaszolni a kérdésre, hogy nem habzik a szájam, mert sajnos és túlságosan elvetemült fan vagyok ahhoz, hogy a kedvenceimet kritizálják. Ennek fényében elnézést kérek, ha túl agresszívnek fognak tűnni a következő válaszaim.

1. A közel 30 éves emberek (bár a sorozat elején inkább 25 évesek, Ross és Phoebe aki 27 akkor) élete leginkább abból áll, hogy próbálják megtalálni magukat és hivatásukat. Szerintem ez teljesen korrekt felvetés, még napjainkban is, hisz nem egy ember jön rá 25-30 éves kora között, hogy nem is azt csinálja amit szeretne, vagy hogy adott esetben elvégzett egy egyetemet, amit csak ráerőltettek a szülei, de ő nem is akarta. A karrierkeresés szerintem az egész sorozat alatt hangsúlyos. Ezen túl ők egy kiforrott csapat, jól elvannak együtt, szórakoznak. Megosszák egymással a napi dolgaikat és magánéleti nehézségeikben segítséget kérnek egymástól. Azért 5 emberrel megosztani a gondjainkat, véleményt kérni és szeretni egymást már nagyon sok dolgon át tud segíteni. Szinte már felér egy pszichológussal. Hangsúlyozom, szinte.

2. Itthon is elég gyakori, hogy sokan csak szobát bérelnek, és ezt nem csak diákok csinálják. Nekem volt már olyan lakótársam, aki 45 évesen volt előttem az albiba, és később jött egy 56 év körüli is. Dolgoztak, de a saját lakást nem engedhették meg maguknak és az, hogy 40-50 ezerrel drágább egy egy szobás galléria mini konyhával és fürdővel, jelentheti azt, hogy inkább egy szép lakásban laknak, ahol inkább csak egy szobára van igényük, cserébe van étkező, és nappali és adott esetben a fürdő is nagyobb.

3. A kávézó egyfajta törzshely számukra. Ennyi erővel kérdezhetnénk, hogy a mai fiatalok miért vannak minden hétvégén együtt a Pointerbe.

Szerintem nem csak azért lehet járni kávézóba, hogy ismerkedjünk, hanem azért, hogy együtt legyünk. Teljesen más ilyen helyen lenni a barátainkkal, mintsem otthon és magunknak főzni a kávét.

" Kávét otthon is ihatnak"

Ennyi erővel pedig semmi létjogosultsága nincs a földön az éttermeknek és kávézóknak, kocsmáknak. Hisz mindent is el lehet készíteni otthon, vagy megvenni otthonra.

4. Láttad mind a 10 évadot? elég sokszor látszik Joey nője, vagy próbálkozása. Nyilván nem úgy mutatják, mint egy hősszerelmes filmben, hogy vetkőznek a szobába és romantikus fények, stb., de ettől még sokszor tudni, hogy van a szobájában még alvó nő.

5. Színpadias, mert élő közönség előtt lett felvéve. De ha úgy érted, hogy nagyon megjátszott, akkor azt kell mondjam, hogy nem is feltétlenül. Nekem volt régebb ilyen jó baráti társaságom, ahol nagyon szabadon viselkedtünk egymás előtt. Legyen szó gesztikulálásról vagy artikulálásról mikor meséltünk vagy cselekedtünk. Persze most nem úgy értem ezt a jó baráti viszonyt, hogy a plázacicák akik 4 éve egymás mellett ülnek a padba, azok lesznek ilyen szabadok egymással... de egy átlagos emberekből álló baráti társaságban nem igazán félünk szentimentálisabbak lenni és úgy viselkedni.

2021. jún. 20. 08:12
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
Azért a jóbarátok és az agymenők nagyon nincs egy szintem :) Az agymenők csak egy jóbarátok kopi, és nem is értem miért sztárolják annyira.
2021. jún. 30. 16:30
 16/20 anonim ***** válasza:
92%
Joey nőfalóságáról annyit, hogy a sorozat régi. Akkoriban máshol volt az ingerküszöb és máshogy kezelte a szexualitást a tévé. A nőfalóságot érzékeltetni bőségesen elég volt annyi, hogy Joey magabiztosan megszólít bármilyen nőt.
2021. jún. 30. 16:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Meg amúgy elég sokszor látszott is partner. Jó, nem az ágyba, de úgy amúgy. Pl. Volt amikor mondta, hogy ott a szobába egy nő, úgyhogy Chandler hallkan beszéljen a konyhába. Vagy volt az örökbeadás intézmény egyik küldönce is, aki ellenőrizte Monicáék lakását és kiderült, hogy ott ő is volt már együtt Joeyyel.

Vagy a lány akinek a falábát a tűzbe dobta.

Vagy egyszer Phiebe amikor statistáskodott mondta hangosan, hogy azért bánik rosszul Drake-el, mert lefeküdt vele de nem hívta fel. Erre az összes többi statisztanő felmordult, hogy vele is ez történt. Vagy ott van még az alacsony harcos lány is. És hosszú még a lista

2021. jún. 30. 17:52
 18/20 A kérdező kommentje:
jaj hagyjuk mar, Joey meg a nok... Alan-nek is voltak noi a Ket Pasi Meg Egy Kicsiben de attol meg egy luzer volt. Es ismet Charlie-val jovok, de o tenyleg hiteles a nokkel kapcsolatban... Mondjuk Pennyrol siman elhiszem hogy egy qrva az Agymenokben, mert ugy is nez ki, meg ugy is viselkedik, oda nem kell pasi :D Charlienak meg van penze, meg szep tengerparti haza, szoval ezert is hitelesebb. Joeynak se haza, se kocsija, se penze, az ilyeneknek hiaba a kinezet, azokat a noket rohadtul nem erdekelne akikkel a sorozat el akarja hitetni hogy egyfolytaban lefekszik. Akkor inkabb Rossnak kellene lennie a nofalonak mert tuti van penze ha diplomas ember, es sajat alberletet kepes berelni tarsberlo nelkul :D
2021. jún. 30. 23:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod ennyire összehasonlítani a két sorozatot? Meg minek akarsz egyáltalán ennyire a Jóbarátok ellen menni? Ha nem tetszik, egész egyszerűen ne nézd.
2021. júl. 1. 05:52
 20/20 A kérdező kommentje:
mert idegesit, ennyi. De minden sorozatban van ilyen amit annak ellenere imadok. A rem rendes csaladban is nagyon frusztral hogy nem lett rendes lezarasa, vagy hogy egyes szereplok csak jonnek es eltunnek, vagy szimplan egy egesz addig felepitett esemenysorozatot egyik epizodrol a masikra kukaznak mintha meg sem tortent volna.
2021. júl. 1. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!