Rengeteg filmben láttam már, de soha nem értettem. Életszerű ez a szituáció pl. a The walking dead S08E02 utolsó másodperce?
A drámai hatás kedvéért van így, hogy a néző nyugodtan izgulhasson, ne annyi legyen az egész, hogy bumm halott vagy.
Nem kell a filmekben és a sorozatokban a valódi fegyveres konfliktusok ábrázolását keresni.
ha a kakas felhúzott állapotára gondolsz,akkor az nem szempont.
ha nincsen felhúzva a kakas akkor is lehet lőni,csak úgy hosszabb lesz a ravasz útja,míg felhúzott kakassal rövidebb,vagyis gyorsabb lesz a tüzelés.
az 1880as béketeremtő western colt volt csak olyan,hogy minden lövés előtt fel kellett húzni a kakast.
és nem a pisztolyokhoz nem értesz,hanem ez egy sakk matt helyzet.
ha megmozdulsz lelőnek.
ha a fegyveredért gyúlsz lelőnek.
a taktikailag felkészült támadó végig fogó távon kívül fog maradi,így a fegyveréért nyúlni,odakapni sem tudsz,ha megpróbálod lelő.
ami inkább érdekes és sokszor elsütött klisé,hogy miért nem lövi le azonnal,miért áll le magyarázni,okokat kifejteni?
mert ilyesmivel mp-ről mp-re csökken a taktikai előnye,főleg ha ház tele van a túsz fegyveres embereivel.
leírtam,hogy miért.
kakas felhúzás nélkül a ravasz útja kb 1-1.5cm.
felhúzott kakassal kb 0.3-0.5cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!