Milyen sorozatot ajánlanátok 50 éves édesapámnak? Szempont lenne, hogy magyar szinkronhanggal rendelkezzen a sorozat.
Olyan magyar szinkronos Netflix-en, esetleg HBO GO-n elérhető sorozatot keresek édesapám részére, ami elnyerheti a tetszését.
Eddig már láttam a Manifest, A korona és A nagy pénzrablás nevű sorozatokat, hasonlóak érdekelének.
Most ismertetem meg vele a sorozatok világát, azonban nem tudom, hogy melyik sorozatot ajánljam én is neki és melyiket javasoljam neki megnézésre.
"szinkronhangok sokkal jobbak"
A hét vicce. De vágd tönkre az élményt a magyar "szinkronnal", nem az én bajom.
Köszönöm mindenki válaszát!
Várok még továbbiakat is!
Kedves 10. válaszoló!
Neked pedig külön köszönöm, hogy leírtad gondolataidat, ezzel is megvédve engem és családomat, viszont úgy látszik, hogy sajnos ebben a világban elég sok rosszindulatú és negatív ember van.
Trónok harcát írtam volna én is.
Hát.... Kettős nekem.
Tudok olvasni, elsőben dicseretet kaptam. Hamar gyorsan, folyékonyan olvastam. Szótagolás ki is maradt.
meg frászt, amikor gyorsan olvastam, es arra kellett várni, hogy kinyökogje sok osztalytarsam szótagolva...
Szinkronos mehet barmikor, nem kell úgy figyelni, marmint mast is csinalhatok mellette, nem birok képernyőre meredni sokaig, egy helyben lenni.
De, sokszor elcseszi a magyar szinkron. Erőltetett, rájátszott, más karaktert csinalnak vele...pl Lucifert meg nem nézném mar szinkronnal. Sőt, az elejétől eredetiben kezdtem ismetelni.
Breaking Bad (totál szívás)? A Nagy Pénzrablást pontosan nem tudom miről szól, de a Breaking Bad is a bűnözők életét mutatja be.
Karakterdráma is a sorozat, egy apukáddal egykorú férfi a főszereplő, és szerintem érdekes végignézni, hogy milyen hatással van egy átlagos kisvárosi családapára (és a környezetére) az, hogy titokban belecseppen egy drogkartell ügyeibe.
Egyébként én csak eredeti nyelven szeretek filmezni, de a feliratoktól és is kikészülök. Szerintem végigolvasni egy részt nagyobb hangulatrontó, mint szinkronizálva nézni. Lehet hogy kevés helyet foglal a felirat, de mivel feltűnő, folyton odavonzza a szemem, és a kép háromnegyedére nem is tudok figyelni.
Nagy pénzrablás sorozatot az én 70+os szüleim nagyon élvezték.
Elit alakulat - ha nincs PTSD-jük, akkor ez egy jó sorozat.
47 éves vagyok! 50 évesen még fiatal az ember, bár 20 évesen nehéz ezt elképzelni. Majd megtudjátok,"kölkök"! :D
Oxfordi gyilkosságok- krimi
Csillagkapu- scifi, kaland, fantasy
Frings- misztikus, scifi
Jerico- posztapokaliptikus
Dr. Hause- orvosos dráma
Odaát- horror, kaland
Ezek ismert, népszerű sorozatok, a müfajukban "kötelező" darabok.
Ha most ismerkedik a sorozatokkal, neki még újak lesznek.
Jó szórakozást a faternak! :)
Vikingek
Knight Rider
McGyver (a régi)
Dallas
A Guldenburgok öröksége (nem biztos, hogy Netflixen fenn van)
A Mentalista
Monk, a flúgos nyomozó
Csillagkapu
Miss Fischer rejtélyes esetei (szerintem roppant szórakoztató)
Az elveszett ereklyék fosztogatói
Magnum
Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?
Gyilkos sorok (ismét egy roppant szórakoztató, régi sorozat)
A szupercsapat (a régi)
Extralarge
Elfelejtve
Amúgy szüleim is tudtak olvasni, de ők is mindig inkább szinkronnal szerettek nézni sorozatot, meg filmet. Anyut pl. zavarta, hogy nem tud egyszerre a filmre és a feliratra is figyelni. Tudod, idősebb embereknél ez megszokott, kedves 1-es. Ők nem úgy nőttek fel, hogy mindenhez felirat volt, és sokan nem tudják követni a gyorsabb feliratokat. Emberségből egy nagy 1-es, kedves első. Ülj le!
10-es, vitatkoznék vele, hogy a szinkronhangok jobbak. Én szeretek pl. eredeti nyelven filmet és sorozatot nézni, de magyarul is sok mindent megnézek. Nem mindig jobb a szinkron, főleg, ha a karakterekhez nem sikerül eltalálni a megfelelő magyar hangot. Az meg eléggé rontja az élményt.
Mintaapák
Különböző családi szituációkat mutatja be. Nagyon vicces, vidám és élethű. És nagyon tanulságos is. Beleláthatunk az összes korosztály fejébe, hogy hogyan gondolkodnak, mi bántja őket stb.
Itt az első rész linkje: [link]
Ha beírod, hogy 1. évad 2. rész kiírja a következőt, utána 1. évad 3. rész és így tovább.
Összesen két évadja van. Hamarosan jön a harmadik. A 2. évadtól konfliktusok miatt színészváltás volt. Az elején zavaró, de utána meg lehet szokni és szeretni az újabb színészeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!