Filmek, könyvek, vagy bárilyen mű, ami katarzist okozott számodra?
Tőrbe ejtve mindenképp ilyen számomra. Minél több filmet lát az ember, annál inkább azt érzi, hogy egyre nehezebb olyan új filmet látnia, ami a kedvencei közé kerülhet (legalábbis én így vagyok vele), de ez a film elképesztően megfogott, szavakba nem tudom önteni mennyire. De nem szeretnék spoilerezni, de a legvége, az utolsó pár képkocka libabőr!
Korábban még a Boldogság nyomában, Zodiákus, Tökéletes trükk okoztak hasonló érzést.
Across the Universe
Natural Born Killers
Dogville
Black Mirror: Nosedive
Az ötödik pecsét
El hoyo
Room
katarzis jelentése. beteljesülés; érzelmi, erkölcsi megtisztulás, ami egy megrendítő esemény, tragédia hatására a néző, olvasó, főhős lelkében végbemegy.
(csak #1 válasz után gondoltam fontos ezt tisztázni a félreértések elkerülése végett)
Pearl Harbor, Kamikaze ( könyv), M*A*S*H (könyv), Unbroken ( ebből nem olvastam még a könyvet, de a megszereztem már, a film zseniális volt
“- I used to think I could do anything, and I was better then I am.
-Who says you’re not?”
“ We beat them by making it to the end of the war alive. That's our revenge.”
“ A moment of pain is worth a lifetime of glory.” )
Susan Kay: Fantom
Úttalan út
Csillagok között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!