Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Gondoltatok már arra, hogy...

Agnarr kérdése:

Gondoltatok már arra, hogy "Az oroszlánőrség" igazi lényege az oroszlán faj elsöprő dominanciájának érvényesítése?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy gyerekeknek szánt rajzfilm, de sokat gondolkodtam rajta, hogy hol van abban a logika, hogy egyik nap megmentik Büszke birtok lakóit, másnap pedig felfalják őket (mármint Kion és Fuli, akik ugye húsevők). Egy darabig feladtam annyival, hogy a készítők nem tartották az biológiát fontosnak a sorozatban, de nemrég rájöttem, hogy hol lehet a kutya elásva. A sorozat gonosznak állítja be a szavanna ragadozóit, miközben Kion csak azért nem ilyen, mert fényevőnek tüntetik fel. Szerintem a valóság az, hogy a többi ragadozó faj azért tűnik gonosznak, mert konkurenciát jelentenek az oroszlánoknak a forrásokért, és mivel ők a királyok, telenyomják a szavannát a propagandájukkal, ami szerint ők az őrangyalok, ezért a prédák kevésbé fognak tőlük félni, és könnyebb őket elejteni, plusz így van ürügyük arra, hogy a többi fajt kitúrják.

2021. febr. 3. 18:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Azért olyan messze még nem jutottam. Az antilopról meg egyébként, erről beszéltem az elején. Hogy ez a ragadozók hatalmi vetélkedése, amit az egyensúly fenntartás köntösébe bújtatnak.
2021. febr. 7. 10:09
 12/12 UshariScar ***** válasza:

Amúgy itt vannak a gonoszok:

1.évad:

Janja's Clan -> Hiénák

Mzingo's Parliament -> Keselyűk

Makuu's Float -> Krokodilok

Reirei's Pack -> Sakálok

Outsiders -> Oroszlánok

Makucha és Mapigano -> Leopárdok

Ushari -> Kobra

Mpishi -> Odúhéja

2.évad:

Zordon -> Oroszlán

Sumu -> Skorpió

Janja's Clan -> Hiénák

Reirei's Pack -> Sakálok

Makucha's Lead -> Leopárdok

Hüllők:

Ushari -> Kobra

Kenge -> Varánusz

Kiburi's Float -> Krokodilok

Shupavu's Group -> Gyíkok/Szkinkek

3.évad:

Zordon -> Oroszlán

Janja's Clan -> Hiénák

Reirei's Pack -> Sakálok

Mama -> Binturong

Makucha's Lead -> Leopárdok

Chuluun -> Hópárduc

Ora's Bank -> Komodói sárkányok

Smun's Strickle -> Tarajos sűlök

Hüllők:

Ushari -> Kobra

Kiburi's Float -> Krokodilok

Shupavu's Group -> Gyíkok/Szkinkek

2021. febr. 9. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!