Gondoltatok már arra, hogy "Az oroszlánőrség" igazi lényege az oroszlán faj elsöprő dominanciájának érvényesítése?
Az egész abból operál, hogy az Oroszlánkirályban a halált eg köztes állapotnak mutatják be az élet körforgásában.
Igen, fura, hogy a növényevő állatok ott térdelnek előttük, aztán meg futnak előttük, de ez magával az elgondolással van a baj. Az eredeti mesében ugye az a két véglet, hogy annyit veszünk ki a természetből, amennyi nekünk kell- ez a Mufasa stratéga, a fenntartó. És van a túlvadászós dőzsölős, ez a Zordon stratéga, a fenntarthatatlan, ezt csinálja most az ember is. Szóval ez inkább érzékenyítés a környezetvédelem felé.
Tényleg, teljesen igazad van. Erre még nem is gondoltam.
Azért szerintem ezt a sorozatban azért nagyon eltúlozzák, mert ott már nem csak hogy a fenntarthatóságra törekszenek, hanem konkrétan nem engednek senkit sem felfalni, és ezzel halálra éheztetik a Birtok lakóinak felét.
Egyébként meg kíváncsi vagyok, hogy Zordon uralma alatt miért nézett ki úgy a Birtok, mintha atombombát robbantottak volna ott. Nem hinném, hogy a hiénák miatt kihal a növényzet.
Első vagyok. Ugyanaz miatt ami nálunk is van/lesz. Túlvadászás miatt fajok ritkulnak/tűnnek el, ami befolyásolja a környezetet is. Pl. HAzai tudósok visszapróbálták telepíteni a HAngyaboglárka lepkefajt, mert valamiért eltűnt. Nos ez nem sikerült, mert nagyon kevés egyed szaporodott, és kiderült, hogy ez amiatt van, hogy nincs már legelős állattartás, ezáltal a fű túl nagyra nő meg, ami miatt eltűnnek a területről a gyepi hangyák, aminek következtében nincs semmi, ami a hangyaboglárka lárvákat nevelné, és így kihal a hangyaboglárka a területről,
Tehát ha a táplálékláncból eltűnik bármi, mondjuk egy elsődleges konzulens zebra, azt mindenki megsínyli. Plusz a mesében kivándoroltak a fajok, ami miatt nem volt miből fűnek növekedni.
Te tényleg nagyon ott vagy a témában. Nem sokan adnak ilyen jól átgondolt és felépített válaszokat.
Egyébként eléggé elkanyarodtunk a témától, mert én a sorozatról kérdeztem eredetileg.
Te se örűlnél ha pl.oroszlán lennél hogy egy Hiéna,Keselyű,Sakál,Krokodil meg akarja enni az ebédre szánt Antilopodat.
Na de azt mondtad hogy a sorozatban csak a ragadozók gonoszok hát a 3.évadot ha láttad akkor én elgondolkoznák ezen az íráson mert a Binturong és a Tarajos sűl egyáltalán nem ragadozó és mégis gonoszok voltak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!