Fogalmam sincs melyik a legjobb horror. Főleg, hogy nincs mi alapján értékelni. Valakinek a jumpscare-ek, valakinek a trancsírák, valakinek a földön túli lények, valakinek a pszicho-terror jelent előnyt egy horror filmben. Nem is tart mindenki horrornak egy-egy filmet és elég sok kakukk tojás van a listámban.
Én ezeket a filmeket láttam, amik nagyon tetszettek és horror kategóriához közük van valamilyen módon.
Midsommar - Ez számomra nagyon mélyen megfogó és pszichológiai horror film. A film nem a benne lévő nyers borzadalmak miatt veszi át a félelmet felettem, hanem azzal, hogy végtelenségig tudok azonosulni az embertelen és igazságos szépségével, ami mások élve elégetését és péppé verését jelenti. Egyszerre gyönyörű a kultúra és rémisztő a kép. Egyszerre értetlenség tölt el, hogy miként lehet ezeket a jeleneteket ennyire elfogadni, másrészt büszkeséggel tölt el a népi jellege. Az egész filmet úgy nézem Dani a szilás jelenetet. Egyszerre nyílik meg benne egy hasadék, amin keresztül megvilágosodok és zuhanok a mély sötétbe.
Cabin in the woods - Nekem ez azért tetszik, mert egyszerre parodizálja az egész műfajt, és egyszerre sikerült mindent hoznia, amit a műfaj hordoz.
Get Out. Zsákbamacska, mert bár én ezt nem is tartom horrornak, filmes szakmában és a közönség közül többen igen. Szerintem egy fanatsy-thriller, de ettől még jó film! Ugye a horrornak nem célja, hogy legyen erkölcsi mondanivalója, csak a borzalmakat és a félelmet adja át. Get Out mondanivalója vibrál az aktuálpolitikai helyzettel és egy erős tükröt mutat.
Ha már kakukktojás, akkor ott a Más Világ. Nem egy rémisztő film, inkább dráma. Szellemektől megszállott házban megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Az elmebaj is megjelenik. A végén teljesen megismerjük az anyát, hogy mi motiválja.
A köd - Szörnyek, világ vége, emberek egymásnak esnek a bajban, csak a legélelmesebb élheti túl és ha már nincs más hátra, a szenvedés elől is van menekvés. Többször nézős, jófajta, egyáltalán nem olcsó trükkökkel játszó darab.
Nyolcadik utas a halál
Fűrész
Zombieland
Zombie Express
Kérdező: Szerintettek mik a legjobb horrorfilmek?
Válaszoló: *Elmondja, hogy szerinte melyek a legjobb horror filmek*
Randon idi0ta: "Hát szerintem ez nem a legjobb horror film = a válasz haszontalan"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!