Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek mik a legeslegjobb...

Szerintetek mik a legeslegjobb horror filmek?

Figyelt kérdés

2021. jan. 31. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
Cloverfield, Hang nélkül
2021. jan. 31. 14:34
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Nosferatu 1922-ből, A múmia 1932, Dracula 1931, Múmia 1959-es, Suspiria 1977-es, Ómen, Rosemary bébije, Halloween 1978-as, Texas chainsaw massacre, Péntek 13 1980-as, Birds, Psycho, An American Werewolf in London 1981-es, The Blair Witch Project 1999-es, Wicker man 1973-as, Scream szerintem ezek.
2021. jan. 31. 15:03
 3/10 anonim ***** válasza:
34%
Újak közül A boszorkány és Az apáca sem volt rossz, főleg hangulatukban.
2021. jan. 31. 15:07
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Fogalmam sincs melyik a legjobb horror. Főleg, hogy nincs mi alapján értékelni. Valakinek a jumpscare-ek, valakinek a trancsírák, valakinek a földön túli lények, valakinek a pszicho-terror jelent előnyt egy horror filmben. Nem is tart mindenki horrornak egy-egy filmet és elég sok kakukk tojás van a listámban.

Én ezeket a filmeket láttam, amik nagyon tetszettek és horror kategóriához közük van valamilyen módon.

Midsommar - Ez számomra nagyon mélyen megfogó és pszichológiai horror film. A film nem a benne lévő nyers borzadalmak miatt veszi át a félelmet felettem, hanem azzal, hogy végtelenségig tudok azonosulni az embertelen és igazságos szépségével, ami mások élve elégetését és péppé verését jelenti. Egyszerre gyönyörű a kultúra és rémisztő a kép. Egyszerre értetlenség tölt el, hogy miként lehet ezeket a jeleneteket ennyire elfogadni, másrészt büszkeséggel tölt el a népi jellege. Az egész filmet úgy nézem Dani a szilás jelenetet. Egyszerre nyílik meg benne egy hasadék, amin keresztül megvilágosodok és zuhanok a mély sötétbe.

Cabin in the woods - Nekem ez azért tetszik, mert egyszerre parodizálja az egész műfajt, és egyszerre sikerült mindent hoznia, amit a műfaj hordoz.

Get Out. Zsákbamacska, mert bár én ezt nem is tartom horrornak, filmes szakmában és a közönség közül többen igen. Szerintem egy fanatsy-thriller, de ettől még jó film! Ugye a horrornak nem célja, hogy legyen erkölcsi mondanivalója, csak a borzalmakat és a félelmet adja át. Get Out mondanivalója vibrál az aktuálpolitikai helyzettel és egy erős tükröt mutat.

Ha már kakukktojás, akkor ott a Más Világ. Nem egy rémisztő film, inkább dráma. Szellemektől megszállott házban megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Az elmebaj is megjelenik. A végén teljesen megismerjük az anyát, hogy mi motiválja.

A köd - Szörnyek, világ vége, emberek egymásnak esnek a bajban, csak a legélelmesebb élheti túl és ha már nincs más hátra, a szenvedés elől is van menekvés. Többször nézős, jófajta, egyáltalán nem olcsó trükkökkel játszó darab.

Nyolcadik utas a halál

Fűrész

Zombieland

Zombie Express

2021. jan. 31. 16:14
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Get out egy hipszter-mainstream-kultúrgiccsbe bújtatott exploitation horror. Revenge és mad scientist almúfajon belül. És ezt nagyon adja. Visszanyúl a hatvanas évek őrült tudósos filmjeihez, merít azokból és lényegében a film 2/3-ában elhiteti veled, hogy nem erről lesz szó! Ezért olyan zseniális.
2021. jan. 31. 16:29
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Hátőőő, ebből sokat nem értettem, de annyi lejött, hogy szerinted sem igazi horror film :)
2021. jan. 31. 16:32
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező: Szerintettek mik a legjobb horrorfilmek?

Válaszoló: *Elmondja, hogy szerinte melyek a legjobb horror filmek*

Randon idi0ta: "Hát szerintem ez nem a legjobb horror film = a válasz haszontalan"

2021. jan. 31. 17:46
 8/10 Alex Fly ***** válasza:
100%
Szerintem A légy is eaélyes lehet...
2021. febr. 1. 03:50
 9/10 anonim ***** válasza:
8-as. de mindkettő. Az eredeti Vincent Price-os is, mert az klasszikus, főleg a vége miatt, illetve a Cronenberg feldolgozás sem volt rossz.
2021. febr. 1. 08:53
 10/10 Alex Fly ***** válasza:
@9: nyilcán. Az 1958-as film közveltelnül Langelaan novellájának megfilmesítése. Az 1986-oshoz meg alighanem nem kell többet hozzátenni, mint hogy Cronenberg...
2021. febr. 1. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!