Spoiler! A hatodik érzék c. film cselekményére csak én jöttem rá azonnal?
Ma néztem meg a filmet, de sok helyen olvasom most, hogy nagyon csavarosnak írják a filmet, meg Shyamalan-hoz híven csavar van a végén...
Ehhez képest hamar leesett nekem, hogy a Bruce Willis karaktere halott. Még mielőtt elkezdte volna mondani a gyerek, hogy szellemeket lát amikor a kórházi ágyban vagy hol felfedi neki.
A netes fórumokon ezzel szemben sok helyen olvasom, hogy meglepőnek találták.
Nyilván nem a kitudjahánymillió néző közül.
Csak azt akartam tudni, hogy nem volt-e másnak is triviális azonnal.
Nekem gyanúsan egyszerű volt, emiatt végig vártam valami nagyobb csavart, de csak ennyi volt.
7
Ehhez nem kell úgy odaülni. Elmondják benne a legelején. Ez ugyanolyan mint a Harcosok Klubja. Ott is legkésőbb amikor f.szikám össze veri saját magát a melóhelyén mindenkinek leesik, hogy miről van szó. A fogatlan gyári munkások meg ott visongatnak a végén hogy mekkora csavar, miközben csak hogy nem a szádba rágják hogy mi is a szitu. Ha nézed is a filmet meg nem vagy teljesen gyökér akkor leesik elég gyorsan.
És akkor mi van? Törvényszerű, hogy már mindenkinek túl kell rajta lenni? A Keleten a helyzet változatlan 90 éves film, még nagyapám is a csattogós lepkét tologatta, amikor kijött, én meg csak kb. 5 évvel ezelőtt láttam és igenis bosszantott volna, ha valaki lelövi a film végét.
A csavar lényege nem az, hogy mindenáron meglepjen. A csavarnak akkor is működni kell, ha esetleg valaki előre látja. Azért vannak a jó csavarral megáldott filmekben elszórva nyomok, amik a film végi fordulatra mutatnak. Ilyenkor is egyfajta "kielégülés" éri a nézőt, hiszen jó megfigyelő volt, a film pedig beigazolva a gyanúját megjutalmazza a csavarral, vagyis amit kitalált.
Nem tudom, hogy valaki munkahelyének mi köze ehhez. Valahol nagyon elromlott valami, amikor egyesek a filmes csavarok kitalálásán élik ki a felsőbbrendűségi komplexusukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!