Mi a Warner stúdióval terve? Szerintetek baj, ha úgy érzem, hogy gyűlöli az univerzumokat, amit birtokol?
Ott a DC. Megszerezték Henry Cavillt Superman szerepére, de évek óta nem volt önálló Superman film, pedig az egyik legjobb szuperhős. Aztán maga a dc filmes univerzum is egy nagy katyvasznak tűnik, lényegében csak a disneyt próbálja kopizni vagy meg akarják lovagolni a Nolan-féle Batmant.
A sorozatokba bele sem megyek. Ami jó lenne azt kaszálja vagy éppen áttolja a cringe cw-nek. Ahelyett, hogy valami magas költségvetésű sorozatos univerzumot is kiépítene Supermannel, Wonder Womannel, Batmannel, Flash-sel és a többiekkel, csak azok a cringe sorozatok futnak a cw-én.
Aztán ott a Dűne, ami riválisa lehetne a disney és lucasfilm star warsának. Még ki sem jött a film, de már szabotálják a filmet ezzel a streaming balhéval, amivel elüldözhetik a (szerintem) egyik legjobb rendezőt és meghiúsítják a folytatások lehetőségét is. Pedig filmtrilógiákat, sorozatokat lehetne felhúzni az egész Dűne univerzumra, ami túlnőhetné a Star warst is, főleg azután, amit a disney művel vele.
A warnernél olyan idiótán (?) viselkednek mindkét univerzummal kapcsolatban. Ez miért lehet? Ez valami belső szabotázs, puccs-kísérlet lehet a disney részéről, hogy majd őket is felvásárolják? Van egy beépített emberük, aki a legrosszabb lehetőségeket választja, ezzel is rombolva a presztízst? Vagy mi történik?
Nektek tetszik a Warner hozzáállása?
Szerintem többet látsz bele, mint ami.
Egyrészről többnyire amúgy sem szoktam hinni az összeesküvéselméletekben. Másrészről pedig nem hiszem, hogy kockáztatna szándékosan a Warner. Hidd el, kell nekik a pénz és attól még, hogy a Marvel sokkal jobban sült el, a DC is nagyon jól jövedelmező és ezt nem akarnák elcseszni. Az, hogy el is cseszik, az más dolog. De direkt biztos nem akarják elcseszni.
A Dűne univerzummal egyetértek, ha jó rendezők kezébe kerül a folytatás (már ha folytatják a 2. film után) vagy marad Villeneuve akkor kinőheti magát egy nagyon elismert és közkedvelt filmsorozattá. De még az első rész sem jött ki, nem tudjuk még, hogy bukni fog-e vagy sem. Én nagy reményeket fűzök hozzá. Megvolt a költségvetés hozzá, egy remek rendező és egy kiváló színészgárda és nem mellesleg az előzetes is elég jó!
Ez nem szándékos szabotázs, hanem csak szokásos kapkodás, inkompetencia és átgondolatlanság eredménye, erősen megfejelve a járvány okozta moziipari felbolydulással. A Marvel filmszéria sikere gyakorlatilag kivételnek számít a mostani filmiparban, a Warneren kívül más gyártók is belesültek az önálló franchiseok felépítésébe -- még maga a Disney is, ami a Marvel birtokosa, mégse tudták leutánozni a saját sikerüket más szériáikkal.
A Warner eddig sem a legideálisabb módon bánt a filmlicenszekkel. Néha beletrafáltak a sikerbe, néha nem, aztán meg kapkodva próbáltak korrigálni, és ebbe minden igyekezetük és jószándékuk ellenére több márkájuk is belebukott. A DC filmek döcögősen mennek, a Harry Potterre épülő filmjeikből nem lett új univerzum, a Lego filmek licenszét elveszítették két sikeres film és két bukás után, a Legendary stúdióval közösen készülő Monsterverse széria meg a Dűnével együtt folyamatos elhalasztások és a stúdiók közti viszályok áldozata lett.
Az utóbbi példa egybefügg a Legendary stúdiónál zajló gondokkal is, tehát nem a Warner az egyedüli ludas. A Dűne és Monsterverse filmeknek a Warner a forgalmazója, de a gyártója a Legendary. Nyilván mindkét félnek érdeke minél hamarabb minél többet keresni a filmeken, de ehhez együtt kéne működniük. A Warnernél elkövették azt a hibát, hogy a filmek kiadását a gyártók beleegyezése nélkül akarták elrendezni, ami majdnem jogi perhez vezetett. Ebben a Netflixnek és szerepe volt, mert ők meg a Warner megkerülésével akarták megvásárolni a Legendary filmjeit és átvállalni a terjesztésüket. Ezt a Warner megakadályozta, de most túl kell licitálniuk a Netflix ajánlatát. Mindemellett meg kell egyezniük a társstúdióik részesedéséről és közben fel akarják futtatni a HBO Max szolgáltatót is, de a járványhelyzetre és a mozik működésére is ügyelniük kell, ami ráadásul országonként más és más lehet.
Tehát a Warner már eddig se volt a toppon a filmszériáikkal, most meg sokkal több tényezővel kell számolniuk a szokásosnál. Egyik stúdió se készült fel erre a helyzetre.
Szerintem vagy szándékos, vagy sürgősen ki kéne rúgni ott pár embert.
Ott a Wonder Woman 1984. Két éve várjuk, most 23-szopri halasztás után végre megjelent külföldön, de itt továbbra se elérhető, se szinkronosan se anélkül. És akkor majd megy a csodálkozás hogy de kevés bevételt hoz.
Annyira nem érdemes várni a WW1984-et.
Sajnos ilyen mértékű várakozással nem fog tetszeni.
Jópofa, de ennyire nem jó.
A Dűne nekem is szívügyem, de mivel igazi jó feldolgozása eddig nem volt, nem várok csodát most sem. Remélhetőleg nem fog szentségtörően sztorit átírni, a polkorrektségi szereplő-nemcsere miatt azonban több félnivalót is sejtek.
A streaming vs. mozi vacillálások és döntések szerintem nem inkompetenciát, hanem a globálisan fennálló mai kaotikus helyet meg a stream és mozi aktuális, valóban fennálló vetélkedését jelzi.
Átmeneti időszakban vagyunk, most nem lehet tudni, mi a jó döntés.
Az biztos, hogy a stream jobban ki van téve a kalózkodás miatt veszteségeknek, de hosszabb távon fene tudja, nem termelhet-e jobban.
Az biztos, hogy a mozi gyorsabban hoz bevételt, de hosszú távon meg nullára csökkenően.
Nem tudom.
Szerintem nem itt van a fő gond a Warnernél, hanem a nagyon sok rossz döntéssel a filmek létrehozásával, minőségével és ezért eladhatóságával.
A DC univerzum sem szegényebb a Marvelnél, mégis nagyon látványos a sikerkontraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!