Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a Warner stúdióval terve?...

Mi a Warner stúdióval terve? Szerintetek baj, ha úgy érzem, hogy gyűlöli az univerzumokat, amit birtokol?

Figyelt kérdés

Ott a DC. Megszerezték Henry Cavillt Superman szerepére, de évek óta nem volt önálló Superman film, pedig az egyik legjobb szuperhős. Aztán maga a dc filmes univerzum is egy nagy katyvasznak tűnik, lényegében csak a disneyt próbálja kopizni vagy meg akarják lovagolni a Nolan-féle Batmant.

A sorozatokba bele sem megyek. Ami jó lenne azt kaszálja vagy éppen áttolja a cringe cw-nek. Ahelyett, hogy valami magas költségvetésű sorozatos univerzumot is kiépítene Supermannel, Wonder Womannel, Batmannel, Flash-sel és a többiekkel, csak azok a cringe sorozatok futnak a cw-én.

Aztán ott a Dűne, ami riválisa lehetne a disney és lucasfilm star warsának. Még ki sem jött a film, de már szabotálják a filmet ezzel a streaming balhéval, amivel elüldözhetik a (szerintem) egyik legjobb rendezőt és meghiúsítják a folytatások lehetőségét is. Pedig filmtrilógiákat, sorozatokat lehetne felhúzni az egész Dűne univerzumra, ami túlnőhetné a Star warst is, főleg azután, amit a disney művel vele.

A warnernél olyan idiótán (?) viselkednek mindkét univerzummal kapcsolatban. Ez miért lehet? Ez valami belső szabotázs, puccs-kísérlet lehet a disney részéről, hogy majd őket is felvásárolják? Van egy beépített emberük, aki a legrosszabb lehetőségeket választja, ezzel is rombolva a presztízst? Vagy mi történik?

Nektek tetszik a Warner hozzáállása?

2021. jan. 10. 19:20
 1/6 A kérdező kommentje:
*stúdióval helyett csak stúdió
2021. jan. 10. 19:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem többet látsz bele, mint ami.

Egyrészről többnyire amúgy sem szoktam hinni az összeesküvéselméletekben. Másrészről pedig nem hiszem, hogy kockáztatna szándékosan a Warner. Hidd el, kell nekik a pénz és attól még, hogy a Marvel sokkal jobban sült el, a DC is nagyon jól jövedelmező és ezt nem akarnák elcseszni. Az, hogy el is cseszik, az más dolog. De direkt biztos nem akarják elcseszni.

A Dűne univerzummal egyetértek, ha jó rendezők kezébe kerül a folytatás (már ha folytatják a 2. film után) vagy marad Villeneuve akkor kinőheti magát egy nagyon elismert és közkedvelt filmsorozattá. De még az első rész sem jött ki, nem tudjuk még, hogy bukni fog-e vagy sem. Én nagy reményeket fűzök hozzá. Megvolt a költségvetés hozzá, egy remek rendező és egy kiváló színészgárda és nem mellesleg az előzetes is elég jó!

2021. jan. 10. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez nem szándékos szabotázs, hanem csak szokásos kapkodás, inkompetencia és átgondolatlanság eredménye, erősen megfejelve a járvány okozta moziipari felbolydulással. A Marvel filmszéria sikere gyakorlatilag kivételnek számít a mostani filmiparban, a Warneren kívül más gyártók is belesültek az önálló franchiseok felépítésébe -- még maga a Disney is, ami a Marvel birtokosa, mégse tudták leutánozni a saját sikerüket más szériáikkal.

A Warner eddig sem a legideálisabb módon bánt a filmlicenszekkel. Néha beletrafáltak a sikerbe, néha nem, aztán meg kapkodva próbáltak korrigálni, és ebbe minden igyekezetük és jószándékuk ellenére több márkájuk is belebukott. A DC filmek döcögősen mennek, a Harry Potterre épülő filmjeikből nem lett új univerzum, a Lego filmek licenszét elveszítették két sikeres film és két bukás után, a Legendary stúdióval közösen készülő Monsterverse széria meg a Dűnével együtt folyamatos elhalasztások és a stúdiók közti viszályok áldozata lett.

Az utóbbi példa egybefügg a Legendary stúdiónál zajló gondokkal is, tehát nem a Warner az egyedüli ludas. A Dűne és Monsterverse filmeknek a Warner a forgalmazója, de a gyártója a Legendary. Nyilván mindkét félnek érdeke minél hamarabb minél többet keresni a filmeken, de ehhez együtt kéne működniük. A Warnernél elkövették azt a hibát, hogy a filmek kiadását a gyártók beleegyezése nélkül akarták elrendezni, ami majdnem jogi perhez vezetett. Ebben a Netflixnek és szerepe volt, mert ők meg a Warner megkerülésével akarták megvásárolni a Legendary filmjeit és átvállalni a terjesztésüket. Ezt a Warner megakadályozta, de most túl kell licitálniuk a Netflix ajánlatát. Mindemellett meg kell egyezniük a társstúdióik részesedéséről és közben fel akarják futtatni a HBO Max szolgáltatót is, de a járványhelyzetre és a mozik működésére is ügyelniük kell, ami ráadásul országonként más és más lehet.

Tehát a Warner már eddig se volt a toppon a filmszériáikkal, most meg sokkal több tényezővel kell számolniuk a szokásosnál. Egyik stúdió se készült fel erre a helyzetre.

2021. jan. 10. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem vagy szándékos, vagy sürgősen ki kéne rúgni ott pár embert.

Ott a Wonder Woman 1984. Két éve várjuk, most 23-szopri halasztás után végre megjelent külföldön, de itt továbbra se elérhető, se szinkronosan se anélkül. És akkor majd megy a csodálkozás hogy de kevés bevételt hoz.

2021. jan. 11. 00:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Itthon is meg fog jelenni a Wonder woman, nem ez határozza meg a bevételt. Hanem ez a hülye helyzet.
2021. jan. 11. 07:39
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

Annyira nem érdemes várni a WW1984-et.

Sajnos ilyen mértékű várakozással nem fog tetszeni.

Jópofa, de ennyire nem jó.

A Dűne nekem is szívügyem, de mivel igazi jó feldolgozása eddig nem volt, nem várok csodát most sem. Remélhetőleg nem fog szentségtörően sztorit átírni, a polkorrektségi szereplő-nemcsere miatt azonban több félnivalót is sejtek.

A streaming vs. mozi vacillálások és döntések szerintem nem inkompetenciát, hanem a globálisan fennálló mai kaotikus helyet meg a stream és mozi aktuális, valóban fennálló vetélkedését jelzi.

Átmeneti időszakban vagyunk, most nem lehet tudni, mi a jó döntés.

Az biztos, hogy a stream jobban ki van téve a kalózkodás miatt veszteségeknek, de hosszabb távon fene tudja, nem termelhet-e jobban.

Az biztos, hogy a mozi gyorsabban hoz bevételt, de hosszú távon meg nullára csökkenően.

Nem tudom.

Szerintem nem itt van a fő gond a Warnernél, hanem a nagyon sok rossz döntéssel a filmek létrehozásával, minőségével és ezért eladhatóságával.

A DC univerzum sem szegényebb a Marvelnél, mégis nagyon látványos a sikerkontraszt.

2021. jan. 11. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!